Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ:http://epirusgate.blogspot.com/2009/05/blog-post_3738.html

Φορωντας την προσωπίδα του ικανού διαχειριστή της κρίσης έρχεται στην Ήπειρο ο Καραμανλής!


Το χαρτί του ικανού και τολμηρού διαχειριστή της κρίσης θα αναδείξει στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής καμπάνιας η κυβέρνηση, επιχειρώντας να δημιουργήσει αναχώματα στη λαϊκή δυσαρέσκεια.Το ψευτοδίλημμα του πιο ικανού διαχειριστή της κρίσης θα είναι κυρίαρχο στην προεκλογική αναμέτρηση, με τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή να φροντίζει να το θέτει σχεδόν καθημερινά με ομιλίες και δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός θα ζητάει διαρκώς παράταση της εμπιστοσύνης στη γαλάζια διακυβέρνηση, επικαλούμενος ότι «έχει σχέδιο που μπορεί να βγάλει τη χώρα με ασφάλεια από την κρίση», ενώ οι κυβερνητικές προτάσεις διακρίνονται από «υπευθυνότητα» και «ρεαλισμό». Προκειμένου να προσδώσει «βαρύτητα» στην κυβερνητική προπαγάνδα, συγκαλεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο μόνο και μόνο για να επαναλάβει τις γνωστές «αλήθειες» για την κρίση και να απαριθμήσει τα «αποτελέσματα» της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπισή της. Ολο αυτό το θέατρο βέβαια αποσκοπεί στο να αποκρύψει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική ρίχνει εξ ολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στον εργαζόμενο λαό, σαρώνοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα «πακέτα» δίνονται για τη στήριξη της κερδοφορίας των τραπεζών και των επιχειρηματικών κολοσσών.Ενδεικτικό της προεκλογικής «επιχειρηματολογίας» το χτεσινό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, που ως συνήθως προσαρμόζει την πραγματικότητα στα μέτρα των επικοινωνιακών αναγκών της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «βελτιώνεται η οικονομική καθημερινότητα». Προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό αυτό, επικαλείται ...«τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος» του ΙΟΒΕ (ΣΕΒ) και τα μαγειρεμένα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης για μειώσεις σε κάποια «προϊόντα πρώτης ανάγκης». Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τους επικοινωνιολόγους της Ρηγίλλης να αποφανθούν ότι «η κυβέρνηση κάθε μέρα δίνει τη μάχη με τα πραγματικά προβλήματα και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης με στοχευμένα μέτρα και πολιτικές που παράγουν αποτελέσματα».

Η Εγνατία στο παιχνίδι

Μέσα στα έργα που έχουν εξέχουσα θέση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «σανίδα σωτηρίας» από τον πρωθυπουργό είναι και η Εγνατία Οδός.Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, ο Κώστας Καραμανλής θα απευθυνθεί από τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας στους κατοίκους της περιοχής, σε μια προσπάθεια να καταδείξει την «αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» στα μεγάλα έργα.
Η επίσκεψή του στην περιοχή αναμένεται το διήμερο 28 ή 29 Μαΐου και πρόκειται να εγκαινιάσει άλλα δύο τμήματα που θα δοθούν στην κυκλοφορία. Πρόκειται για το κομμάτι Παναγία-Γρεβενά, που διέρχεται από το νομό μας και τη σήραγγα Σ2 στην Τύρια.
Με την ολοκλήρωση του τμήματος Παναγία -Γρεβενά, συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων, οι οδηγοί θα αποφεύγουν τον παλιό δρόμο Ιωαννίνων- Γρεβενών, μέσω Μηλιάς, και θα κερδίζουν πολύτιμο χρόνο και ταυτόχρονα θα ξοδεύουν λιγότερα καύσιμα στις μετακινήσεις τους.Για το δεύτερο τμήμα Σ2 στην Τύρια, συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων στο νομό Ιωαννίνων, συντομεύει η απόσταση προς την Ηγουμενίτσα και η πρόσβαση των ταξιδιωτών προς την Κέρκυρα.

Επίσκεψη σε Άρτα-Πρέβεζα

Παράλληλα ο πρωθυπουργός συνεχίζει και αυτό το Σαββατοκύριακο τις επισκέψεις στην περιφέρεια με πρώτο σταθμό,την Αρτα και την Πρέβεζα.Αν και το πρόγραμμα της επίσκεψης Καραμανλή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί,σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Πρέβεζα και το βράδυ της ίδιας μέρας θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο κελιστό Γυμναστήριο της Άρτας. Το πρόγραμμα της περιοδείας του - είναι ακόμα υπό διαμόρφωση - μεταξύ άλλων προτείνεται η επίσκεψη του στον υπό ανάπλαση χώρο της πρώην χωματερής στο Λόφο Περάνθης,στο νέο μουσείο της Νικόπολης,το ΚΕΚ ΑμΕΑ και τα έγρα στο δεύτερο τμήμα της παράκαμψης Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.