Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011



Νέο θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτει η Κίνηση Πολιτών "κόντρα στο ρευμα" για τον φόρο ακινήτων

Νίκαια, 29/9/2011

Προς:
1)τον Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη, κο. Γ.Ιωακειμίδη
2)τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Νίκαιας- Ρέντη, κο. Μ.Κουφόγιαννη

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση στο Δημοτικού Συμβουλίου για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας μέσω τον λογαριασμών της ΔΕΗ»

Η επιβολή του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα άδικο μέτρο της κυβέρνησης και επιβαρύνει τα ήδη χρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά με επιπρόσθετο βάρος. Επιπλέον, είναι το έκτο κατά σειρά μέτρο – μόνιμου χαρακτήρα- που αφορά στην ιδιόκτητη περιουσία και επηρεάζει όλους τους Έλληνες αδιακρίτως: τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, 300.000 νοικοκυριά αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ 1.300 από αυτά βρίσκονται στον Δήμο μας.Αναμένεται δε αύξηση αυτού του αριθμού τους επόμενους μήνες, όταν θα αποσταλούν οι λογαριασμοί με τον νέο φόρο και θα κινδυνεύουν άμεσα με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού δεν θα τους δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού και πληρωμής με δόσεις.

Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει πολλαπλές και σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Θα τεθεί σοβαρό θέμα επιβίωσης για πολλές οικογένειεςόταν δεν θα έχουν φως, ρεύμα για να μαγειρέψουν, ακόμα και θέρμανση τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας.

Πέραν τούτου, υπάρχουν και αμφιβολίες για το πόσο είναι σύννομο να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ΑΕ (εισηγμένη εταιρία στο χρηματιστήριο) ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός του κράτους.

Το μέτρο αυτό επηρεάζει άμεσα τους Δήμους όλης της χώρας και ειδικά τον δικό μας λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης. Η αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ σημαίνει πως ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη δεν θα εισπράξει το ποσό από δημοτικά τέλη και ΤΑΠ που του αναλογεί.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να συζητηθεί το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του νέου άδικου μέτρου, να ζητήσουμε την ανάκληση του και να δώσουμε την πολιτική στήριξη σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας που αδυνατούν να πληρώσουν, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας θα γίνει δεκτό και ότι θα υπάρξει κοινή πλεύση όλων μας για το καλό των πολιτών της πόλης μας.

Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη με την Κίνηση Πολιτών "κόντρα στο 
ΕΜΜΜ

ΜΜρεύμα"

1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙΚΤΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.