Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Συν-bloggers δεν νικήσαμε!.. Μόλις αρχίσαμε!..



Απο galaxiako.blogspot.com

Φίλοι –ες θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες bloggers μετείχαν στην κοινή προβολή ενός Εθνικού όπως πιστεύουμε προβλήματος.

Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολος ο συντονισμός συμμετοχής… μάθαμε και νέες αδυναμίες που υπάρχουν όπως διαφωνίες των συνδιαχειριστών των blog όταν μάλιστα είναι πολλοί… και άλλες ακόμα.

Παρ` όλα αυτά όπως είδαμε πάνω από 50 blog συμμετείχαν λιγότερο ή περισσότερο. Από τα μεγάλα blog to ksipnistere, bloggers ενωμένοι.., ο Άνεμος, η Διολκος… αλλά και μικρότερα. Είπαμε και το ξαναγράφουμε εμείς ως ομάδα δεν διεκδικούμε τίποτε απολύτως εκτός αυτών που λέμε και γράφουμε φανερά «πάντα στα ίσια» όπως γράφει ένας φίλος blogger. Μακριά κάθε υστεροβουλία από μας. Ούτε κόμμα φτιάχνουμε, ούτε άγχος για μεγάλο blog έχουμε, ούτε για Δήμαρχοι πάμε, ούτε διαφημίσεις επιδιώκουμε. Εξ άλλου θα δείτε ότι τα άρθρα που θα ανεβάζουμε θα αραιώσουν αρκετά διότι τα πιο πολλά που είχαμε να πούμε …τα είπαμε και είναι γραμμένα στο blog σε διάφορα άρθρα… «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Αν θέλαμε να γίνουμε «μεγάλοι».. ίσως βάζαμε και μεις σεχ, ποδόσφαιρο ,τρικάκια κ.λ.π. Προσπαθούμε να είμαστε κατά τη γνώμη μας ουσιαστικοί ,χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο..

Συν-bloggers δεν νικήσαμε!.. Μόλις αρχίσαμε!.. Δεν έχουμε, ούτε είχαμε αυταπάτες. Ιδιαίτερα τα μεγάλα δημοσιογραφικά blog … μάλλον σνομπάρισαν την προσπάθεια. Θα μπορούσε να έχει πιο μεγάλη ανταπόκριση. Υπήρξε και δυσπιστία σε κάποιο βαθμό αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μας διότι το θέμα ήταν καθαρό και ο καθένας είχε απόλυτη δυνατότητα να προβάλει τις δικές του θέσεις με μόνο κριτήριο να συμφωνεί βασικά με τον τίτλο κι αν θέλετε με το νόημα του τίτλου.

Ήταν όμως μια καλή αρχή για κάποια επόμενη συνάντηση… ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ! Και να είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αιτίες να ξαναπροσπαθήσουμε, όλοι μαζί, πιο οργανωμένοι, με συμμετοχή όλων μας. Ένα χρόνο τώρα και τα μεγάλα blog ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς να προσπαθούν για συνεργασία. Δεν μας πέφτει λόγος και αν το σχολιάζουμε το κάνουμε μόνο για αποφυγή ανταγωνισμού. Δεν έχουμε ούτε καταναλωτικές οργανώσεις ούτε συνδικαλιστικές… είναι αλωμένες και παροπλισμένες.

Θα μπορούσαμε σε επόμενη φάση να μποϊκοτάρουμε προϊόντα εταιρειών που αισχροκερδούν για παράδειγμα. π.χ. Ας πούμε για απορρυπαντικά. Μια πρόταση πρόχειρα θα ήταν ο καταναλωτής όπου ψωνίζει να ρωτά πιο είναι το ακριβότερο σε αυτή τη συσκευασία; …Και να το αποκλείει… να αγοράζει οποιοδήποτε άλλο που είναι φθηνότερο. Το αποτέλεσμα θα ήταν αν γινόταν μαζικά να ρίξει την τιμή και μάλιστα πολύ σύντομα. Αυτό όμως θέλει πλατιά ενημέρωση που θα μπορούσε να γίνει με όλους μας. Θα μπορούσαμε πάρα πολλά και να μη γράφουμε σοφίες μόνο και μόνο για να αυτοϊκανοποιούμαστε. Θέλει σκέψη, συζήτηση, ευρηματικότητα…και μεις δεν είμαστε οι μόνοι που μπορούμε.

Φίλοι bloggers δεν νικήσαμε…. Μόλις αρχίσαμε!... Μπορούμε και να «νικήσουμε» όλοι μαζί!

ΠΗΓΗ:http://galaxiako.blogspot.com/2011/03/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.