Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012


Κορυδαλλός: Μαζικό-δικαστικό «χτύπημα» σε κυβέρνηση, ΔΕΗ για χαράτσι

Η μεγαλύτερη, ίσως, μαζική προσφυγή πολιτών, 1.165 άτομα, κατά της ΔΕΗ και του χαρατσιού, εκδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο προσέφυγε ο Δήμος Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί φορείς, με προσωρινή διαταγή, απαγορεύονται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος πολιτών που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, μέχρι τις 16 Μαΐου όποτε και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.
Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο μαζί με πολλούς εκπροσώπους πολιτών  δήλωσε: «Είναι μια αισιόδοξη απόφαση που αναδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την κοινωνική ευαισθησία των δικαστών μας. Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει, με τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος και το φαινόμενο της φτώχιας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων. Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί έχουμε καθήκον να σταθούμε αρωγοί σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της δημοτικής αρχής και κυρίως των πολιτών».
Επίσης στο δικαστήριο παρέστησαν εθελοντικά ως δικηγόροι του δήμου και των κατοίκων οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Κυλάκου,επικεφαλής της «Ανοιχτής Δημοτικής Κίνηση Πάμε Αλλιώς» καιΙωάννα Καλομπράτσου μαζί με το νομικό σύμβουλο του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.