Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Disabled.GR Επικαιρότητα - Αρχείο » Διεκδικούν το αυτονόητο

Disabled.GR Επικαιρότητα - Αρχείο » Διεκδικούν το αυτονόητο: "Εκτύπωση Εκτύπωση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες φορείς του αναπηρικού κινήματος

«Πρόνοια - Παιδεία γεμίσαν εταιρείες, θύματά τους είναι παιδιά με αναπηρίες». Με το παραπάνω πανό να απλώνεται έξω από το υπουργείο Παιδείας εργαζόμενοι σε Ειδικά Σχολεία, γονείς και μαθητές, με χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησαν το αυτονόητο: Να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά με αναπηρίες στο σχολείο!

Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: 180.000 περίπου παιδιά με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται εκτός ειδικής εκπαίδευσης. 700 μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στα Ειδικά Σχολεία στην Αττική από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να πάνε για μάθημα γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα.

Γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι διεκδικούν: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, κατάργηση των νόμων 36/99/08 και 2817/2000, δημόσια μέσα μεταφοράς με κρατική χρηματοδότηση, άμεσο έλεγχο των συμβάσεων και ανανέωσή τους. Αντιδρώντας στον εμπαιγμό που υφίστανται από τις κρατικές υπηρεσίες, βροντοφώναξαν ότι «η μεταρρύθμισή τους είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου γονιού την πλάτη» και ξεκαθάρισαν: «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.