Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


ΧΑΟΣ και στα Γαλλικά!

ΧΑΟΣ!
Ελληνικά μιλάει, η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Liberation, στο σημερινό πρωτοσέλιδό...


Σε τόνο δραματικό μιλά η Γαλλική εφημερίδα σε μια απόπειρα της να εκφράσει παραστατικά την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη...
οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά την απρόβλεπτη κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη από τον λαό της σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση.
Το "ΧΑΟΣ" του δημοσιεύματος της Liberation αναφέρεται στον πανικό που επικρατεί τα τελευταία δύο 24ωρα στις ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- αγορές και στις σοβαρές αναταράξεις που προκαλούνται στην ευρωζώνη, τονίζοντας πως η Αθήνα «παίζει κορώνα-γράμματα» το ευρώ και οδηγεί τη συνοχή της ευρωζώνης στο χείλος του γκρεμού!
Γίνεται λεπτομερής αναφορά στα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα το βράδυ ως τη στιγμή που αποφασίσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί  και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να προσκληθεί στις Κάννες και στη σύνοδο των G20 ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να δώσει… εξηγήσεις στους εταίρους του για τις κινήσεις του, αλλά και για να «συνεργαστεί μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους του ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.