Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΗΣ

Κατόπιν της έντονης διαμαρτυρίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για τη μη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης, όπως αυτοί ορίζονται από την τροπολογία που κατατέθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2009 στη Βουλή, την οποία εξέφρασε με επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κο Παπαθανασίου, το Υπουργείο δέχτηκε απολύτως τη θέση της Συνομοσπονδίας, έκανε πίσω και θα εντάξει στη σχετική τροπολογία και τα άτομα με αναπηρία.
Η θέση της Συνομοσπονδίας είναι γνωστή, το ποσό που χορηγείται με το επίδομα είναι πενιχρό, αλλά ήταν και είναι ζήτημα τιμής η ένταξη των φτωχότερων των φτωχών, των ατόμων με αναπηρία, που ζουν με προνοιακά επιδόματα σε αυτή τη ρύθμιση. Το αναπηρικό κίνημα της χώρας θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να προστατευτούν με πραγματικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές του από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Μετά τη θετική κατάληξη των ενεργειών της Ε.Σ.Α.μεΑ., η κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η Ε.Σ.Α.μεΑ. και τα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων-Μελών έξω από το Υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.