Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Δυναμική παρέμβαση της Μερόπης Κατσάνου φέρνει 2.500 δένδρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, (1η συνεδρίαση της χρονιάς)

Παρέμβαση της Μερόπης Κατσάνου.

"Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, (korydallos.gr, 08/01/2009),

μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα ο Κορυδαλλός έχασε δυο αξιόλογα δένδρα, επί της οδού Κρήτης και Αγίου Γεωργίου:

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ζητώ:

1) Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου

2) Λήψη απόφασης για άμεσες ενέργειες αντικατάστασης των δένδρων αυτών".

Επισημάνθηκε ότι η περίπτωση είναι μεν ξεχωριστή, αλλά δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, άρα αυτή η συζήτηση αφορά και γενικότερα τα δένδρα.

Προς ενημέρωση του σώματος, ακολούθησαν δύο ενημερωτικές παρεμβάσεις εκ μέρους των Αντιδημάρχων, κυρίων Καλούδη και Χουρσαλά οι οποίοι υποστήριξαν τη θέση του δελτίου τύπου και τα όσα αναφέρονται σε αυτό. (Προκειμένου να αποφύγουμε επαναλήψεις, το δελτίο αυτό βρίσκεται με κλικ εδώ, μαζί με αντικρουόμενες απόψεις, τις οποίες έχουν εκφραστεί ήδη).

Στα δένδρα αυτά και στην ενημέρωση που έγινε, ίσως χρειαστεί να επανέρθουμε.

Σήμερα όμως, έχει αξία να αναφερθούμε στην παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος έκλεισε το θέμα με τον εξής τρόπο:

Ο κύριος Δήμαρχος
ανέφερε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση και προσωπική του δέσμευση, η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δένδρων

ανέφερε επίσης ότι το θέμα είναι γενικότερο και αυτήν τη στιγμή εξελίσσεται απογραφή των κομμένων δένδρων προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάστασή τους

η ολοκλήρωση της απογραφής (που υπολογίζει την Άνοιξη) αφορά περίπου 2.500 δένδρα, τα οποία "με διάφορους τρόπους" κόπηκαν στον Κορυδαλλό,΄από το 1978 μέχρι σήμερα! Τα οποία στο σύνολό τους θα αντικατασταθούν

(Το σώμα κατόπιν αυτών δεν έχει λόγο να ανοίξει θέμα)

Η Μερόπη Κατσάνου

επανερχόμενη, παρατήρησε και προσέθεσε ότι η πόλη μας χάνει πάρα πολλά δένδρα (ανέφερε και νέο δένδρο στην πλατεία Ελευθερίας που έπεσε στην αντίληψη της ίδιας πρόσφατα). Δήλωσε ότι στην φάση αυτή είναι σημαντική η δέσμευση του κυρίου Δημάρχου.


(Σχολιασμός)



Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, από το αποτέλεσμα που ήδη προέκυψε (όπως καταγράφουμε παραπάνω) θα έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον.

Επισημαίνουμε τον κρίσιμο ρόλο που έχουν πλέον αναλάβει τα ιστολόγια για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση των πολιτών.

Θεωρούμε ως σπουδαία εξέλιξη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, σε αυτή του την συνεδρίαση, μετά από καιρό είχε παρόντες αρκετούς - και πλην ημών- πολίτες.



Στην βαθύτερη ουσία, είναι προφανές ότι θα επανέρθουμε.

Υ.Γ. Έγιναν όμως πολλά ακόμη σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα υπάρξουν εκτεταμένες αναφορές τις επόμενες ημέρες και ώρες. Ένα από αυτά, είναι η διανομή δενδρυλλίων στα εισερχόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.

(Η συνέχεια τώρα) ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Προς το blog σας .

    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.