Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Πάρτε πίσω την εγκύκλιο ΙΚΑ»

ΕΣΑμεΑ προς Ρ. Σπυρόπουλο: «Πάρτε πίσω την εγκύκλιο ΙΚΑ»
Τις προτάσεις της για τον επανακαθορισμό των ορθοπεδικών ειδών, ορθωτικών μέσων, τεχνητών μελών και της αποδοτέας δαπάνης στους ασφαλισμένους με κινητικές αναπηρίες του ΙΚΑ κοινοποίησε με επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ. στον διοικητή ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία ζητά την ανάκληση της απόφασης με την οποία η αποδοτέα δαπάνη αγοράς ορθοπεδικών ειδών, ορθωτικών μέσων τεχνητών μελών στους ασφαλισμένους θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου 2011. Η απόφαση αυτή, καταρχάς ελήφθη χωρίς να τεθεί σε διαβούλευση με την Ε.Σ.ΑμεΑ. και τους φορείς μέλη της, οι οποίοι εκπροσωπούν τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Παράλληλα επισημαίνεται ότι ...
στηρίζεται σε τιμές ορθοπεδικών ειδών/μέσων και τεχνητών μελών οι οποίες δεν αντιστοιχούν στο πλείστο των περιπτώσεων σε προϊόντα που πληρούν ευρωπαϊκές τεχνικές προδιαγραφές. Μάλιστα, οι τιμές που καθορίζονται με τη νέα αυτή απόφαση αυξάνουν σε υπερβολικό βαθμό το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στη δαπάνη αγοράς αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή του τόπου (άρθρο 21 παρ. 6 του Εθνικού Συντάγματος).
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ακολουθεί στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας σε επιστημονικό κοινωνικό και ανθρώπινο επίπεδο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.