Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2010/08/blog-post_26.html

Ασυμφωνία στην δια-παραταξιακή συνάντηση Κορυδαλλού;

Πολλά είναι τα προβλήματα στην συνεννόηση των τοπικών παρατάξεων για μια κοινή συμφωνία σε ότι αφορά τους όρους διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Με αυτό ακριβώς το αντικείμενο, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Καλούδης κάλεσε στις 18 Αυγούστου τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Η συνάντηση αυτή, ήταν γενική και άτυπη, είχε χαρακτήρα προεργασίας, αφού και χρονικά έγινε εξαιρετικά νωρίς. Όμως, παρά το διερευνητικό πλαίσιο, προέκυψαν εξαρχής σημαντικά «αγκάθια» από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων.

Την συνάντηση αυτή, καλεί και πάλι σήμερα ο κ. Καλούδης, που εκπροσωπεί ταυτόχρονα την δημοτική παράταξή του κυρίου Κασιμάτη αλλά και την Δημοτική Αρχή.

Στην συνάντηση έχουν κληθεί και πάλι να συμμετέχουν (ή να ορίσουν εκπρόσωπο):
Η κυρία Μερόπη Κατσάνου,
επικεφαλής της παράταξης «Κορυδαλλός – 16χρονη πόλη
Ο κύριος Βασίλης Βουγιουκλάκης,
επικεφαλής της παράταξης «Κορυδαλλός – Πρώτη Πόλη»
Η κυρία Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα»
Η κυρία Καίτη Κυλάκου,
επικεφαλής της παράταξης «Πάμε αλλιώς».

Στην πρώτη συνάντηση, ο κύριος Καλούδης προσήλθε χωρίς πλήρη εισήγηση, διατύπωσε την γενική βούληση της δημοτικής αρχής για «εκλογές φιλικές στο περιβάλλον» και διατύπωσε επίσης μια πρόταση για ισότιμη διάθεση των διατιθέμενων χώρων προβολής (διαφημιστικές πινακίδες).

Από τις παρατάξεις τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
-Το νομοθετικό πλαίσιο είναι διαφορετικό πράγμα από την δια-παραταξιακή συμφωνία. Σε ότι αφορά τον νόμο, η κάθε παράταξη και ο κάθε υποψήφιος αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη. Η συνεννόηση των παρατάξεων όμως, γίνεται προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιοι και ισότιμοι κανόνες στην προεκλογική περίοδο.
-Είναι υποκρισία να αρχίζει μια συζήτηση για το που θα μπουν οι αφίσες, όταν συνεχίζει η μονομερής ενημέρωση από έντυπα και μηχανισμούς ενημέρωσης που ελέγχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα:
Αμφισβητήθηκε το δικαίωμα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην έκδοση του «δημοσκοπίου», το οποίο από εκπρόσωπο παράταξης χαρακτηρίστηκε ως «προπαγανδιστικό έντυπο του κυρίου Κασιμάτη».

Αμφισβητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των δημοτικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, όπου επισημάνθηκαν πολλά προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η ιστοσελίδα του κ. Κασιμάτη, προσφέρει δυναμικό σύνδεσμο (λινκ) σε δυο διαδικτυακούς τόπους της παράταξής του, κάτι το οποίο είναι αντιδεοντολογικό εφόσον η λειτουργία και συντήρηση της σελίδας αυτής πληρώνεται από τα δημοτικά ταμεία. Εάν πάλι ο κ. Κασιμάτης διατηρεί την σελίδα ως προσωπική (δηλαδή εκτός της επικοινωνιακής στρατηγικής του Δήμου, ιδιωτικά), τότε θα έπρεπε να δίνεται από την ιστοσελίδα του δήμου σύνδεσμος προς όλες τις παρατάξεις και προσωπικότητες της πόλης.

Ο κύριος Καλούδης, παρά την επιμονή σε αυτό το ζήτημα, όχι μόνο αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, αλλά αρνήθηκε να αποσαφηνίσει εάν η σελίδα εντάσσεται ή όχι στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Δήμου Κορυδαλλού.

Κατόπιν αυτών, το θέμα της αφισοκόλλησης και της διάθεσης χώρων, δεν συζητήθηκε και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ζήτησαν να επαναληφθεί η συνάντηση, έχοντας εισηγητικό πλαίσιο εκ μέρους του κ. Καλούδη.
Ένα επίσης θέμα που τέθηκε είναι η διάθεση τοπογραφικής απεικόνισης των προτεινόμενων χώρων για την προβολή των μηνυμάτων.

(Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις διαφημιστικές πινακίδες της πόλης λειτουργούν υπό καθεστώς παρανομίας).

Με τα ίδια θέματα, ο κ. Καλούδης, κάλεσε και πάλι για σήμερα το απόγευμα, 26 Αυγούστου, τους εκπροσώπους των παρατάξεων, ενώ απομένουν μόνο 70 μέρες για την κάλπη των δημοτικών εκλογών.

Από τις πληροφορίες μας και πάλι δεν υπάρχουν εισηγητικά σημεία.

Από τις παρατάξεις είχε ζητηθεί γραπτή εισήγηση, η οποία να τεθεί στη διάθεσή τους πέντε ημέρες νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.