Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παλιά Χωροφυλακή, ιδιοκτησία, έγκλημα με 25 πεύκα.

Είναι κατάλληλη μέρα σήμερα να καταδείξουμε με εικόνες ένα έγκλημα το οποίο συμβαίνει στην περιοχή μας. Το οποίο διαπιστώσαμε, επί τόπου, με παρουσία μεγάλου κλιμακίου μας, στην περιοχή "Παλιά Χωροφυλακή", λίγες εκατοντάδες μέτρα πάνω από τον Άγιο Δημήτρη στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Είναι κατάλληλη μέρα, γιατί σήμερα φυτεύτηκαν αρκετές χιλιάδες δένδρα στην ευρύτερη περιοχή. Δενδροφύτευση, σε τέτοια έκταση, ίσως ξαναγίνει μετά από πολλά χρόνια πάλι.

Όμως, εξαιτίας της παρέμβασης μικρών ή μεγαλύτερων συμφερόντων στην περιοχή συμβαίνει και το αντίθετο. Κόβονται δένδρα. Πολλά, μεγάλα και καταπράσινα δένδρα. Κόβονται συνειδητά, από ανθρώπινο χέρι. Και αυτό αποτελεί ένα καθημερινό, διαρκές έγκλημα.




Τα κοψίματα είναι φρέσκα και οι κορμοί έχουν "σπρωχτεί" σε μια έκταση χαράδρας πίσω από το υποψήφιο οικόπεδο.


Η οριοθέτηση έχει αρχίσει με κόκκινη μπογιά και πασαλάκια.



Το Δασαρχείο, ο Δήμος, η Αστυνομία, έχουν υποχρέωση να συμμαζέψουν αυτή την ασυδοσία που εκδηλώνεται με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο στο βουνό.
Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Αντίθετα, πολλά σημάδια υπάρχουν ότι εκεί "όποιος θέλει κόβει ότι θέλει".

Στο πλαίσιο (και) της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, όπου συμμετέχουμε μαζί με άλλες δυνάμεις, θα κάνουμε τα απαραίτητα όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και γενικότερα για την συνολική κατάσταση. Το θέμα αυτό, εκτός των άλλων, άμεσα θα λάβει δημοσιότητα.
Συμπληρωματική ανάρτηση στο ιστολόγιο ΕΙΚΟΝΕΣ από αύριο.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μαυρίστε τις αριστεροδεξιές συμμαχίες, στον Κορυδαλλό και σε όλη την Ελλάδα


Από το blog της αυτόνομης παράταξης "16χρονη πόλη"
Σκορπίστε το στους ετεροδημότες όλης της χώρας, για να μην χάσουν τον προσανατολισμό τους και ψηφίσουν ΔΕΞΙΑ χωρίς να καταλάβουν τι έκαναν. Όπως ακριβώς και σε πολλά άλλα σημεία της Ελλάδας, σε αυτή τη δεξιά συμμετέχουν πολλοί αριστεροί μαϊντανοί, ειδικά από το κυβερνητικό κόμμα.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Αυτοί με τους τραπεζίτες, εμείς με τους πολίτες.




Η σημερινή ομάδα εξουσίας, αποτελεί ένα προϊόν ισορροπίας του αυτοδιοικητικού κατεστημένου και της κομματικής διαπλοκής. Πριν από τέσσερα χρόνια, φόρεσε το προσωπείο του ανεξάρτητου, δημιούργησε προς τη νεολαία και τα δυναμικά στρώματα της πόλης ένα "αντι-εξουσιαστικό" προφίλ, γέμισε ελπίδες μεγάλο αριθμό δημότών και παρέσυρε αρκετές υγιείς δυνάμεις, πετυχαίνοντας (άν και με ποσοστό μειοψηφίας) να "κερδίσει" τη διοίκηση.
Αμέσως μετά, δημιούργησε στρατιά εξαρτημένων, ενώ ανέπτυξε πάσης φύσης διαπραγματεύσεις με πρόσωπα και παράγοντες από την παράταξη του βασικού τοπικού αντιπάλου της. Παράλληλα, διέθεσε την όλη λειτουργία της σε υπαλληλικού τύπου αυτοπαράδοση προς την κεντρική εξουσία (προηγούμενα ΝΔ), ενώ, με εργαλείο την δημοτική εξουσία (μοιρασιά), συγκεκριμένα στελέχη ανέλαβαν το ρόλο της διείσδυσης στην τοπική οργάνωση του σημερινού κυβερνητικού κόμματος, ώστε να είναι έτοιμη η κωλοτούμπα εάν κερδίσει τις εκλογές.

Στο διάστημα αυτό, όλοι οι μεγάλοι στόχοι της πόλης πισωγύρισαν, (ελεύθεροι χώροι, φυλακές -λατομεία - κυκλοφοριακό, στάθμευση, ΚΥΤ ΔΕΗ κλπ), ενώ παράλληλα υποθηκεύτηκαν ως και τα πεζοδρόμια, ως και τα έσοδα από τις υπερ-καταπατημένες πλατείες.
Εξαντλώντας όμως κάθε όριο υποκρισίας, χωρίς να τηρεί στοιχειώδη προσχήματα η "ανεξάρτητη παράταξη" του κυρίου Κασιμάτη διεκδίκησε και έλαβε μέσα από γνωστούς ή μέσα από περίεργους διαδρόμους, την επίσημη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος. Αμέσως μετά την ανακοίνωση αυτή στον ημερήσιο τύπο, φόρεσε πάλι το "ανεξάρτητο" πορτοκαλί μπλουζάκι, μάζεψε μερικούς "αριστερούς μαϊντανούς" και αρκετούς κραυγαλέα φιλόδοξους, γνωστούς ΟΝΝΕΔίτες και τοπάρχες εκτός γραμμής Νεοδημοκράτες και το παίζει "παράταξη του Κάρολου Παπούλια".
Οι ελεύθεροι πολίτες, του Κορυδαλλού, πρέπει να τοποθετηθούν -και θα το κάνουν-, με περηφάνεια και αξιοπρέπεια στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Γνωρίζουν καλά, ότι άλλο πράγμα είναι η αυτονομία συνείδησης και δράσης και άλλο πράγμα η διακομματική διαπλοκή και το αλισβερίσι της.
Γνωρίζουν καλά ότι ο κύριος Κασιμάτης, είναι ο καλύτερος φίλος των τραπεζών σε αυτήν την πόλη, (1) επειδή ανήκει στους πιστούς του ΔΝΤ και έχει αποδείξει ότι συνεργάζεται άνετα και αδίστακτα με κάθε ανώτερη εξουσία προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του
(2) επειδή -δυστυχώς- ο Δήμος μας έχει γίνει με αποκλειστική επιλογή και ευθύνη του, από τους καλύτερους πελάτες των δανειστών του, (20ος σε χρέη προς τράπεζες με διπλασιασμό του ανοίγματος που παρέλαβε), υποθηκεύοντας χωρίς όραμα και χωρίς ουσιωδη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η 16χρονη πόλη, έχει πάρει καθαρή θέση για την σύγχρονη πολιτική κατάσταση. Δεν είμαστε "νερόβραστη" ανεξάρτητη κίνηση, αλλά μια γνήσια αυτο-οργάνωση πολιτών με διατυπωμένες αρχές και στόχους.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Πολίτες έξω από τον "κύκλο".
Διακήρυξη (Ιούλιος - 2008)

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.html

ο Ψαριανός στον Κορυδαλλό

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού "Πολίτες για τον Κορυδαλλό", την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 στις 19:30, θα παρευρεθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του Συνδυασμού για την περιφέρεια Αττικής "Αττική Γη".

Η Δημοκρατική Αριστερά Κορυδαλλού με ομόφωνή της απόφαση στηρίζει στις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη το συνδυασμό του Σταύρου Κασιμάτη "Πολίτες για τον Κορυδαλλό".

Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι από τους ελάχιστους βουλευτές που δεν μασάει τα λόγια του, κι έτσι από εδώ ( στάλθηκε με e-mail) , μπας και λάβουμε κάποια απάντηση, τoν ρωτάμε αν μαζί με την στήριξη στην Δημοτική Αρχή Κασιμάτη η Δημοκρατική Αριστερά ταυτίζεται- δίνει στήριξη και στα επόμενα πεπραγμένα της Διοίκησης Κασιμάτη:

1. Ενοικίαση εργαζομένων από τον Δήμο Κορυδαλλού στον Δήμο Νικάιας του ΚΚΕ;

2. Μαντριά, μοσχάρια, γουρούνια, κατσίκια και παράνομο σφαγείο μέσα στο πευκοδάσος αντί για πράσινο στο όρος Αιγάλεω;

3. Μία απέραντη παράνομη χωματερή κόστους περίπου 27.000.000 ΕΥΡΩ αντί για το Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού;

4. Το κόψιμο κι η ξέρανση πεύκων, κουαζαρίνα, ευκαλύπτων, φοίνικας κτλ...

5. Οι μηχανοραφίες και η νόθευση εγγράφου;

6. Οι παράνομες πινακίδες στην πόλη που συνεχίζουν και ξεφυτρώνουν...

7. Τις πλατείες θερμοκήπια νυχτερινών συμφερόντων...

8. Το προεκλογικό "Δημοσκόπιο" με τα χρήματα των δημοτών...

Γρηγόρη, επειδή σε αυτά και πολλά άλλα εξίσου σοβαρά θέματα η Διοίκηση Κασιμάτη δεν απαντά στην κοινωνία του Κορυδαλλού, αν μπορείς ρώτα και πες μας. Αναμένουμε την απάντηση σου όπως και να χει. Καλή επιτυχία.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010


Ανοιχτή επιστολή της Δήμητρας Μόσχου

ΠΗΓΗ: neagenia



Η κυρία Δήμητρα Μόσχου, για τις δημοτικές εκλογές στη Νίκαια - Ρέντη, "...προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ."

Κύριε Πρόεδρε,

Παρά την έντονη αγωνιστική επιθυμία μου, αποφάσισα να μη μετάσχω σε αυτήν την αυτοδιοικητική εκλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποχωρώ της πολιτικής. Αντίθετα η απόφασή μου αυτή αποτελεί πολιτική επιλογή θέλοντας αφ’ ενός να προστατεύσω όχι μόνο τη δική μου αλλά και τη δική σας αξιοπρέπεια αφ’ ετέρου δε να φανώ συνεπής προς την εντολή του λαού της Νίκαιας.

Δηλώσατε ότι οι εκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τον «Καλλικράτη» και η κομματική νομενκλατούρα, σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλες απωθητικές διεργασίες ανέδειξαν ως υποψήφιο του κόμματος άτομο το οποίο είχε διενεργήσει αμφιβόλου αντικειμενικότητας δημοψήφισμα κατά του «Καλλικράτη».

Αρνούμαι να διαγκωνιστώ με επιχειρηματικά συμφέροντα, μικροπολιτικές επιδιώξεις και άλλες διεργασίες που δεν συνάδουν με το ύφος και το ήθος που θέλετε να δώσετε στο κόμμα.

Στις προηγούμενες εκλογές ο λαός της Νίκαιας μου έδωσε μεγάλη πλειοψηφία και την εντολή να αγωνιστώ για τα συμφέροντά του. Βασικό συμφέρον του είναι η Νίκαια να έχει Νικαιώτη Δήμαρχο και όχι υποψήφιο που είχε αποκαλέσει τη μαρτυρική πόλη του μπλόκου μίζερη και σκουπιδότοπο.

Αρνούμαι κάτω από το κάλυμμα της επίσημης υποψηφιότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να συνεργαστώ με δεξιά και ακροδεξιά στοιχεία τα οποία τη στιγμή αυτή έχουν ήδη στελεχώσει τον «πράσινο» δήμαρχο.

Αρνούμαι να συγχρονιστώ με την κομματική νομενκλατούρα η οποία μεθόδευσε για να σας παρασύρει ύποπτες δημοσκοπήσεις.

Αρνούμαι με αηδία τις διάφορες προσφορές που μου γίνονται καθημερινά και από τη νομενκλατούρα του κόμματος για τη σιωπή και τη συμμετοχή μου στην ανίερη συναλλαγή.

Αρνούμαι να προδώσω τα όνειρα τις ελπίδες και τις επιδιώξεις των αγνών ανθρώπων και του συνδυασμού μου.

Θα σταθώ δίπλα τους συνεχίζοντας το ανιδιοτελώς κοινωνικό μου έργο ελπίζοντας ότι «θα τον σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Έχω ακόμη τα ενθουσιώδη τηλεγραφήματα που αποστείλατε μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων δημαρχιακών εκλογών και είχα πιστέψει ότι είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας. Θα μπορούσα να κατέβω ως αντάρτης και με τη στήριξη μάλιστα διακεκριμένων και ιστορικών στελεχών του κόμματος, που συμμερίζονται τα συναισθήματά μου. Δεν θέλω όμως να έρθω σε προσωπική σύγκρουση μαζί σας και παίρνω την απόφαση που μου επιβάλλει η τιμή, η αξιοπρέπεια και το ήθος που επιδιώκουμε για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανεπηρέαστος πλέον ο συνδυασμός «Νίκαια Πόλη Ζωής» θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του.


Με εκτίμηση

Δήμητρα Μόσχου

(30-09-2010)

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Κομουνιστικός λόγος, πατριαρχική συμπεριφορά από τον κύριο Κασιμάτη στην υποτιθέμενη λογοδοσία.


Το neagenia δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
Αν ο ευκαιριακός ΠΑΣΟΚος κύριος Κασιμάτης νομίζει ότι μπορεί να απευθύνεται στην 16χρονη πόλη με τον όρο "οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις", τότε εμείς θα απευθυνόμαστε σε εκείνον με τον όρο "ο Δήμαρχος της πολιτικής συναλλαγής".

Ρωτάμε:
Είναι ψέμματα ότι είναι ο Δήμαρχος της διακομματικής αδιαφάνειας και του πολιτικού παζαριού, που δεν σεβάστηκε καμια αρχή προκειμένου να πάρει την εξουσία;

Ο κωλοτούμπας γραμματέας του τοπικού ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Δημόπουλος είχε χρησιμοποιήσει την λέξη "αγύρτες" την περίοδο που ήταν ο ίδιος Αντιδήμαρχος του κυρίου Χρήστου.
Η δική μας φράση, είναι εξαιρετικά πιο ήπια...

  1. Ο κύριος Γιώργος Δημόπουλος πρέπει να μας εξηγήσει με ποιόν τρόπο σωφρονίστηκαν οι "αγύρτες", τόσο καλά ώστε να κατεβαίνει τώρα στο ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί τους;
  2. To neagenia θα παρέμβει πολύ σκληρά, αν ο κύριος Κασιμάτης συνεχίσει να αναφέρεται στην 16χρονη πόλη χωρίς να αναφέρει το όνομά της.
Όλα αυτά, με αφορμή ετούτο εδώ...

Πολλές απουσίες, "χλωμά πρόσωπα" στην λογοδοσία του Δημάρχου Κορυδαλλού.

* Επιτέθηκε ισοπεδωτικά στις άλλες παρατάξεις που "παραπληροφορούν".



Το neagenia είναι αυτόνομο ιστολόγιο αυτο-οργάνωσης πολιτών και εκφράζει τους συντάκτες του.
Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Όποιος, νομίζει, του χρωστάμε, του δίνουμε βήμα αμέσως.
Για αυτό, το νού σας, δεν πρόκειται να χαριστούμε!!!