Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Dimitris Tsichlakis
Dimitris TsichlakisMarch 18, 2010 at 2:18pm
Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΕΝΕΤ
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 300







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλούς Δήμους παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να καθυστερεί η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα προωθούνται εντάλματα πληρωμής εργολάβων, προμηθευτών και ημετέρων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, θύματα της οποίας είναι κυρίως οι εργαζόμενοι, να μην καταβάλλονται οι τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, οδηγώντας τους ουσιαστικά στην εξαθλίωση.

Θυμίζουμε ότι ουσιαστικοί εργοδότες των εργαζομένων στους Δήμους είναι οι Δήμαρχοι, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τακτική καταβολή της μισθοδοσίας.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας ενάντια στην επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μην καταβάλει την μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά να εξοφλεί εργολάβους του Δήμου, καταδικάζουμε αυτή την πρακτική και ειδικά τον Δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας και θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων σε όποιο Δήμο παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ;Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.