Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Facebook | ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ!!!

"Να σταματήσει επιτέλους αυτή η κακή νοοτροπία που γίνεται σε βάρος των αναπήρων συνανθρώπων μας. Το BLOG αυτό δημιουργήθηκε για συμπαράσταση σε πολίτες που είτε είναι οι ίδιοι οδηγοί με αναπηρία, είτε είναι φίλοι/συγγενείς ατόμων με αναπηρία, είτε πολίτες που απλώς αγανάκτησαν με την απερισκεψία των οδηγών που καταχρούνται παράνομα τις θέσεις parking των αναπήρων συμπολιτών τους. Ωστόσο, επιθυμούν η δράση αυτή να εξαπλωθεί, και η ιστοσελίδα να γεμίσει από φωτογραφίες παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων. Οποιοσδήποτε διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάμερα, μπορεί να λάβει μέρος στην προσπάθεια!
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας προτείνουν: «Όταν δείτε κάποιον που έχει παρκάρει παράνομα, σταματήστε για μια στιγμή, φωτογραφίστε το αυτοκίνητο, πηγαίνετε σπίτι, και «ανεβάστε» τη φωτογραφία στο site φροντίζοντας να αλλοιώσετε μερικώς τους αριθμούς εγγραφής για ευνόητους λόγους.
Τόσο απλά! Όσο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουμε στην καταχώρηση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο θα δημιουργήσουμε. Δεν πρόκειται για εκδίκηση - αν και ομολογούμε πως νιώθουμε μια σχετική ικανοποίηση στη σκέψη πως οι παράνομοι οδηγοί ίσως πάρουν το μάθημά τους! Πρόκειται για την καταγραφή των παραβιάσεων με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης και των εκάστοτε υπεύθυνων αρχών για το τί συμβαίνει στους χώρους στάθμευσης των πόλεων.»
Ωστόσο, βασική προϋπόθεση παραμένει το να διατηρεί κανείς τις απαραίτητες «αποστάσεις ασφαλείας», σε περίπτωση που ο θυμωμένος παράνομος οδηγός επιχειρήσει να επιτεθεί σε εκείνον που φωτογραφίζει το αυτοκίνητό του. Τονίζεται πως πρέπει να αποφεύγονται οι διαπληκτισμοί, οι καυγάδες και η βία. :)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.