Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΠΗΓΗ:http://neagenia-neagenia.blogspot.com/2010/08/blog-post_30.html

Αναλάβατε την ευθύνη σας;

Ανοιχτή επιστολή μελών του ΠΑΣΟΚ
προς τον πρόεδρο, Γ. Παπανδρέου τον Γραμματέα Σ. Ξυνίδη και τα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου
Θέμα: "Κορυδαλλός"

Α. Το αξιακό περιεχόμενο της σύγκρουσης.
Β. Η τοπική αξία.
Γ. Αναλάβετε την ευθύνη σας.

Στις αρχές του Αυγούστου ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 70 υποψήφιοι Δήμαρχοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.
Παρά την συστηματική και επίμονη προσπάθεια μιας ομάδας από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό και παρά τις πιέσεις μιας ομάδας ισχυρών παρασιτικών συνοδοιπόρων και «μεσολαβητών», θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι το κεντρικό ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να προσφέρει τη λέξη «στήριξη» στον Σταύρο Κασιμάτη για τον Δήμο Κορυδαλλού.

Ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Εθν. Συμβουλίου στις 3 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιούνται και πάλι, αθόρυβα και συνωμοτικά οι ίδιες δυνάμεις...

Ο Σταύρος Κασιμάτης, είναι ο διασπαστής - των εκλογών του 2006. "Άρπαξε" τον Δήμο, λειτουργώντας ως υπονομευτής για λογαριασμό μιας παλαιοκομματικής μεσολάβησης και λειτουργώντας ως εκφραστής - εκπρόσωπος μιας πολυκομματικής συμφωνίας συμφερόντων.

Πριν αναφερθούμε στα όσα συμβαίνουν στην πόλη, πρέπει να τοποθετήσουμε τις ιστορικές αιτίες, που καθιστούν πολιτικά ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ την ενέργεια αυτή του Σταύρου Κασιμάτη.


Α. (1) Αξιολόγηση της διασπαστικής ενέργειας του 2006.
Η διάσπαση του 2006, δεν ήταν μια κοινή αυτοδιοικητική φαγωμάρα. Ήταν μια πρώτου μεγέθους ιστορική πολιτική προδοσία του δημοκρατικού χώρου.
Η εσωτερική υπονόμευση, η συστηματική απαξίωση του πολιτικού χώρου από τον οποίο αναδείχθηκε ο ίδιος και πολλοί από τους συνεργάτες του, κατέληξε στην ανοιχτή και απροκάλυπτη συνεργασία με την ακραία δεξιά της πόλης, με πρωτοκλασάτα στελέχη της οποίας μέχρι και σήμερα συνδιοικεί. Είναι οι άνθρωποι που εξέφρασαν τοπικά την πολιτική ανωμαλία των γεγονότων του 89 και της περιόδου που ακολούθησε.

(2) "Ο δήμαρχος επανέρχεται ως κομματάρχης".
Ο Κασιμάτης, μισεί την πολιτική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, μέσα στην οποία δεν είδε ποτέ συντρόφους, αλλά είδε μόνο φίλους και εχθρούς.
«Οι φίλοι πρέπει να βαστούν τα κλειδιά. Οι εχθροί πρέπει να εξοντώνονται».
Βρέθηκαν ύστερα Χατζιαβάτες – κομματικοί υποστηρικτές του, που επί πολλά χρόνια τώρα, παραπληροφορούν τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλοιώνουν γεγονότα, γραφειοκρατικοποιούν τις διαδικασίες, αποκλείουν και εκδιώκουν όχι μόνο ότι είναι «απέναντι», αλλά οποιονδήποτε σκέφτεται και διατηρεί μια ικανότητα αυτονομίας.
(3) "Η πολιτική πειρατεία".
Η πολιτική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού, μοιάζει με πλοίο που το έχουν καταλάβει πειρατές.
Όλα αυτά, δεν συνιστούν μια απλή περίπτωση από αυτές (τις πολλές) των προσωπικών διαμαχών μεταξύ στελεχών του πολιτικού χώρου, που κατά καιρούς συναντήσαμε και συναντάμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες, είναι μεν απαράδεκτες, αλλά κατά τα άλλα περιορίζονται στην διαίρεση του χώρου και ερμηνεύονται στα πλαίσια της πολιτικής φιλοδοξίας.

(3) Ο καιροσκοπισμός.
Μπορούμε να σεβαστούμε πολιτικά όλους τους ανθρώπους που έλαβαν θέση προτίμησης ή αντιπαράθεσης με τον Βενιζέλο ή με τον Σκανδαλίδη, που τοπικά είναι με αυτόν ή με εκείνον, που -ακόμη- βρίσκονται και έξω από τα πλαίσια τα δικά μας και υποστηρίζουν το Σαμαρά ή την Παπαρήγα.
Δεν μπορούμε να σεβαστούμε τους ανθρώπους που κεντρικά "κλείνουν" με τον Βαγγέλη, τοπικά "παζαρεύουν με αυτόν που έχει σχέση με Γιώργο" και παράλληλα κάθε πρωί μπορούν π.χ. να πίνουν καφέ με τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου και του Τραγάκη, μοιράζουν θέσεις με τον Σουφλιά και άμα λάχει να διορίζουν και μια κόρη οικονομικού επιτρόπου της περιφέρειας -με νόμιμες διαδικασίες, επειδή έχει τα "προσόντα". Και όσο γίνονται όλα αυτά... άνετα και απροκάλυπτα μπορούν να "αλλάζουν" και να "ξανα-αλλάζουν" και να κοτσάρουν κολλητά μια διακήρυξη περί συνέπειας και διαφάνειας, για να κοροϊδεύουν τους αφελείς.
Συνεπώς, η αποδοχή αυτής της κατάστασης, δεν έχει να κάνει με έναν μικρό ή μεγάλο πολιτικό συμβιβασμό αλλά με την αξιοπρέπεια και με τον πολιτικό πολιτισμό.

Β.
Η πραγματικότητα της τετραετίας Κασιμάτη είναι μια πλήρης καταστροφική αποτυχία, πανθομολογούμενη σε ιδιαίτερες συζητήσεις, ακόμα και από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του:

Έλλειψη φαντασίας - κακή αντιγραφή όλων των κοινότυπων συνταγών του παρελθόντος.

Κανένα ουσιώδες μεγάλο έργο δεν εξελίχθηκε παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.
Επιδεινώθηκαν όλα τα προβλήματα ποιότητας ζωής (ελεύθεροι χώροι, πράσινο, κυκλοφορία, στάθμευση κλπ.
Το πελατειακό σύστημα κυριαρχεί παντού, συνθλίβει τους πολίτες και απογοητεύει την νεολαία.
Κάθε τόσο έρχονται στην επιφάνεια χοντράδες που αφορούν διορισμούς συγγενών, παρακάμψεις ΑΣΕΠ, αυθαιρεσίες. παρατυπίες και αδικίες.
Οι αυτονόητες υποχρεώσεις παροχής υπηρεσίας, εμφανίζονται ως επιτεύγματα ή ως μικρό-εξυπηρετήσεις μεσαζόντων.
Η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών τακτοποιείται μέσα στα εισαγωγικά που της τοποθετούν οι μηχανισμοί.
Το χρέος της πόλης διπλασιάστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια και κάθε τόσο ένας νέος δανεισμός αποτελεί την μοναδική πρόταση αντιμετώπισης της ...σπατάλης.
Η πόλη υποθηκεύτηκε χωρίς όραμα, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής εκδηλώνονται δυο γραμμές, αναλόγως με τον συνομιλητή: Η μία γραμμή λέει ότι τα δάνεια που παίρνει - κάθε δυο μήνες σχεδόν- αποτελούν κακόβουλη φαντασία των αντιπάλων της και το χρέος κινείται στα ίδια επίπεδα που το παρέλαβε. Η άλλη γραμμή λέει ότι φταίει για όλα το κακό ΔΝΤ. (Το ΔΝΤ μπορεί να φταίει για πολλά, ανεξάρτητα όμως από την όποια θέση για το ζήτημα δεν μπορεί να υπάρξει σόφρων άνθρωπος που να πιστέψει ότι το ΔΝΤ διπλασίασε το χρέος αφού εκείνοι διαχειρίζονταν κτίρια, ανθρώπους, προμήθειες...).

Το χειρότερο από όλα που συμβαίνει είναι ότι ενώ η πόλη μας έχει απίστευτο δημιουργικό υλικό και δυνατότητες,
αξιόλογοι άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από την διαδικασία της προσφοράς. Μέτριοι διαχειριστές επιζητούν μετριότερους υφισταμένους για το ρόλο του χειροκροτητή.
...
Η επιστολή μας αυτή, είναι δημόσια, γιατί έχει την έννοια της ενημερωσης όλων, κατά τρόπο τέτοιο που να μην μπορούν αύριο να παριστάνουν ότι δεν γνώριζαν.

Επειδή πουθενά, ως μέλη του ΠΑΣΟΚ, δεν κληθήκαμε να τοποθετηθούμε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε. Και δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο να μας πει κανείς σε λίγο ότι δήθεν "δεν γνώριζε" ή ότι έκανε κάποιο "μικρό λάθος".
Γνωρίζουν όλοι και πολύ καλά.
Δημόσια ενημερώνεται και ο πρόεδρος, ο οποίος δεν έχει το πολιτικό δικαίωμα να μην γνωρίζει (ακόμα και αν εμείς δεν υπήρχαμε).
Γνωρίζει καλά ο Ξυνίδης, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα σε αυτήν την περίπτωση να διαιτητεύει ισορροπίες αλλά πρέπει να δίνει πολιτικές λύσεις.
Γνωρίζουν καλά όλοι!
Τα κλιμάκια, οι τοπικοί βουλευτές, οι υπεύθυνοι των τομέων.
ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα (και μάλιστα στις 3 Σεπτέμβρη) να βάλει "σφραγίδα στήριξης" σε τέτοια φαινόμενα.

Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας την ευθύνη του.

Είμαστε ξεκάθαροι.
Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει και πως ακριβώς θα γίνει αυτό, εμείς αναλάβαμε τη δική μας ευθύνη.
Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου που να μην λάβει την επιστολή μας αυτή.
Το μήνυμά μας όμως, αφορά έναν δημόσιο διάλογο στην πόλη.
Με όλα τα γεγονότα και όλη την αλήθεια, οι πολίτες θα κρίνουν τη συνέχεια.

Υπογραφή
Α .Τ. μέλος του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού
Την επιστολή συντάξαμε, πέντε μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Η επιστολή μπορεί να μαζέψει πολύ εύκολα πολλές δεκάδες υπογραφές. (Δεν είναι η ώρα και ελπίζουμε να μην χρειαστεί).

Σημείωση του neagenia
Τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα δόθηκαν στο ιστολόγιο μας. Η επιθυμία του είναι να δοθούν μόνο στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου αν τον ενδιαφέρουν. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που συνέταξαν την επιστολή δεν επιθυμούν δημοσιότητα προς αποφυγή της παρεξήγησης ότι πρόκειται για "πολιτικό παιχνίδι αυτοπροβολής".

Δημοσιεύοντας αυτήν την επιστολή, αν και είμαστε εναντίον όποιας διαδικασίας υπογραφών, θα επισημάνουμε ότι συμφωνούμε στην ουσία των όσων αναφέρονται.

Προστασία δεοντολογίας.
Όποιος θέλει να αναπαράγει αυτήν την ανάρτηση μπορεί να το κάνει ακόμα και χωρίς link. Δεν επιθυμούμε όμως την μερική αναπαραγωγή αποσπασμάτων. Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει παραπομπή εδώ ακριβώς με δυναμικό σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.