Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Θα διασχίσει τη Μάγχη χωρίς χέρια και πόδια


Ένας Γάλλος, που έχασε τα πόδια και τα χέρια του σε ατύχημα, ετοιμάζεται να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη.
Ο Philippe Croizon, εάν τα καταφέρει, θα κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς θα έχει διανύσει 22 μίλια από το Φόλκστοουν στο Κεντ μέχρι το Καπ Γκρι Νε, κοντά στο Καλέ.\

 Έχει τοποθετήσει βατραχοπέδιλα στην ειδικά σχεδιασμένη στολή του και έναν πολύ μακρύ αναπνευστήρα, που περνάει ανάμεσα από τα μάτια του.
Παραδόξως, ο Croizon πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσε σχεδόν καθόλου να κολυμπήσει στην πισίνα.
Ο 42χρονος Γάλλος και πατέρας δύο παιδιών, που έχει το παρατσούκλι «Iron Man» (Σιδερένιος Άνθρωπος), έχασε και τα τέσσερα άκρα του το 1994, όταν μία κεραία
τηλεόρασης, που προσπαθούσε να επιδιορθώσει, ακούμπησε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν 20.000 volt.
Οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα άκρα, αλλά ο Philippe κάνει από τότε τα πάντα για να έχει μία φυσιολογική ζωή.
Την ιδέα για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη τη σκέφτηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.
«Είναι ένα όνειρο και έχω σκοπό να το εκπληρώσω,» δήλωσε ο ίδιος, δείχνοντας τα ειδικά σχεδιασμένα βατραχοπέδιλά του.
«Στην αρχή, οι γονείς μου θεώρησαν την ιδέα μου τρελή, αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω. Όσο πιο πολύ προπονούμαι στη θάλασσα, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση νιώθω.»
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Philippe κολυμπάει πάνω από 30 ώρες την εβδομάδα και ενδυναμώνει το σώμα του στο γυμναστήριο της περιοχής του, πάντα υπό την παρακολούθηση της φυσικοθεραπεύτριας Valerie Carbonnel.

«Όταν τον γνώρισα πρώτη φορά, το Σεπτέμβρη του 2008, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην πισίνα. Δεν είχε καθόλου αντοχές και τα βατραχοπέδιλά δεν του έδιναν καθόλου ώθηση προς τα μπρος,» δήλωσε η Carbonnel.

Το λιμενικό σώμα της περιοχής Σαράντ-Μαριτίμ συνοδεύει πάντα τον Philippe στις προπονήσεις που κάνει στον κόλπο της Λα Ροσέλ, βοηθώντας τον να συνηθίσει το κολύμπι στην παλίρροια και το παγωμένο νερό.

Ο ίδιος ο Philippe ελπίζει πως θα καταφέρει να διανύσει τα 22 μίλια σε περίπου 24 ώρες, ενώ θα τον συνοδεύει μία ιατρική ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός του.pathfinder.gr
http://korkos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.