Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

7/4/2010

 

Πειραιάς:11 οι δήμοι μετά τη συνάντηση Ραγκούση-βουλευτών


Συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Α΄ και Β΄ Πειραιώς είχε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του «καλλικράτειου» χάρτη του λιμανιού, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τις ανακοινώσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας να γίνονται το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της αυτοδιοικησης gr που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, οι δήμοι του Πειραιά μειώνονται σε 11 από 17 που είναι σήμερα, ενώ τα πληθυσμιακά κριτήρια των συνενώσεων θα είναι τα ίδια με της Αθήνας, δηλαδή 20.000-30.000 κατοίκους.

Βασική αρχή αναδεικνύεται αυτή που ορίζει κάθε νησί και ξεχωριστό δήμο, αρχή που ισχύει τουλάχιστον για τα μεγάλα νησιά του Σαρωνικού, Ύδρα, Σπέτσες και Αίγινα. Αντίστοιχα, ο Πόρος και τα Μέθανα ενώνονται με την Τροιζήνα, ενώ η Σαλαμίνα, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει έναν ενιαίο δήμο με τα Αμπελάκια, μολονότι η δημοτική τους αρχή επιθυμεί ξεχωριστή αυτοδιοικητική οντότητα ως «ιστορικός δήμος».

Τα… «ακριτικά» Κύθηρα μένουν με τα Αντικύθηρα, ενώ Δραπετσώνα-Κερατσίνι και Νίκαια-Ρέντης θα είναι στο εξής δύο νέοι δήμοι. «Αυτοδύναμοι» παραμένουν, εκτός ασφαλώς από τον Πειραιά, το Πέραμα και ο Κορυδαλλός.


Σε κεντρικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», αυτοδιοικητικά στελέχη προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο «Καλλικράτης» να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το «πράσινο φως» πάντως, για την προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα δοθεί με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λόγω της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στο εγχείρημα, πιθανολογείται πως οι επίσημες ανακοινώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να γίνουν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
ΠΗΓΗ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6272

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.