Google+ Followers

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΗΓΗ:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/02/blog-post_1642.html

Τι μπορεί ν’ απαντήσει ο ΓΑΠ; Να θυσιαστεί για την πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία;

Καλημέρα,
Ονομάζομαι Ηλιόπουλος Χαράλαμπος και είμαι ένας απλός οδηγός την Εθελ.
Σήμερα θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο για την δήθεν διάσωση της εταιρείας που εργάζομαι.
Μιας εταιρείας που εσείς έχετε ξεχάσει να χρησιμοποιείται αλλά προσωπικά την νοιάζομαι
Και καθημερινά εργάζομαι στην εύκολη και καλοπληρωμένη θέση του οδηγού.
Το 2004 όπως θα δείτε και στα συνημμένα ήρθα στην Εθελ με τον καταπληκτικό βασικό μισθό 275 ευρώ τον μήνα και μετά από τα επιδόματα έφτανα τα 1,030 ευρώ μεικτά.
Το 2010 έχοντας με πολύ κόπο ενσωματώσει κάποια επιδόματα στο...
Βασικό και έχοντας ανεβεί κλιμάκια έχω φτάσει 1345 ευρώ μεικτά.
Τότε δούλευα 21-22 ημέρες το μήνα και το τελευταία χρόνια έχω ξεχάσει τι σημαίνει ρεπό.
Μιας και έχω φτάσει να εργάζομαι 25 με 31 ημέρες το μήνα. Και 25 ημέρες το μήνα εργάστηκα το Δεκέμβρη του 2010 μετά από χρόνια γιατί έχει γίνει περιστολή ρεπό και δρομολογίων.
Όπως καταλαβαίνεται αυτή την εταιρεία την πονάμε αρκετοί από εμάς τους εργαζόμενους μιας και δουλεύουμε καθημερινά για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και μπορεί να μας βρίζει για τα κακώς κείμενα του δρόμου, της Εθελ, των κομμάτων, της κυβέρνησης και ότι άλλο έχουν για να βγάλουν.
Σαν εργαζόμενοι δεν ζητάμε πολλά ενώ είμαστε ΝΠΙΔ υπεστήκαμε περικοπή του 13-14 μισθού, πλαφόν στο μισθό μας, κάθετη περικοπή 2 φορές αδιαμαρτύρητα.
Αδιαμαρτύρητα μας κόψαμε από αρχές Ιανουαρίου και το γάλα που παίρνουν όλοι όσοι εργάζονται σε ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΙΥΓΕΙΗΝΑ επαγγέλματα και αδιαμαρτύρητα καθόμαστε έχοντας να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση από το 2009.
Το μονό που σας ζητώ είναι να ενημερωθείτε και να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα πριν δώσετε την ψήφο σας και παραδώσετε την Εθελ στον ιδιώτη.
Γιατί τα «δικά σας» παιδιά έφτασαν τη εταιρεία σε αυτά τα χαλιά και το δικό μου παιδί να την πληρώσει τώρα ;
Τόσα χρόνια εσείς ορίζετε διοίκηση στην εθελ κάτι γιατρούς, στρατιωτικούς, ποτέ όμως συγκοινωνιολόγο.
Γιατί αφού θέλετε να σωθεί η εθελ πουθενά στο νομοσχέδιο δεν διαφυλάσσονται τα έσοδα της;
Μήπως τα ελλείμματα της είναι από τα έσοδα του κράτους από την επιδότηση του εισιτηρίου; και από την κοινωνική πολιτική δωρεάν και μειωμένων εισιτηρίων;
Εάν ρωτήσετε θα μάθατε ότι πχ το Λιμενικό για την δωρεάν μετακίνηση των Λιμενικών χρωστά τα πιο λίγα 500.000 ευρώ.
Γιατί δεν είναι το νομοσχέδιο στα πρότυπα του ΟΑΣΘ δεν λειτούργει καλά αυτός;
Γνωρίζεται ότι ακόμα και τώρα με το παλιό καθεστώς εργασίας εργάζονται με καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες;
Γιατί το μονό που διαφυλάσσετε σε όλο το νομοσχέδιο είναι τα πάρετε τα δικά σας παιδιά που είναι αποσπασμένα και πρώτα να τα μετατάξετε στις θέσεις που είναι τώρα;
Όλοι στη εθελ μπήκαμε με ΑΣΕΠ γιατί τώρα τέτοια ρατσιστική συμπεριφορά επειδή εμείς δεν βάλαμε μέσον να πάμε σε υπουργείο αλλά μείναμε να παλέψουμε για την εταιρεία αυτή; Γιατί να μην προκηρυχθούν οι θέσεις και να πάνε οι καλύτεροι;
Γνωρίζετε από ποτέ έχει να αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου γιατί τώρα αυξήθηκε η τιμή του διότι το κράτος μείωσε την επιχορήγηση του και στο νομοσχέδιο με την ψήφιση του προβλέπει αύξηση της τιμής του.
Όπως έχετε καταλάβει εμείς χάνουμε τα πάντα και για αυτό το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει στη άκρη τους κομματικούς συνδικαλιστές μας και έχουμε αναλάβει τον αγώνα εμείς οι απλοί οδηγοί. Και επειδή δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα θα συνεχίσουμε τον αγώνα και όπου φτάσει.
Εάν χρειαστεί θα κάνουμε το δικό μας Πολυτεχνείο με την μόνη ελπίδα αυτή την φορά να πετύχει και να κάνουμε την Ελλάδα μας καλύτερη.
Καλό Αγώνα
Με τιμή
Ηλιόπουλος Χαράλαμπος
Κ...... 64 12243 Αιγάλεω
6970444...