Τετάρτη 25 Απριλίου 2012


Οι υποψηφιοι της Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

by synpeiraia


Οι υποψηφιοι της Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Βαμβακά Ευγενία (Τζένη) του Νικολάου
Παιδοψυχολόγος
Η Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στη Μ. Βρετανία στο ST. GILES COLLEGE .
-Από 2004 - 2012 είναι μέλος της Κ.Ε. ΔΗΚΚΙ
- Από 2004 - 2012 είναι Γεν. Γραμματέας της Εταιρίας Τεχνών Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου όπου με την συμβολή της, η ΕΤΕΠΚ ιδρύει το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.
- Το 2006 ήταν υποψήφια Δημ. Σύμβουλος σε κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας – ΔΗΚΚΙ στο Δήμο Νίκαιας
- Το 2007 και 2009 προτείνεται ως υποψήφια Βουλευτής της Β’ Πειραιά με ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΔΗΚΚΙ.
- Το 2008 γίνεται μέλος της Επιτροπής Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
- Από το 2008 - 2012 επιμελείται την παραγωγή της πολιτικής-κοινωνικής-πολιτιστικής εκπομπής «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ» στην Ραδιοφωνία Α.Μ. 93,4 – JETAIME RADIO του Πειραιά
- Συγχρόνως κυκλοφορεί το 15/νθήμερο έντυπο – εφημεριδάκι «διεκΔΗΚΚΙση» προβάλλοντας προβλήματα του Πειραιά.
- Από το 2009 – 2012 είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Εκπαιδευτικών του ΑΣΜΠ
- Από το 2011 είναι μέλος της Επιτροπής Εθελοντισμού Κερατσινίου-Δραπετσώνας
- 2012 προτείνεται ξανά ως Υποψήφια Βουλευτής Β’ Πειραιά με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
nmcvamvaka@yahoo.gr - www.diekdikkisi.blogspot.com
Καρακώστα Ευαγγελία ( Εύη) του Ελευθερίου
Αρχιτέκτων μηχανικός – πολεοδόμος
Γεννήθηκε στη Νεράιδα Τρικάλων και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Μέλος μιας οικογένειας με αριστερή παράδοση και αγωνιστική δράση. Αρχιτέκτων μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στη Πάντειο Ανωτάτη Σχολή. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985-1986. Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανθρώπινη Πόλη» και υποψήφια Δήμαρχος στο Κερατσίνι από το 1986 έως και το 1998. Δημοτική σύμβουλος από το 1990 έως το 2000. Νομαρχιακή Σύμβουλος με τους «Ενεργούς Πολίτες» με επικεφαλή τον Μανώλη Γλέζο από το 2002 έως το 2010. Υποψήφια Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με το Σύριζα το 2009.
Καρνέσης Σωτήριος του Ευάγγελου
Εκπαιδευτικός
Είναι εκπαιδευτικός και μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (Δ.Ε.Α.). Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό Κίνημα και εκλέχτηκε επανειλημμένα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού. Είναι ιδρυτικό μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σαλαμίνας. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της «Eπιτροπής Αγώνα- Ενάντια στα Μέτρα» και συμμετέχει ενεργά στην Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. (Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή), με δράσεις στα πλαίσια του Κινήματος «Δεν πληρώνω». Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Παλουκιών Σαλαμίνας. Συνεργάζεται από το 1997 με την τοπική εφημερίδα «Ανατροπές», στην οποία ήταν διευθυντής και αρθρογραφεί μέχρι σήμερα. Δραστηριοποιείται από το 1995 στην Κινηματογραφική Λέσχη, της οποίας ήταν Πρόεδρος για σειρά ετών και σήμερα ενεργό μέλος. Συμμετέχει στο πανελλαδικό δίκτυο της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό». Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Πειραιά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές του 2004 και του 2009.
Κυλάκου Αικατερίνη (Καίτη) του Κυριακούλη
Δικηγόρος-Δημοτική Σύμβουλος
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Μαχόμενη Δικηγόρος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τομέα του Εργατικού Δικαίου. Δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού. Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» και υποψήφια Δήμαρχος το 2006 και 2010 με τις υποψήφιες γυναίκες του ψηφοδελτίου να ξεπερνούν το 50%. Υποψήφια βουλευτής ΣΥΝ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2000, το 2004, 2007 & το 2009. Το συναρπαστικό ταξίδι στην Αριστερά ξεκινά νωρίς από την οργάνωση της ΕΚΟΝ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», αργότερα στο ΚΚΕεσωτ., ΚΚΕεσ/Ανανεωτική Αριστερά, ΑΚΟΑ και σήμερα στο ΣΥΝ και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Διαδρομές στο χθες και στο σήμερα ψάχνουν ανάμεσα στην μνήμη και την λήθη την αλήθεια για όσα έγιναν και για όσα πρόκειται να συμβούν … Με σεβασμό στην αυτονομία των κινημάτων συνεχίζει με συναγωνιστές/στριες στους δύσκολους δρόμους των αγώνων των απλών καθημερινών ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κοινωνία που θα κάνει δική της υπόθεση την προοπτική του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία.
Λαγουδάκης Ιωάννης του Γεωργίου
Φωτογράφος
Ο Γιάννης Λαγουδάκης, γεννήθηκε στο Πέραμα, όπου και διαμένει. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου, διατηρώντας ανάλογο κατάστημα στο Πέραμα από το 1985.
Οι ανησυχίες του για τα κοινωνικά δρώμενα, το ενδιαφέρον του για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, τον οδήγησε να δραστηριοποιηθεί στα κοινά, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά και σε διάφορες κινηματικές πρωτοβουλίες.
Διατέλεσε, για πολλά χρόνια, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καλλιτεχνών Φωτογράφων Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων [ΠΟΦ].
Ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τον Συνασπισμό [το 1996 και το 2000] και υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος [το 2006].
Η πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά, η καθημερινή του τριβή και τις ανάγκες των συμπολιτών του, η γνώση των προβλημάτων τόσο από την μεριά του πολίτη, όσο και από την συμβολή στον τρόπο επίλυσης τους, είναι οι λόγοι που υπαγορεύουν τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σ’ αυτήν την πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.
Λαζαρίδης Αθανάσιος του Φωτίου
Δημοσιογράφος
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Τελείωσε την Ιωνίδειο Σχολή, έχοντας ήδη ενταχθεί στον Ρήγα Φεραίο, από τον Αύγουστο του 1974. Παραμένει από τότε ενεργά στο χώρο του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΑΚΟΑ και του ΣΥΡΙΖΑ. 36 χρόνια διδάσκει σε φροντιστήρια φιλολογικά, σε Πειραιά, Αθήνα και αλλού.
Η σχέση με το ραδιόφωνο έρχεται από μακριά (ΡΑΔΙΟ 5, ΚΑΝΑΛΙ 1, ΞΕΝΙΟΣ, 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ κλπ.). Σήμερα έχει καθημερινή εκπομπή στο NOVA SPORT FM 94,6 και εβδομαδιαία στο 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ.
Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β΄ Πειραιά
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Είναι έγγαμος και έχει τρεις κόρες.
Εξελέγη βουλευτής της Β΄ Πειραιά με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2000, και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007 και του 2009. Υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Μέλος στη Μεταπολίτευση του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από την ίδρυσή του μέχρι και πρόσφατα.
Έλαβε μέρος στο φοιτητικό Αντιδικτατορικό Κίνημα και υπέστη διώξεις για τη δράση του. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης της Νομικής το 1973.
Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Λιάτσος Παρασκευάς (Πάρις) του Δημητρίου
Τραπεζικός
Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1956,
Ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις της γενέθλιας πόλης και υλοποιώντας τις αριστερές παρακαταθήκες της οικογένειας του, εντάχθηκε στο κουμουνιστικό κίνημα στη μετεφηβική του ηλικία.
Από το 1975,ως εργαζόμενος στην Εθνική Τράπεζα δραστηριοποιήθηκε με την Ενιαία συνδικαλιστική κίνηση και πάλεψε από θέσεις αρχής, ενάντια στον ρεφορμισμό και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στη δεκαετία του ’80 εκλέχτηκε με τη ίδια παράταξη, για τρεις θητείες, μέλος νομαρχιακού παραρτήματος Πειραιά της ομοσπονδίας. Από το 1993 έως σήμερα εργάστηκε και εργάζεται σε τράπεζες του ιδιωτικού τομέα, κυρίως σε καταστήματα της Νίκαιας και του Πειραιά.
Είναι μέλος της Πολιτικής Κίνησης Νίκαιας του Συνασπισμού από το 1992. Είναι επίσης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΝ.
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Εργάτης υποδηματοποιίας
Ο Κώστας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Νίκαια το 1959 όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μπουλασουχίτη, Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας, και έχει τρείς κόρες.
Είναι εργάτης στο χώρο του υποδήματος σήμερα μετά το κλείσιμο του εργαστηρίου που διατηρούσε επί 25 χρόνια λόγω της κρίσης .
Από τα μαθητικά του χρόνια ενταγμένος στο αριστερό, μαζικό κίνημα. Είναι μέλος της ΚΟΕ ( Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) , επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη “Κόντρα στο Ρεύμα” και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010. Έχει αναπτύξει σημαντική δράση στο κίνημα των γονιών και διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκαιας
Ασχολήθηκε έντονα με το κίνημα των Γονιών για ΑμΕΑ κα προσπάθησε να συμβάλει για να βγουν από το περιθώριο τα άτομα με αναπηρίες. Τα τελευταία χρόνια με δική του πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας για την ανέγερση ενός ειδικού σχολείου για παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση και αυτισμό στη Νίκαια, που δείχνει να μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Συράκου Σταυρούλα του Κυριάκου
Ιδιωτική Υπάλληλος
Γεννήθηκε το 1985 στη Νίκαια και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Το 2008 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2006 - 2007 συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα για την υπεράσπιση του Άρθρου 16 του Συντάγματος. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών/τριών Παντείου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Αθήνας και ενεργό μέλος του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα εκλέγεται στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας Συνασπισμού. Εργάζεται από το 2002 στον ιδιωτικό τομέα (κυρίως στον τομέα του πολιτισμού), ενώ τους τελευταίους μήνες είναι επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ψαλτάκος Μιχαήλ του Γρηγορίου
Ιατρός Ακτινολόγος
Από το χωριό Νόμια της Μέσα Μάνης.
Γεννήθηκε στο Πέραμα, όπου έζησε μέχρι τα τέσσερά του χρόνια και μεγάλωσε στην Καλλιθέα.
Είναι ο τρίτος γιός του αλησμόνητου Γρηγόρη Ψαλτάκου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστή σιδηροδρομικού, μέλους της πρώτης μεταδικτατορικής ΓΣΕΕ.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ειδικεύθηκε στην Ακτινοδιάγνωση στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Εργάζεται στο ΙΚΑ Νικαίας ( τώρα ΕΟΠΥΥ) και στο ιδιωτικό του ιατρείο.
Παντρεμένος με την Μαρία Πάστρα, έχουν δύο παιδιά, το Γρηγόρη ζωγράφο, απόφοιτο της ΑΣΚΤ και την Σοφία, αρχιτέκτονα.
Δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας επί μακρόν και είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του πενταμελούς Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Υπήρξε υποψήφιος με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στις προτελευταίες βουλευτικές εκλογές, καθώς και στις αυτοδιοικητικές των τελευταίων, σχεδόν, δέκα ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.