Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο ΖΟΡΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Ήρθε το τέλος της Βασιλείας του Πανίκα;

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Νομικοί κύκλοι, εξηγώντας τις συνέιες αυτής της απόφασης, σημειώνουν ότι ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμα και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης.
Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης. «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα» υποστήριξε ο κ.Ψωμιάδης στην απολογία του, αρνούμενος τις κατηγορίες.
Ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων, έπειτα από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.
Ως νομάρχης, τότε, ο κ. Ψωμιάδης είχε μειώσει τα πρόστιμα από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου νόθευε τα καύσιμα κατ’ εξακολούθηση και μέσα στο πρατήριό του λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης.


/http://www.protothema.gr

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τετάρτη 6 Απριλίου, προβολή: Ντοκιμαντέρ " Χρεοκρατία"
Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και ανοίγουμε το Ιντερνετ. Από τη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδωσης.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ 2003

Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες (;) ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:

Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων.
Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;
Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας ;
Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο
Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου
Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου
Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά.

Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό. Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε. Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν. Είδομεν.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 2003 στο περιοδικό «Γυναίκα»
ΠΗΓΗ:http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/profitiko-arthro-apo-to-2003-ta-schedia-tou-soros-gia-tin-ellada.html

ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ




φωτοβολταικά πάνελ στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

Πραγματοποιήθηκε χθές η παραλαβή της νέας πτέρυγας του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Σχιστό Κορυδαλλού. Περιλαμβάνει τέσσερις νέες αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα βιβλιοθήκης ενώ στην οροφή φιλεξενεί εγκατάσταση με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Τώρα αν τα πάνελ είναι σε διασύνδεση με την ΔΕΗ ή αποτελούν αυτόνομη εγκατάσταση, αν είναι περιουσία του Δήμου Κορυδαλλού ή τράπεζας, εμείς δεν ξέρουμε...

...ξέρουμε όμως πως αν είχαν τηρηθεί όσα έπρεπε το 9ο Δημοτικό θα βρίσκονταν δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού κι όχι σε μία τεράστια ανοικτή χωματερή επί της οποίας συνεχίζουν σε καθημερινή βάση ως και τώρα να πετούν μπάζα και σκουπίδια...
ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2011/04/9.html

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΑ «ΕΓΩ» ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ … ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ.


Όσοι αβαντζάρουν τα «εγώ» της κάθε Κερατέας , Πάτρας…κ.λ.π. είτε λέγονται αντιεξουσιαστές ,είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΚΚΕ, είτε καραΔΕΞΙΟΙ, είτε βαθύ-ρηχο ΠΑΣΟΚ… όσοι παίζουν πετροπόλεμο, όσοι κλείνουν δρόμους και καταστρέφουν, όσοι ως Δήμαρχοι αγωνισταράδες, όσοι ως τάχα νοικοκυραίοι ανησυχούντες, όσοι ινστρούκτωρες της θεωρίας χωρίς προτάσεις …ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ κανονικά γιατί ότι κάνουν θα το πληρώσουν πολλαπλά και οι ίδιοι! Ακόμα δεν βρέθηκε τρόπος να εξαφανίζει δια μαγείας τα σκουπίδια!
Η Αστυνομία έχει άλλη δουλειά και όχι να παίζει κλεφτοπόλεμο με ανεγκέφαλους.
Κηδεία εταιρείας που τα έβαλε με τα καρτέλ







Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Βουλευτές
Έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Ανταγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σας έχω κοινοποιήσει τις απόψεις μου στο παρελθόν και δεν θα επανέλθω.
Εις μνήμην του ελεύθερου ανταγωνισμού που όλοι οι Υπουργοί του αρμοδίου Υπουργείου δοξάζανε (και δοξάζουνε) αλλά κανείς δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για αυτό, αφιερώνω την σημερινή κατάσταση της εταιρείας μου, των Βιβλιοπωλείων Φλωράς.
Ήδη, προ ολίγων ημερών, ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας καταθέσαμε εκούσια αίτηση συνδιαλλαγής με τους πιστωτές μας, άρθρο 99 πτωχευτικού κώδικα.
Ένα βήμα δηλαδή πριν την πτώχευση. Προς απόλυτη χαρά του καρτέλ.
Αναρωτιέστε γιατί?
Το 2001 άρχισε την δράση του το καρτέλ στο ξενόγλωσσο βιβλίο
Αμέσως προσφύγαμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με γνωστοποίηση και στην συνέχεια με καταγγελία.
Οι τελικές αποφάσεις βγήκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το καλοκαίρι του 2009 (8 χρόνια)
Όλοι οι ανταγωνιστές του καρτέλ εξοντώθηκαν, έμειναν μόνο οι δυο τους.
Τα κέρδη του καρτέλ το διάστημα της παρανομίας ήταν περίπου 100,000,000€ εκ των οποίων θα πληρώσουν πρόστιμα 20,000,000€.
Όλες οι εταιρείες μέλη του καρτέλ περνάνε τα κέρδη στο εξωτερικό αφού είτε είναι ξένες εταιρείες είτε ανήκουν σε offshore εταιρείες-μετόχους.
Καμία ποινική ευθύνη για κανέναν από τους φυσικούς αυτουργούς. Ούτε μια μέρα φυλάκιση.
Για εμένα όμως που τους αποκάλυψα και με κατέστρεψαν η Πολιτεία θα είναι σκληρή, αφού η εταιρεία μου δεν άντεξε και θα υποστώ προσωπικά όλες τις ποινικές ευθύνες (ακάλυπτες επιταγές, χρέη στο Δημόσιο). Για εμένα που με τις ενέργειες μου και την θυσία της εταιρείας μου έφερα 20,000,000€ από πρόστιμα καμία πρόνοια. Ως και στους παρανόμους μετανάστες η Πολιτεία φρόντισε να τους καλύψει. Για αυτούς που αποκαλύπτουν ένα καρτέλ καμία προστασία....
για την απίστευτη καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης (8 χρόνια) δεν έχει καταλογιστεί ευθύνη σε κανέναν δημόσιο λειτουργό.
αποκαλύψαμε ότι ο δικηγόρος της βασικής εταιρείας του καρτέλ έγινε επίσημα συνέταιρος με την διευθύντρια νομικών υπηρεσιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά την διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης του καρτέλ ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και κανείς δεν έδωσε εντολή να γίνει αμέσως έλεγχος. Η κυρία αυτή χειρίστηκε την υπόθεσή μας το 2005 και 2006 και βρήκε ότι τα παράνομα συμβόλαια του καρτέλ ηταν απολυτως νόμιμα, τα ίδια συμβόλαια για τα οποία 2 χρονια μετά (υστερα από επανεξέταση) το καρτέλ εφαγε προστιμο 15,000,000 ευρώ.
τρέξαμε στα δικαστήρια, στην ευρωπαϊκή επιτροπή, παντού, τι άλλο έπρεπε να κάνουμε? Το καρτέλ έχει στρατιά από δικηγόρους που κάνουν με κομματάκια κάθε «κορόιδο» που πιστεύει ότι μπορεί να βρει το δίκιο του. Γιατί μετά από όλα αυτά να είμαι εγώ σήμερα ο «απατεώνας» που χρωστάει και αυτοί να χαίρονται για τα επιτεύγματα τους;
Αφιερώνω την άθλια κατάσταση που με οδήγησε το καρτέλ και το σύστημα που το προστατεύει (όπως και όλα τα καρτέλ που δρουν) στην «υπεύθυνη πολιτική ηγεσία».
Το πρόβλημα τώρα είναι πως οι 70 άνθρωποι που ζούσαν από την εταιρεία μας θα έχουν να φάνε. Η «υπεύθυνη» πολιτική αυτά τα αποτελέσματα έχει.

Με εκτίμηση για όλους και χωρίς καμία εκτίμηση για τους προστάτες των καρτέλ.
Γιώργος Φλωράς
Βιβλιοπωλεία Φλωράς
Δεληγιώργη 55 Αθήνα
ΠΗΓΗ:http://vathiprasino.blogspot.com/2011/04/blog-post_9039.html#more


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΦΕΛΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΟΦΛΑΝΕ

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΙΙΙΙΙΙ?????????


Όταν τρώνε, δεν μιλάνε...

Μ' αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά ξεκαρδιζεται στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους

Μ' αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

Μ' αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον Κινέζο.

Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

Μ' αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσα λίγα και να είναι τα τιπς και αν τους δώσουν.

Επιπλέον για τις γκόμενες ,είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.

Μ' αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζούκια.

Μ' αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

Μ' αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα.Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

Μ' αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

Μ' αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα.Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι 'Τι σου λείπει ρε μαλάκα?Τη δουλειά σου την έχεις,το αμαξάκι σου,τι άλλο θες?'

Μ' αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια,και αν πέσεις σε τέτοιον,του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.

Μ' αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμίευαν τόσα χρόνια ,να χάνουν τα λεφτά τους,γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από 'σπάταλος' έγινα 'προνοητικός' γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.

Μ' αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυελαίους.

Μ' αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

Μ' αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

Μ' αρέσει που αν πω ότι δουλεύω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν 'Ρε τον τεμπέλη'..

Μ' αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας,όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο.Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο...

Σας ευχαριστούμε όλους σας...
ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΟΣ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;…

ασχημα μαντάτα γράφει ο diaskronos
Το Χάος της οικονομικής , κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης της χώρας είναι πλέον ορατό και πολύ πιθανά αναπόφευκτο.
Και όμως ο Σαμαράς της ΝΔ με θράσος και αυθάδεια προς το λαό μιλάει για επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία! Ποια εξουσία βρε ανόητε πολιτικά άνθρωπε μου; Τι έχει απομείνει στη χώρα, τι αφήσατε όρθιο την προηγούμενη εξαετία για να κυβερνήσεις; Με ποια εξουσιοδότηση και πλειοψηφία; Με τις δικές σας τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις έχετε το πολύ 19% !!! Με ποιο θράσος και εν ονόματι ποιών θέλεις και Κυβέρνηση; Τι είδους ανέκδοτο είναι αυτό;
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα-Αλαβάνου ζητάει με θράσος να πέσει η Κυβέρνηση! Και ποια πρόταση έχετε εσείς βρε λεβέντες; Πως απαντάτε στα προβλήματα της χώρας; Η κυβέρνηση δεν παίζει με γιαούρτια, δεν πετάει πέτρες, δεν λέει φληναφήματα… αλλά έχει προτάσεις επεξεργασμένες που τις αποδέχεται ο λαός και αποσπά την πλειοψηφία του. Με το 3-4% των ψηφοφόρων τι παριστάνετε; Γιατί ο λαός δεν σας εμπιστεύεται; Μα δεν είστε ικανοί ούτε αυτό το απλό ερώτημα να θέσετε στον εαυτό σας;
Το ΚΚΕ ως παλαιολιθικό απολίθωμα άρνησης σε όλα ,παντού και πάντα ! Δεν είναι σε θέση ούτε να επεξεργαστεί σύγχρονα προβλήματα ούτε να αλλάξει νοοτροπία . Περιχαρακωμένο και απομονωμένο ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά και δομικά είναι ένα βαθειά συμπλεγματικό συμπαγές του 6% που είναι αδύνατο να βγεί από τα δικά του πολύπλευρα αδιέξοδα.
Το ΛΑΟΣ εξ αρχής δομημένο με αντιθέσεις και χωρίς σαφή προσανατολισμό, πότε μέσα στην πολυκατοικία πότε έξω, πότε υπέρ της πολυκατοικίας πότε κατά… δεν θα μπορούσε να πιάσει μεγαλύτερο ποσοστό από το 6% και κάπου εκεί βρίσκει ταβάνι!. Αυτές οι ταλαντεύσεις με θολό ιδεολογικό και στρατηγικό στόχο έχουν και στην ταχτική του αντίστοιχα σκαμπανεβάσματα και αδιέξοδα. Τη μια μέρα παίρνει θέση Αριστερή-λαϊκή και την άλλη ακροδεξιά-φασιστική… επόμενο βρε Καρατζαφέρη να αυτοαναιρείσαι!
Η ομάδα Κουβέλη είναι η πιο σοβαρή αυτή την περίοδο αλλά μικρή και αδύναμη. Είναι πολύ άτολμη και δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις αν και είναι γενικά συνετή! Φυσικά μόνοι τους δεν θεωρούμε ότι μπορούν να επεξεργαστούν πρόταση εξουσίας.
Ο Παπανδρέου είναι ένας κακός πρωθυπουργός . Δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει εδώ και ενάμισι χρόνο! ( και δεν το λέμε τώρα… έχουμε δώσει από πέρυσι μια... ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ εδω στο blog) το λέμε μόνο για να πούμε ότι ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει εάν ήθελε!!! Μόνο που αυτά γίνονται όταν παίρνεις την εξουσία μονοκοντυλιά και δεν περιμένεις να σε διαβρώσει ο χρόνος, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, η ανεύθυνη αντιπολίτευση! Δεν έγινε καμιά κάθαρση… Η ατιμωρησία είναι η μεγάλη βόμβα που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα! Κανείς δεν πλήρωσε! Τίποτε δεν προχωράει… και πώς να προχωρήσει όταν οι ίδιοι που κατεδάφισαν την χώρα καλούνται να οικοδομήσουν … δεν είναι δυνατόν!
Θα τολμούσα να πω ότι μπροστά σε όλα τα ανεγκέφαλα της Αντιπολίτευσης ( ποιας αντιπολίτευσης) καλύτερος ο Παπανδρέου αλλά είναι αργά για όλους. Τώρα πέταξε το πουλάκι….. Και οι Λίβυοι ήξεραν ότι ο Καντάφι ήταν δικτάτορας και κακός ,αλλά αυτό που θα πάθουν τώρα…θα τους κάνει να τον θυμούνται σαν άγιο!!!
Τώρα είμαστε δυο βήματα πριν το ΧΑΟΣ… και όμως ακόμα και σήμερα κανείς δεν συγκινηται ! Τα Ρετιρέ στα Υπουργεία, τους Δήμους, τη ΔΕΗ, Γιατροί, Φαρμακοποιοί, Δικαστικοί, Βουλή, ΟΠΑΠ, Πανεπιστήμια, Συμβολαιογράφοι, Μηχανικοί κ.λ.π. ..και συνδικαλισταράδες πολιτικά μογγολοειδή αλλά βολεμένα(! )απειλούν θεούς και δαίμονες… Τα διαπλεκόμενα αντιστέκονται και υπονομεύουν κάθε αλλαγή σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα;…
Στο δια ταύτα …θέλετε με εκλογές;… θέλετε με ανακοίνωση;… ο Παπανδρέου θα πει δυστυχώς επτωχεύσαμε!... και τότε πείτε μου εσείς όλοι του μπάχαλου, της ανυπακοής, της αντίστασης ,των λογιδρίων, του χαβαλε και του βολέματος τι γίνεται; … Να φύγει λοιπόν ο Παπανδρέου φίλε Αλαβάνε!!! Και να αναλάβει ποιος και με τι πρόταση;;; Ποιος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;;;
Η Διαπλοκή είναι λοιπόν αυτή που κυβερνάει, που υπαγορεύει ,που μπλοκάρει τα πάντα. Το σύστημα γαντζωμένο στην εξουσία με τα ΜΜΕ και κάθε πόστο ελεγχόμενο δηλαδή αγκυλωμένο-ακρωτηριασμένο , αρνειται να απελευθερώσει τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια την οδηγεί στο Χάος!
galaxiako.blogspot.com


Ένα στιγμιότυπο από την παρουσία των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο (29/03/2011).

Ο πρόεδροςτου Συλλόγου κύριος Σπέης.
Μόλις έχει ξεκινήσει την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Όλοι κάθονται στη θέση τους, δεξιά του βρίσκεται η κυρίως αίθουσα όπου κάθονται οι δημοτικοί σύμβουλοι.  Αριστερά του κάθονται οι Αντιδήμαρχοι, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
















Όπως όμως δείχνει η δεύτερη φωτογραφία όσο συνεχιζόταν η συζήτηση τα πράγματα γίνονταν διαφορετικά. 


Ο πρόεδρος των εργαζομένων τα έψαλε κανονικά στον Δήμαρχο και απέδωσε πολύ μεγάλη ευθύνη στη διοίκηση για την κατάσταση της μισθοδοσίας.


 Οι δεσμεύσεις του Δημάρχου κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους εργαζόμενους που έχουν λάβει αγωνιστικές αποφάσεις.
ΠΗΓΗ:http://xilieseikones.blogspot.com/2011/04/29032011.html

Σάββατο 2 Απριλίου 2011


Εδώ μωρή θα λέγεσαι Μαρία

Κόβουν τα τελευταία πεύκα, επίσηςβοσκούν (φυσικά παράνομα) ότι παέι να φυτρώσει, δημιουργούν χωματερές, λειτουργούν σφαγεία, απαγορεύουν τηνάνοδο σε πολίτες ενώ άλλοι κτίζουνανενόχλητοι μοναστήρια. Όλα αυτά συμβαίνουν σε δασική έκταση στο Όρος Αιγάλεω.

Για όσους δεν το έχετε καταλάβει το βουνό που υποσχέθηκε ο Κων/νος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργος ότι θα κάνει πράσινο το 90 είναι και τότε αλλά και σήμερα ΕΡΗΜΟΣ. Ναι είναι ερημοποιημένο κύριοι. Έρημος δεν είναι μόνο η Σαχαρα αλλά όπουδήποτε δεν μπορεί να φυτρώσει τίποτε οπότε τα γυμνά βράχια του όρους Αιγάλεω από όπου το χώμα έφύγε αποτελεί ξεκάθαρα έρημο.

Σήμερα 2 Απριλίου 2011 και ο Υπουργός θαλασσίων Υποθέσεων (κορυδαλλιώτης) με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο πρασίνου κορυδαλλού και Πρόεδρο ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη (κορυδαλλιώτης) παρουσιάζουν στην Ανώνυμη Εταιρία "ΟΛΠ ΑΕ" το πρόγραμμα "Η Αξιοποίηση του παραγόμενου νερού στην Ψυττάλεια"...

Καταρχήν το Θαλασσίων Υποθέσεων έχει να κάνει με θαλάσσια (κοινώς αλμυρά) ύδατα κι όχι με γλυκά... ενώ επίσης προεκλογικά ο κ. Γουρδομιχάλης μας είχε δείξει με κακό photoshop και μέσα από μεγάλες εφημερίδες λίμνες και νούφαρα στο όρος Αιγάλεω.

Για πείτε μας τώρα, με την ευκαιρία, τι έχετε κάνει ως σήμερα για να προστατέψετε το όρος Αιγάλεω για να δούμε αν μπορούμε να πιστέψουμε πως ένα τόσο δαπανηρό έργο γίνεται για να φυτευτεί, ας πούμε, ένα πεύκο όταν και χθες πάλι κόπηκε ένα ακόμη πεύκο στην οδό Αθηνάς στον Κορυδαλλό;

Πόσο λοιπόν πρόκειται να κοστίσει το έργο μεταφοράς του νερού και τι θα ποτήσετε στο όρος, ΒΡΑΧΙΑ; Καθώς με τα σημερινά δεδομένα ή θα το φάνε τα καστίκια και οι Αγελάδες ή θα χτίσουν πάνω του εκκλησία...

Το σημεία στο όρος που μπορούν ακόμη να φυτευθούν είναι ελάχιστα κι αν γίνει αυτό θα χρειαστούν ένα με δύο καλοκαίρια μόνο σποραδικό πότισμα. Που λοιπόν θα οφεληθεί το βουνό, η οικονομία μας ή η κοινωνία μας από ένα τέτοιο έργο;

Ίσως σε 20, σε 50 ή σε 100 χρόνια αυτό να είναι επιβεβλημένο αλλά ως τότε το δίκτυο σας θα έχει σαπίσει και δεν θα μπορεί να λειτουργεί... ενώ μάλλον από την άλλη οι υπάρχουσες γεωτρήσεις μπορούν να καλύψουν άριστα το πότισμα αν τις χρησιμοποιήσετε μιας κι ανοίχτηκαν πριν 10 με 20 χρόνια για όταν χρειστούν...

Τέλος πόσο μας έχει κοστίσει όλη αυτή η προβολή και η προσπάθεια να πιστούμε πως νοιάζεστε για το βουνό; Αφήστε τις σπατάλες και απλά προστατέψτε το βουνό, είστε υποχρεωμένοι, αλλιώς παραιτηθείτε μπορεί να υπάρχουν άλλοι που να τα καταφέρνουν με τις υποχρεώσεις τους...\\ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2011/04/blog-post_4129.html

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΤΑ BLOG ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΙ



Με μηνύσεις θέλουν να φιμώσουν το blog ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ


Τις αναρτήσεις του πληρώνει το πολύ καλό blog της Χαλκιδικής με τη ναυτική ορολογίαΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (μικρή κουζίνα πλοίου). Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ήταν το πρώτο blog που δημιουργήθηκε στη Χαλκιδική, αγαπήθηκε από τους Χαλκιδικιώτες ξεπερνώντας τα τρία εκατομμύρια επισκέψεις στο μικρό διάστημα της λειτουργίας του και συγχρόνως «γέννησε» περίπου άλλα είκοσι (20) blog σε ολόκληρη τη Χαλκιδική! Από την πρώτη μέρα της εμφάνισής της στο διαδίκτυο, η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» εξ αιτίας του ότι είχε το θάρρος της γνώμης της και συγχρόνως λειτουργώντας πλουραλιστικά φιλοξενούσε και φιλοξενεί όλες τις απόψεις. Μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην διαδικτυακή ενημέρωση και σχολιασμό της Χαλκιδικής και οι διαδικτυακές συζητήσεις, μεταξύ των αναγνωστών της, δεν έχουν τελειωμό!
Ενόχλησε κατά καιρούς τους πάντες, βουλευτές της Χαλκιδικής, Νομάρχη, Δημάρχους και όλους όσους ασκούν εξουσία και έδωσαν δικαίωμα!
-Ανέδειξε το Δεκέμβρη του 2008, με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά Προϊσταμένου Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος διέταξε ΕΔΕ σε βάρος καθηγητών που επέτρεψαν μαθητές να διαδηλώσουν στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Ένα θέμα που ασχολήθηκαν όλα τα ΜΜΕ και αναγκάστηκε ο τότε υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης να ζητήσει την παραίτηση του Προϊσταμένου στα Ν. Μουδανιά.
-Ανέδειξε το τραγικό δυστύχημα νέου από τον Πολύγυρο ο οποίος σκοτώθηκε σε αφύλαχτο φρεάτιο του Δήμου και που ακόμα κανένας δεν ανέλαβε τις πολιτικές, τουλάχιστον, ευθύνες από τη Διοίκηση του Δήμου!
-Ασχολήθηκε σε χρόνο ανύποπτο και προειδοποιούσε για τη γνωστή ιστορία της «καπνοβιομηχανίας» στην Κασσάνδρα δύο τουλάχιστον μήνες νωρίτερα από τις συλλήψεις αποκαλύπτοντας την υπόθεση και την προσωπική επίσκεψη για το θέμα του πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου! Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και έχουν κατονομαστεί Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας στη Χαλκιδική καθώς και αυτοδιοικητικοί της πρώην Νομαρχίας Χαλκιδικής!
-Ασχολήθηκε, δημοσιοποίησε και ανέδειξε καταγγελίες βουλευτή της Χαλκιδικής σε βάρος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και τις οποίες καταγγελίες ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να δημοσιοποιήσουν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (υπάρχει σχετική καταγγελία του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη σε βάρος των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών).
-Αποτελεί το μοναδικό «βήμα» για τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη οι οποίοι είναι κατά της επένδυσης χρυσού από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (οι Επιτροπές Αγώνα κατά της επένδυσης έχουν καταγγείλει τον αποκλεισμό τους από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια) .
-Ήταν το μόνο blog που ανέδειξε (όταν όλοι σιωπούσαν και σιωπούν ακόμα) τη σοβαρότατη καταγγελία του πρώην Δημάρχου Πολυγύρου, Θωμά Καπλάνη, ο οποίος τόνισε σε τηλεοπτικό κανάλι πως: «Μία ομάδα ανθρώπων στη Χαλκιδική δρα οργανωμένα με αποκλειστικό σκοπό να κυριαρχήσει πολιτικά και οικονομικά και να μπορέσει να κερδίσει παράνομο περιουσιακό όφελος». Το βίντεο της δήλωσης αυτής «παίζει» ακόμα και σήμερα στην πρώτη σελίδα της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ!
Αυτήν την τακτική όμως σήμερα «καλείται» να πληρώσει το blog της Χαλκιδικής αφού έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος της για «συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση»!!! Και πώς προκύπτει η «δυσφήμιση»;
Όχι μέσα από τις αναρτήσεις της και για όλα τα παραπάνω αλλά από σχόλια αναγνωστών της οι οποίοι αποκάλεσαν «Γαλάζια μούχλα» το ψηφοδέλτιο του τωρινού Δημάρχου Πολυγύρου και πρώην Νομάρχη Χαλκιδικής ή «λαμόγια υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο», φράσεις της καθημερινότητας που πλέον καλώς ή κακώς έχουν μπει και στην πολιτική ορολογία.
Φυσικά μπροστά στην μήνυση εναντίον της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ δεν «μπαίνει» κάποιος πολιτικός- αυτοδιοικητικός του Δήμου αλλά η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου, και Δικηγόρος Τριανταφυλλιά Μυλωνά (και συνεργάτης του Στέγκου-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ), η οποία «θίχτηκε» από εκφράσεις όπως οι παραπάνω, και πιθανά σ’ αυτές τις «συκοφαντικές και δυσφημιστικές«φράσεις να αποδίδει και την κατάληψη της τελευταίας θέσης στις Δημοτικές εκλογές!
Το πιο αστείο της υπόθεσης: Μάρτυρας κατηγορίας ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου και Αναπληρωτής του Δημάρχου Χρήστος Βορδός!!! Ο οποίος, (σύμπτωση!!!) ήταν αντιδήμαρχος και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αρμόδιος-υπεύθυνος για το αφύλαχτο φρεάτιο στο οποίο σκοτώθηκε ο 18χρονος και επέμεινε η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ να θίγει ως γεγονός!
Η δίωξη τουλάχιστον όπως δείχνουν τα στοιχεία έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και μοναδικό σκοπό έχει τη φίμωση του blog.
Ο χρόνος θα δείξει αν μπορέσει η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ν’ αντέξει σε τέτοιου είδους πιέσεις.»