Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Disabled.GR - Αρχείο » Αυξάνεται έως 10% σειρά επιδομάτων

Disabled.GR - Αρχείο » Αυξάνεται έως 10% σειρά επιδομάτων: "Τα πρώτα μέτρα για την ενίσχυση των πλέον «ευαίσθητων» ομάδων άρχισε να προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το «πακέτο υπέρ αδυνάτων» το αργότερο έως το Φθινόπωρο.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Υγείας προχωρούν στη χορήγηση ενός νέου επιδόματος στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Λέγκας, έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για αναπροσαρμογή διαφόρων ανάλογων επιδομάτων έως και 10%.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση του Γ. Αλογοσκούφη και του Δ. Αβραμόπουλου χορηγείται επίδομα κίνησης 165 ευρώ μηνιαίως, σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω στα κάτω άκρα τους. Το επίδομα αυτό, το οποίο δεν φορολογείται ούτε υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, χορηγείται στους δικαιούχους προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες δαπάνες μετακίνησής τους και ανεξάρτητα από το εάν αυτοί είναι κύριοι, νομείς, κάτοχοι ή χρήστες Ι.Χ. αυτοκινήτου. Το επίδομα χορηγείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις - Τμήματα Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας και ημερομηνία έναρξης για τη χορήγηση είναι η ημερομηνία κατάθεσης από το δικαιούχο της αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πέρα από το εν λόγω επίδομα, χιλιάδες άτομα με αναπηρίες, πάσχοντες από AIDS αλλά και ανασφάλιστοι υπερήλικες, θα λάβουν αυξήσεις έως και 10% στα βοηθήματα που δικαιούνται, αφού ήδη με απόφαση του ο υφυπουργός Οικονομικών καθόρισε την ετήσια αναπροσαρμογή τους έως και το 2011! Ενδεικτικά, το επίδομα των τετραπληγικών αυξάνεται κατά 7% και σε βάθος τετραετίας διαμορφώνεται από τα 588 ευρώ σήμερα στα 771 ευρώ το 2011.
Οι αυξήσεις στα Επιδόματα

Πίνακας Δικαιούχων (με την αύξηση από σήμερα έως το 2011)

Του Στέλιου Κράλογλου
www.capital.gr, 11/7/2008"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.