Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Κορυδαλλού.

(ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...)


Οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού, από τις 25/10/2011 βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας. Διεκδικούμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας από το β΄ δεκαπενθήμερο του Ιουλίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.
Η διοίκηση επανειλημμένα υποσχέθηκε ότι θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και δεσμεύτηκε ότι θα μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα και θα προχωρήσει στην τακτική καταβολή της μισθοδοσίας μας. Μάταια όμως περιμέναμε δείχνοντας την μέγιστη υπομονή και την καλή πίστη μας, σε αντίθεση με τους ιθύνοντες οι οποίοι αγνόησαν κάθε προφορικό και γραπτό αίτημά μας. Σε όλο αυτό το διάστημα σαν απάντηση πήραμε απειλές και εκβιασμούς σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, που είχαν ως στόχο την διάσπαση της συνοχής μας. Η διοίκηση προχώρησε σε επιμέρους πληρωμές καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματά μας, όπως την αρχή της μη διάκρισης και ισότιμης μεταχείρισης. Έγινε κατάχρηση εξουσίας με την δημοσιοποίηση και τοιχοκόλληση εγγράφων στους Παιδικούς Σταθμούς, με ψευδή στοιχεία, και παραβιάστηκαν κατάφορα προσωπικά δεδομένα. Έγιναν και γίνονται παράνομες μετακινήσεις προσωπικού (Συμβάσεις και Ασφαλιστικά) και καταστρατήγηση αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα την παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Η διοίκηση προσπάθησε την δυσφήμηση της εργασίας μας, την υποβάθμιση του επιστημονικού μας κύρους και την παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, υποσκάπτοντας έτσι την μετέπειτα εύρυθμη λειτουργία τους.
Η απάντησή μας σε όλα τα ανωτέρω είναι η συνέχιση του αγώνα μας έως ότου και ο τελευταίος εργαζόμενος εξοφληθεί και διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στα πλαίσια της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.