Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι πολύ απλό όλα αυτά να γνωστοποιηθούν ακίνδυνα μέσα από διεθνή εργαλεία, όπως είναι τα blogs και το youtube, και οι θύτες να γίνουν «ρόμπα» αρχικά στο διαδίκτυο και ακολούθως σε όλα τα άλλα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Γιατί η αλήθεια είναι πως η παντοκρατορία των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, της τηλεόρασης, των εφημερίδων και των ραδιοφώνων, έχει σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί, και δεν είναι πλέον εφικτή η απόφαση αυτών των μέσων για να χαρακτηρίσουν κάποια αποκαλυπτική είδηση ως δημοσιεύσιμη ή μη.

Τα σύγχρονα μέσα δημοσιογραφίας δίνουν τη δυνατότητα και στη δημοσιογραφία που δεν εξυπηρετεί πολιτικά, οικονομικά, συντεχνιακά και άλλα ανόητα συμφέροντα, να υφίσταται, και να τραβήξει μπροστά την ενημέρωση, ώστε να καθοδηγήσει τα άλλα μέσα σε μια νέα πιο αναπηροκεντρική αποκαλυπτική δημοσιογραφία.

Ακόμη και μια κάμερα κινητού τηλεφώνου μπορεί να δημιουργήσει είδηση και να αποτυπώσει το τεκμήριο της κατάχρησης και της κακοποίησης. Και είναι τόσο εύκολο να γίνει, αλλά συνάμα και τόσο δύσκολο να βρούμε τους θύτες και κυρίως τα θύματα τα οποία θα έχουν συνείδηση της αδικίας που υφίστανται και την πρόθεση να αντισταθούν…

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, Νοέμβριος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.