Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Ο νέος πρόεδρος ακυρώνει τις στάσεις, τα σωματεία απαντούν με 24ωρη

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Την ώρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΑΣΑ ακύρωνε την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΘΕΛ για στάσεις εργασίας σε ορίζοντα δεκαπενθημέρου, το Συντονιστικό όλων των σωματείων των ΜΜΜ αποφάσιζε 24ωρη απεργία για την άλλη Τετάρτη.
Ετσι, τα λεωφορεία σήμερα και την Παρασκευή θα κινηθούν κανονικά, αφού στην πρώτη ανακοίνωση που υπογράφει ο Μιχάλης Λιαγούρης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «κατόπιν κακής πληροφόρησης προς τα ΜΜΕ, σας καθιστούμε γνωστό ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση για στάσεις εργασίας το αμέσως προσεχές διάστημα». Παρ' όλ' αυτά η ενημέρωση δεν φαίνεται να ήταν καθόλου «κακή» διότι μέχρι και χθες το απόγευμα στο μπλογκ των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ ήταν αναρτημένο όλο το πλάνο με τις κινητοποιήσεις, αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης που έγινε τη Δευτέρα.
Ο Μιχάλης Λιαγούρης, που εξελέγη με 10 ψήφους των μελών του Δ.Σ. του Συνδικάτου (ψήφισαν 17) και αντικατέστησε τον Νίκο Κουλουμπαρίτση, είπε στην «Ε» ότι αυτό που έγινε δεν ήταν συνέλευση αλλά συγκέντρωση. «Δεν είχε απαρτία, ήταν 300 εργαζόμενοι από τους 5.500. Χρειάζονταν τουλάχιστον 1.300 για να παρθεί η όποια απόφαση».

Προανήγγειλε, δε, ότι την Τετάρτη 9 Μαρτίου σκοπεύει να στήσει κάλπες για να ψηφίσουν μ' αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων. «Δεν σταματάμε, απλώς θα είναι πιο στοχευμένες οι κινήσεις μας ώστε να αλλάξουμε κομμάτια του νόμου έστω και στην εφαρμογή του». Οσο για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του, ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, δήλωσε ότι: «Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν είχε ποτέ τέτοιες εξαρτήσεις. Το βιογραφικό μου είναι γνωστό».
Από τη μεριά του ο τέως πρόεδρος Ν. Κουλουμπαρίτσης χαρακτήρισε την εξέλιξη «παρωδία» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων απ' όποια θέση κι αν βρίσκεται.
Την ίδια στιγμή για λιποταξία κατηγορεί τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «ανήμποροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το χρέος τους, ακολουθούν τη γραμμή της λιποταξίας από τη σημερινή μάχη που δίνει η εργατική τάξη για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της».
Δηλώνει δε για μια ακόμη φορά ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήταν προσχηματικός και άκαρπος και κλείνει την ανακοίνωση λέγοντας: «Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και μόνο με πόλεμο μπορούμε να απαντήσουμε»।

ΠΗΓΗ:http://vathiprasino.blogspot.com/2011/03/24.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.