Κυριακή 29 Απριλίου 2012


Καίτη Κυλάκου: Είμαστε έτοιμοι και το έχουμε αποδείξει

  Η Καίτη Κυλάκου είναι υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά,δημοτική σύμβουλος - δικηγόρος

  Στις γειτονιές, τους δρόμους και τις πλατείες της Β' Πειραιά από τη Σαλαμίνα, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, του Ρέντη και τον Κορυδαλλό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και οι υποψήφιοι βουλευτές συναντάμε καθημερινά πολίτες που εκφράζουν την υποστήριξή τους στο πρόγραμμά μας για ν' ανατραπούν τα Μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. Τα ίδια μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα.
Η ενίσχυση και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν είναι δημοσκοπικό εφεύρημα. Είναι πραγματικότητα ορατή από όλους και πιστεύουμε ότι θα εκφραστεί στην κάλπη της 6ης Μαΐου ακόμη πιο δυνατά. Αυτό συμβαίνει γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες παντού, συναντηθήκαμε με την κοινωνία στους δρόμους και τις πλατείες της αγανάκτησης και της διαμαρτυρίας, γίναμε ένα με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στις απεργίες και τους αγώνες τους για να αντισταθούν στην οικονομική τους αφαίμαξη και στην πλήρη κατάργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, κάναμε την καλύτερη και ισχυρότερη, κατά γενική ομολογία, αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή.
Όλα αυτά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ακόμη πιο ισχυρός και περισσότερο έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μετατρέψει τον θυμό και την αγανάκτησή του σε θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και να στηρίξει το πρόγραμμά μας που βασίζεται στην άμεση απεμπλοκή από τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, στην ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά, στην ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που είναι προϊόν τοκογλυφικών πρακτικών, στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας

Ζητάμε λοιπόν από τους πολίτες και τους εργαζόμενους να μας εμπιστευτούν, να ακουμπήσουν την ελπίδα τους στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και να παλέψουν μαζί του. Τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε ότι υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει πρόταση και είναι αριστερά τους. Είμαστε έτοιμοι και το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Διατυπώσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, προτάσεις τεκμηριωμένες επιστημονικά και οικονομικά, προτάσεις στην κατεύθυνση της ριζικής ανατροπής της πολιτικής που μας έφερε ως εδώ. Λύση μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλουν το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για «ανάπτυξη», για στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα και για ενδεχόμενες επενδύσεις όταν ως κοινωνία δεν έχουμε διασφαλίσει ότι τα παιδιά μας δεν θα λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία επειδή δεν έχουν να φάνε! Αυτό είναι το σημείο μηδέν. Έχουμε σχέδιο, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε σκληρά και βέβαια θέλουμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια γιατί είναι αγώνας διαρκείας.
O ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε με κάθε τρόπο όλο το προηγούμενο διάστημα την πρόταση για συνεργασία σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με σκοπό τη συνένωση δυνάμεων για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου και για τη διαμόρφωση μια καινούργιας πραγματικότητας. Έχουμε διαφορές, δεν ταυτιζόμαστε ιδεολογικά, όμως οι ίδιοι οι πολίτες και η κοινωνία απαιτούν στη οδυνηρή συγκυρία που διανύουμε την ενότητα της Αριστεράς.
Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα και τώρα και μετά τις εκλογές γιατί είναι αναγκαία η συμπόρευση. Είμαστε αισιόδοξοι, συνομιλούμε καθημερινά με τη βάση της κοινωνίας, με τους ανθρώπους που στηρίζουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς και θεωρούμε ότι στο τέλος η ανάγκη για επιβίωση, το πάθος για απάντηση και για ρήξη με τις πολιτικές της τρόικας και των Μνημονίων και ο κοινός προβληματισμός θα νικήσουν και θα σπάσουν πολλές διαχωριστικές γραμμές. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κοινωνία θα αποφασίσει αν πρέπει ή δεν πρέπει να συνεργαστούμε και θα μας το πει το βράδυ των εκλογών. Έχει τον τρόπο της. Πιθανώς ό,τι δεν μπορούν να πετύχουν οι ηγεσίες μπορεί να το πετύχει ο λαός, που είναι πιο δυνατός από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.