Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΛΑΜΗΣ

5 Μαρτίου 1:17 μ.μ.
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα ήταν ο κόσμος μας, η κοινωνία μας, αν διαχρονικά οι Άνθρωποι-Πολίτες είχαν αποδεχθεί σαν «θεϊκή μοίρα» τους κανόνες και τους νόμους που τους επέβαλλε το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και το οικονομικό κατεστημένο που το στηρίζει…
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε πια θα ήταν η εξέλιξη της επιστήμης, αν δεν βρισκόταν ο Γαλιλαίος, σε κόντρα με την εκκλησία και τις κρατούσες τότε αντιλήψεις, να μιλήσει για την στρογγυλότητα της Γης;
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε, αν θα υπήρχε κυρίαρχο ελληνικό κράτος, αν δεν υπήρχε ο Ρήγας ο Βελεστινλής, αν δεν υπήρχε ο «Θούριος» που ανέτρεπε όλο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της εποχής…
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε, αν θα είχε εξελιχθεί το πολιτικό και οικονομικό αστικό σύστημα, αν δεν υπήρχε η Γαλλική Επανάσταση;
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως μπορεί να ήταν το φορολογικό σύστημα στη Δυτική Ευρώπη, αν δεν είχαν προχωρήσει σε ανυπακοή και διαδηλώσεις οι Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στο κεφαλικό φόρο (tax poll) που ήθελε να επιβάλει η συντηρητική Μάργκαρετ Θάτσερ;
Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο Ομπάμα θα ήταν ο 1ος έγχρωμος Πρόεδρος των Η.Π.Α , αν δεν υπήρχε η Ρόζα Παρκς που με μια πράξη πολιτικής ανυπακοής έγινε το σύμβολο του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων;
Ο κατάλογος της αμφισβήτησης, της άρνησης και της ανυπακοής σε νόμους που θεσπίστηκαν από το πολιτικό σύστημα είναι μεγάλος.
Όπως, επίσης, και οι αντιδράσεις των Κυβερνήσεων είναι πάντα δεδομένες απέναντι σε όλα τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής. Η θεσμοθέτηση νέων πιο σκληρών νομοθετημάτων, η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή, είναι μερικά από τα μέτρα.
Στην Ελλάδα του 2011 το πολιτικό σύστημα έχει επιλέξει μερικές ακόμα μεθόδους, όπως αυτή της συκοφάντησης, της λοιδορίας, αποκαλώντας τους πολίτες της ανυπακοής «τσαμπατζήδες και τζάμπα μάγκες» και της στοχοποίησής τους, κατατάσσοντάς τους στη κατηγορία των μη πατριωτών…। Συμπαραστάτες σ’ αυτή τη προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων είναι όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, σταθεροί πυλώνες στήριξης του συστήματος και των συμφερόντων του…
Ο Αμερικανός φιλόσοφος H. Thoreau, δεν αρνήθηκε να πληρώνει φόρους γενικά κι αόριστα στην αμερικανική πολιτεία. Δεν αρνήθηκε να πληρώνει φόρους για να γίνουν έργα. Δεν ήθελε να πληρώνει φόρους για να κάνει η πατρίδα του πολέμους. Δεν ήθελε να πληρώνει φόρο στην εκκλησία, αφού δεν πήγαινε, ούτε για τις εκλογές, αφού δεν ψήφιζε.
Έτσι σήμερα και οι Έλληνες της ανυπακοής δεν αρνούνται να πληρώνουν φόρους γενικά (άλλωστε πληρώνουμε φόρο εισοδήματος, και υπέρογκους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά και τόσους άλλους). Αρνούνται να πληρώνουν διόδια για δρόμους που έχουν πληρώσει επί πολλά χρόνια και που δεν ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές… φόρο στη ΕΡΤ και ας μην παρακολουθούν τα προγράμματα, αρνούνται να πληρώνουν ακριβά τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, όταν καθημερινά μειώνονται τα εισοδήματά τους…
Σήμερα λοιπόν που οι πολίτες βλέπουν την ποιότητα της ζωής τους να χειροτερεύει, τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών να αυξάνονται, τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, τις εργασιακές και τις κοινωνικές κατακτήσεις να γίνονται βορά στα δόντια του αδηφάγου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τη δημόσια περιουσία να ξεπουλιούνται, αποφασίζουν να αναλάβουν δράση.
“Η δράση όταν δεν έχεις άλλη επιλογή δεν είναι βίαιη και άνομη πράξη, είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου, όταν διακυβεύονται η αξιοπρέπειά του και ο σεβασμός της ίδιας της ζωής!!!"

ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Ο νέος πρόεδρος ακυρώνει τις στάσεις, τα σωματεία απαντούν με 24ωρη

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Την ώρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΑΣΑ ακύρωνε την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΘΕΛ για στάσεις εργασίας σε ορίζοντα δεκαπενθημέρου, το Συντονιστικό όλων των σωματείων των ΜΜΜ αποφάσιζε 24ωρη απεργία για την άλλη Τετάρτη.
Ετσι, τα λεωφορεία σήμερα και την Παρασκευή θα κινηθούν κανονικά, αφού στην πρώτη ανακοίνωση που υπογράφει ο Μιχάλης Λιαγούρης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «κατόπιν κακής πληροφόρησης προς τα ΜΜΕ, σας καθιστούμε γνωστό ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση για στάσεις εργασίας το αμέσως προσεχές διάστημα». Παρ' όλ' αυτά η ενημέρωση δεν φαίνεται να ήταν καθόλου «κακή» διότι μέχρι και χθες το απόγευμα στο μπλογκ των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ ήταν αναρτημένο όλο το πλάνο με τις κινητοποιήσεις, αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης που έγινε τη Δευτέρα.
Ο Μιχάλης Λιαγούρης, που εξελέγη με 10 ψήφους των μελών του Δ.Σ. του Συνδικάτου (ψήφισαν 17) και αντικατέστησε τον Νίκο Κουλουμπαρίτση, είπε στην «Ε» ότι αυτό που έγινε δεν ήταν συνέλευση αλλά συγκέντρωση. «Δεν είχε απαρτία, ήταν 300 εργαζόμενοι από τους 5.500. Χρειάζονταν τουλάχιστον 1.300 για να παρθεί η όποια απόφαση».

Προανήγγειλε, δε, ότι την Τετάρτη 9 Μαρτίου σκοπεύει να στήσει κάλπες για να ψηφίσουν μ' αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι για το μέλλον των κινητοποιήσεων. «Δεν σταματάμε, απλώς θα είναι πιο στοχευμένες οι κινήσεις μας ώστε να αλλάξουμε κομμάτια του νόμου έστω και στην εφαρμογή του». Οσο για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του, ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, δήλωσε ότι: «Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν είχε ποτέ τέτοιες εξαρτήσεις. Το βιογραφικό μου είναι γνωστό».
Από τη μεριά του ο τέως πρόεδρος Ν. Κουλουμπαρίτσης χαρακτήρισε την εξέλιξη «παρωδία» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων απ' όποια θέση κι αν βρίσκεται.
Την ίδια στιγμή για λιποταξία κατηγορεί τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «ανήμποροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το χρέος τους, ακολουθούν τη γραμμή της λιποταξίας από τη σημερινή μάχη που δίνει η εργατική τάξη για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της».
Δηλώνει δε για μια ακόμη φορά ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήταν προσχηματικός και άκαρπος και κλείνει την ανακοίνωση λέγοντας: «Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και μόνο με πόλεμο μπορούμε να απαντήσουμε»।

ΠΗΓΗ:http://vathiprasino.blogspot.com/2011/03/24.html#more

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

Ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ!

από το "opinionpost"

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη φορολογική δήλωσή του το 2009 δηλώνει ότι έλαβε… επίδομα 6.434,49 ευρώ.
Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι αυτό, που εισπράττουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξή τους, δηλώνει ότι έλαβε το 2008 ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης! Απίστευτη μεν ιστορία, αληθινή δε, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση, που...
υπέβαλλε ο κ. Λιάπης για το οικονομικό έτος 2009 στη ΔΟΥ Κηφισιάς.
Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει το «opinionpost» στη φορολογική του δήλωση ο κ. Λιάπης αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ. Κατά μία ειρωνική σύμπτωση ακριβώς στην παρακάτω γραμμή της δήλωσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: «Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ’ ψήφισμα (βουλευτές – δικαστές)»: 35.308,20 ευρώ! Το ποσό φαίνεται μικρό, αφού η βουλευτική αποζημίωση ήταν υψηλότερη, όμως την περίοδο εκείνη οι βουλευτές φορολογούνταν μόνο για το μισό του βουλευτικού μισθού τους.
Είναι αξιοπερίεργο πώς ο κ. Λιάπης εισέπραττε – τουλάχιστον για εκείνη τη χρονιά – το ΕΚΑΣ. Και είναι αξιοσημείωτο γιατί δεν ήταν μόνο υπουργός και βουλευτής, αλλά είχε κι άλλα εισοδήματα. Άρα δεν μπορούσε να εμπίπτει σε καμία από τις κοινωνικές κατηγορίες, που δικαιούνται το ΕΚΑΣ. Αν και ελάχιστη σημασία έχει αν διέθετε κι άλλα εισοδήματα, αξίζει να σημειωθεί ότι από «μισθούς, ημερομίσθια κτλ» δηλώνει εισοδήματα 13.740,96 ευρώ, ενώ από «επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κτλ» δηλώνει 17.584,59 ευρώ! Ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση κατοικιών δηλώνει 27.400 ευρώ!
Αναφέρεται επίσης ένα ποσό 70.000 ευρώ που προέρχεται από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια, δωρεές κλπ».
Είναι λοιπόν ένα ζήτημα πώς έγινε δεκτή και πώς εκκαθαρίστηκε μία δήλωση, στην οποία, ενώ περιέχονται τόσο υψηλά εισοδήματα από διάφορες δραστηριότητες, υπάρχει και εισόδημα από ΕΚΑΣ.
Στη δήλωση του κ. Λιάπη αναφέρεται μάλιστα και η πισίνα, που διαθέτει, ως τεκμήριο. «Τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης 11.600 ευρώ» λέει χαρακτηριστικά η δήλωση.
Ακόμη δηλαδή κι αν δεν ήταν ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης και ήταν ένα άλλος κοινός θνητός και όχι δημόσιο πρόσωπο, η φορολογική αυτή δήλωση εκθέτει όλο τον κρατικό φορολογικό ελεγκτικό μηχανισμό.
Το γεγονός όμως ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον επιφανείς υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ και ένα μέλος της οικογένειας Καραμανλή, αφήνει εμβρόντητο κάθε ανυποψίαστο πολίτη, που διαπιστώνει μέρα με την ημέρα και ενώ η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, το μέγεθος της διαφθοράς στην πολιτική ζωή και το αδιανόητα χαμηλό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού, που καθόρισε τη μοίρα της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Προκύπτει φυσικά και θέμα ελέγχου των αρμοδίων υπαλλήλων, που χειρίστηκαν τη φορολογική δήλωση.
ΠΗΓΗ:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/03/blog-post_7449.html#more

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ AFTODIOIKISI.GR: «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Θετικός στην καθιέρωση της Δημοτικής Φορολογικής Ενημερότητας που ζητούν οι δήμοι να ενταχθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, εμφανίζεται με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα των δήμων που είναι και ένα από τα βασικά ζητούμενα της πολιτικής της κυβέρνησης:

«Eίμαι θετικός στη θεσμοθέτηση της φορολογικής δημοτικής ενημερότητας. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ στην αύξηση των εσόδων των δήμων, ένας στόχος που αποτελεί βασική επιδίωξη των πολιτικών μας, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου όχι μόνο στο σκέλος των εξόδων αλλά και στο σκέλος είσπραξης των εσόδων», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

ΚΕΔΚΕ: Κρίσιμη για να γίνουν αποτελεσματικοί οι μηχανισμοί είσπραξης

Να σημειωθεί ότι με υπόμνημα που έχει στείλει στο υπουργείο Οικονομικών η ΚΕΔΚΕ η καθιέρωση της Δημοτικής Φορολογικής Ενημερότητας χαρακτηρίζεται «κρίσιμη παράμετρος στην εφαρμογή μέτρων κατοχύρωσης αποτελεσματικών μηχανισμών είσπραξης».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται επίσης ότι η θεσμοθέτησή της είναι εφικτή στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», δεδομένου ότι «ο Ν. 3852/2010, επιβάλλει την παρακολούθηση της βεβαίωσης και είσπραξης των δημοτικών τοπικών εσόδων, αλλά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών για αυτό, δεδομένου ότι η διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης είναι μάλλον αλυσιτελής και ατελέσφορη, λόγω του μικρού ύψους των δημοτικών απαιτήσεων, του χρόνου που απαιτείται του ισχνού οικονομικού αποτελέσματος».

Σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ η Δημοτική Φορολογική Ενημερότητα θα λειτουργεί ανάλογα με την φορολογική ενημερότητα που δίνεται από τις ΔΟΥ και θα ζητείται σε συναλλαγές όχι μόνο με τους δήμους αλλά γενικότερα με το Δημόσιο.

Θετικό και το υπουργείο Οικονομικών

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει συζητηθεί στις συναντήσεις των εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ με τους ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αλλά και με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, οι οποίοι έχουν εκφραστεί θετικά για την ένταξή σχετικής ρύθμισης στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι υπόλοιπες προτάσεις της ΚΕΔΚΕ

Στο ίδιο υπόμνημα η ΚΕΔΚΕ ζητά επίσης:

- Να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού των χρεών των δήμων με τρίτους,

- Να επανακαθοριστούν τα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων και κέντρων εστίασης και διασκέδασης από το 0,5% που τα μείωσε η κυβέρνηση της ΝΔ σε 2% και η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης τους να γίνεται μαζί με αυτή του ΦΠΑ.

- Να αποσαφηνιστούν και να αξιολογηθούν φόροι και τέλη με βάση τα πραγματικά τους χαρακτηριστικά. (για παράδειγμα «φόροι χαρακτηρίζονται ως τέλη (τέλος ακίνητης περιουσίας, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος εκδιδομένων λογαριασμών), ενώ κρατικές επιχορηγήσεις (φόρος ζύθου) καταχωρούνται ως φόροι», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΚΕ)

- Να αποκεντρωθεί το φορολογικό σύστημα (με τη μεταφορά για παράδειγμα των κτηματολογικών γραφείων στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ) και να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να έχουν λόγο στον καθορισμό της φορολογικής βάσης και στην επιλογή του φορολογικού συντελεστή.

- Να δημιουργηθούν κατάλληλα εισπρακτικά εργαλεία και μηχανισμοί στους δήμους για φόρους όπως ο ΦΑΠ

- Να αυξηθούν τα ποσοστά απόδοσης του ΦΑΠ, «ώστε να καλύπτεται η άσκηση των μεταφερθεισών αρμοδιοτήτων και μελλοντικά (με νέα αύξηση) να υποστηρίξουν περισσότερη αποκέντρωση».

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ



ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦAΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,Η ΝΤΟΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖOΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΔΩΣAΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΜΩΡΩΝ, ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ,ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΛΑΩΝ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΘΥΜΥΘΕΙΤΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΡΟΜΑ,ΡΩΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ,ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ,

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

χθες μιλήσαν τα καλασνίκοφ, σήμερα μιλούν όλοι οι άσχετοι...

Δημοσιογράφοι της μπετούγιας που λένε κάθε λογής αρλούμπα, ιστοχώροι που προσπαθούν να κλεψουν κι αυτοί λίγο από την δημοσιότητα των φόνων...

Όποιος έχει ακούσει το AK47 (Ρώσ:Автомат Калашникова 47, Ελ: Αυτόματο Καλάσνικωφ 1947, αντίγραφο του Γερμανικού STG44) να κροταλίζει... σωπαίνει μία τέτοια μέρα...

respect
korydallos.blogspot.com

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Συν-bloggers δεν νικήσαμε!.. Μόλις αρχίσαμε!..



Απο galaxiako.blogspot.com

Φίλοι –ες θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες bloggers μετείχαν στην κοινή προβολή ενός Εθνικού όπως πιστεύουμε προβλήματος.

Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολος ο συντονισμός συμμετοχής… μάθαμε και νέες αδυναμίες που υπάρχουν όπως διαφωνίες των συνδιαχειριστών των blog όταν μάλιστα είναι πολλοί… και άλλες ακόμα.

Παρ` όλα αυτά όπως είδαμε πάνω από 50 blog συμμετείχαν λιγότερο ή περισσότερο. Από τα μεγάλα blog to ksipnistere, bloggers ενωμένοι.., ο Άνεμος, η Διολκος… αλλά και μικρότερα. Είπαμε και το ξαναγράφουμε εμείς ως ομάδα δεν διεκδικούμε τίποτε απολύτως εκτός αυτών που λέμε και γράφουμε φανερά «πάντα στα ίσια» όπως γράφει ένας φίλος blogger. Μακριά κάθε υστεροβουλία από μας. Ούτε κόμμα φτιάχνουμε, ούτε άγχος για μεγάλο blog έχουμε, ούτε για Δήμαρχοι πάμε, ούτε διαφημίσεις επιδιώκουμε. Εξ άλλου θα δείτε ότι τα άρθρα που θα ανεβάζουμε θα αραιώσουν αρκετά διότι τα πιο πολλά που είχαμε να πούμε …τα είπαμε και είναι γραμμένα στο blog σε διάφορα άρθρα… «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Αν θέλαμε να γίνουμε «μεγάλοι».. ίσως βάζαμε και μεις σεχ, ποδόσφαιρο ,τρικάκια κ.λ.π. Προσπαθούμε να είμαστε κατά τη γνώμη μας ουσιαστικοί ,χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο..

Συν-bloggers δεν νικήσαμε!.. Μόλις αρχίσαμε!.. Δεν έχουμε, ούτε είχαμε αυταπάτες. Ιδιαίτερα τα μεγάλα δημοσιογραφικά blog … μάλλον σνομπάρισαν την προσπάθεια. Θα μπορούσε να έχει πιο μεγάλη ανταπόκριση. Υπήρξε και δυσπιστία σε κάποιο βαθμό αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μας διότι το θέμα ήταν καθαρό και ο καθένας είχε απόλυτη δυνατότητα να προβάλει τις δικές του θέσεις με μόνο κριτήριο να συμφωνεί βασικά με τον τίτλο κι αν θέλετε με το νόημα του τίτλου.

Ήταν όμως μια καλή αρχή για κάποια επόμενη συνάντηση… ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ! Και να είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αιτίες να ξαναπροσπαθήσουμε, όλοι μαζί, πιο οργανωμένοι, με συμμετοχή όλων μας. Ένα χρόνο τώρα και τα μεγάλα blog ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς να προσπαθούν για συνεργασία. Δεν μας πέφτει λόγος και αν το σχολιάζουμε το κάνουμε μόνο για αποφυγή ανταγωνισμού. Δεν έχουμε ούτε καταναλωτικές οργανώσεις ούτε συνδικαλιστικές… είναι αλωμένες και παροπλισμένες.

Θα μπορούσαμε σε επόμενη φάση να μποϊκοτάρουμε προϊόντα εταιρειών που αισχροκερδούν για παράδειγμα. π.χ. Ας πούμε για απορρυπαντικά. Μια πρόταση πρόχειρα θα ήταν ο καταναλωτής όπου ψωνίζει να ρωτά πιο είναι το ακριβότερο σε αυτή τη συσκευασία; …Και να το αποκλείει… να αγοράζει οποιοδήποτε άλλο που είναι φθηνότερο. Το αποτέλεσμα θα ήταν αν γινόταν μαζικά να ρίξει την τιμή και μάλιστα πολύ σύντομα. Αυτό όμως θέλει πλατιά ενημέρωση που θα μπορούσε να γίνει με όλους μας. Θα μπορούσαμε πάρα πολλά και να μη γράφουμε σοφίες μόνο και μόνο για να αυτοϊκανοποιούμαστε. Θέλει σκέψη, συζήτηση, ευρηματικότητα…και μεις δεν είμαστε οι μόνοι που μπορούμε.

Φίλοι bloggers δεν νικήσαμε…. Μόλις αρχίσαμε!... Μπορούμε και να «νικήσουμε» όλοι μαζί!

ΠΗΓΗ:http://galaxiako.blogspot.com/2011/03/blog-post_02.html

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:http://galaxiako.blogspot.com/2011/03/blog-post.html
ΠΗΓΗ:http://neagenia-neagenia.blogspot.com/2011/03/blog-post_02.html

Επιδρομή βανδάλων σε παιδικούς σταθμούς της πόλης μας και η ανευθυνότητα των διοικούντων!

Ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο http://paidikoi.korydallos.gr/
και σχολιασμός από το tenekedoupoli


diariksi3Σε μια εποχή που το σύμπαν καταρρέει από πάσης φύσεως εκπτώσεις , ενώ άτρωτοι μένουν οι εκσκαφείς που ταράζουν τα θεμέλια…
…έγιναν στόχος κλοπής και βανδαλισμών μιας ομάδας ιδιόρρυθμων μυαλών ή ατόμων με σοβαρά οικογενειακά - κοινωνικά προβλήματα, οι Παιδικοί Σταθμοί (1 ος και 2ος) της πόλης μας.
Αφενός λυπούμαστε για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει κάποια άτομα για να εκφράζονται με αυτό το νοσηρό τρόπο, αφετέρου θυμώνουμε πολύ, γιατί οι χώροι που ζουν και κινούνται παιδιά και μάλιστα βρέφη και νήπια είναι κάτι περισσότερο από ιεροί!
diariksi1Σαφώς δε μπορούμε να βρούμε τους βάρβαρους και να τους ζητήσουμε αποκατάσταση, μπορούμε όμως να επαναφέρουμε την όμορφη όψη των παιδικών σταθμών, έτσι όπως ήταν πριν την επίθεση των καννιβαλικά φερόμενων δραστών.

Υ.Γ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη Διοίκηση των Σταθμών όσο και σε όλο το προσωπικό, που ξεπερνώντας κυριολεκτικά εαυτούς σε ψυχικές και σωματικές αντοχές, επανέφεραν από σήμερα τους Σταθμούς σε εύρυθμη λειτουργία, χωρίς προβλήματα. Κι αυτό γιατί αγαπούν τα παιδιά των Σταθμών, σαν παιδιά τους…

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Απόλύση 120 εργαζομένων στην COSMOTE


Ανακοινώθηκαν απολύσεις 120 εργαζομένων

Ξεκίνησαν τα όργανα απο την COSMΟΤΕ...

Aπό olatablog.blogspot.com

Η Διοίκηση της COSMOTE, παρόντος του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου ΟΤΕ κ. Τσαμάζ, ανακοίνωσε σήμερα στο Σύλλογο Εργαζομένων COSMΟΤΕ τη στοχευμένη απόλυση 120 εργαζομένων της Εταιρείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ....



Όπως σημειώνει "όταν μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση με έναν εκ των βασικών μετόχων της, το Ελληνικό Δημόσιο, με 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες τότε κανένας ΄Ελληνας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επαγγελματικό του αύριο.

Σε περίοδο έκρηξης της ανεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοιες ενέργειες που μόνο αποτέλεσμα έχουν τη δυστυχία ανθρώπων και τη μεγιστοποίηση των κερδών της Deutsche Telekom. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τα Σωματεία των Επιχειρήσεων του κλάδου να αντιδράσουν άμεσα γι΄αυτή την εξέλιξη. Για την ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι αυτονόητη η με κάθε τρόπο δυναμική και αγωνιστική αντίδραση ώστε να μη περάσει αυτή η επιλογή της Διοίκησης της COSMOTE.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα."

28 ΦΛΕΒΑΡΗ 1968 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ