Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΠΗΓΗ:http://neagenia-neagenia.blogspot.com/2010/08/blog-post_10.html#linksΑύγουστος ή τέσσερις Αυγουστιάτικες εποχές;

Πολλοί είναι όσοι δεν φεύγουν για διακοπές, περισσότεροι αυτοί που δεν διαβάζουν εφημερίδες, αρκετοί αυτοί που βαριούνται και να ανοίξουν τον υπολογιστή τους.
Μέσα στην κάψα του Αυγούστου, είναι και παραμονές περιφερειακών - δημοτικών εκλογών.
Εκλογών, που φαίνεται ότι λόγω γενικής -και με την ευρύτερη έννοια-φτώχειας, δυστυχώς, θα γίνουν άνευ ουσιαστικών θέσεων και άνευ ουσιαστικών τοπικών προγραμμάτων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Ενώ έτσι συμβαίνει, (δηλαδή απουσιάζει η πολιτικοποίηση ως ουσιαστική σκέψη και δράση), περισσεύει και πάλι το
ζητιανιλίκι χρισμάτων στο πλαίσιο της ασφυκτικής λειτουργίας του κομματικού μας συστήματος...

Παράλληλα, οι σχέσεις κομμάτων - πολιτών βρίσκονται στην μεγαλύτερη κρίση από την προδικτατορική εποχή.

Οι υποψήφιοι, ενώ δηλώνουν "πρώτα οι πολίτες" και "πρώτα η τοπική κοινωνία", στέκονται τελικά, ουρά, στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων. Οι περισσότεροι, θάβουν και υπονομεύουν τον ανταγωνιστή τους και γλύφουν όποιον
βρουν μπροστά τους για να αποκτήσουν την "απαραίτητη" στήριξη.

Στην διαδικασία αυτή, συμμετέχουν με όλες τις γνωστές δυνατότητες τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Όσο και αν είναι "φτυσμένα από τους πολίτες", τελικά, ανεβάζουν και κατεβάζουν μετοχές, προβάλλοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, φιλίες και συμμαχίες, πληροφορίες και "πληροφορίες", συχνά χωρίς κανένα έστω και αφηρημένο προσδιορισμό των πηγών τους.

Γνωστά πράγματα...

Η εποχή μας έχει και διαδικτυακά μέσα, τα οποία, ενώ σε ένα βαθμό αποτελούν αναπνοή για το σύστημα επικοινωνίας και πληροφόρησης, τείνουν συχνά, στον μεγαλύτερο βαθμό, να αποτελούν συμπλήρωμα του κυρίως συστήματος.
Ο τρόπος προβολής για τις δημοτικές εκλογές είναι ένα καλό παράδειγμα.
Συμβαίνει αυτό, γιά δυο σημαντικούς -μεταξύ άλλων- λόγους:
*Επειδή ορισμένοι bloggers δεν είναι και τόσο bloggers όσο εκ πρώτης όψεως δείχνουν. Κάτι που οι bloggers μεταξύ τους αντιλαμβάνονται, αλλά όχι πάντοτε και οι διάφοροι αναγνώστες τους.
*Επειδή ορισμένοι -άλλοι- bloggers ή "bloggers" αναπαράγουν άκριτα ότι κυκλοφορεί, στην μπλογκόσφαιρα, χωρίς να ελέγχουν ούτε και στοιχειωδώς την ακρίβεια, μόνο και μόνο για να γράψουν κάτι.

Μεγάλο ιστολόγιο με ειδικότητα στα αυτοδιοικητικά (π.χ), διατυπώνει δύο ή τρεις
φορές ανακριβή ενημέρωση για τα "χρίσματα". Στη συνέχεια, δεκάδες, ίσως εκατοντάδες ιστολόγια αναπαράγουν, δύο και τρεις και όσες φορές προκύψει τις επόμενες ανακριβείς ειδήσεις...

Ίσως να είναι η ζέστη. Ίσως όμως και να είναι τεσσάρων εποχών το σύστημα.

εικόνα δανεική από τον καλό blogge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.