Κυριακή 22 Απριλίου 2012


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

by synpeiraia

Γεννιά Γεωργία του Σωκράτη
Εκπαιδευτικός
Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974, ενώ έχει προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά.
Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας. Ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. ήταν μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Γ.Μ.Ε. (Κέντρο Ερευνών για τη Γυναίκα της Μεσογείου) και του Τομέα Γυναικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα, ζει και εργάζεται ως δασκάλα στον Πειραιά.
Είναι παντρεμένη με τον γυμναστή και πρώην καλαθοσφαιριστή του Πειραϊκού Στράτο Βαφεία, ενώ έχει ένα γιο τον Στέφανο-Σωκράτη, πέντε χρονών. Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά & Νησιών με το Συνδυασμό «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο» το 2010.
Γεωργόπουλος Παναγιώτης (Πανάγος) του Ευγένιου
Μαθηματικός
Γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση σε συνθήκες αναπλήρωσης, ωρομισθίας, επιδομάτων ΟΑΕΔ, συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ανασφάλειας, κουτσουρεμένων ενσήμων, καταπάτησης συμβάσεων και άγχους.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και με αφορμή τις εκλογές, παλεύει με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για να ξαναδιαβαστεί η πολιτική αλφαβήτα ξεκινώντας από το άλφα: Αγώνας, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Αξιοκρατία, Ανατροπή.Από τα μαθητικά φοιτητικά του χρόνια, προσπαθεί για μια πολιτική Αριστερά, ενωτική, μαζική, αγωνιστική, ταξική. Για μια κινηματική Αριστερά, που θα δίνει φωνή στους… «χωρίς φωνή».
Συμμετείχε και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2009, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α΄ Πειραιά. Είναι μέλος του Συνασπισμού Πειραιά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πειραιά.
Γλένη Παρασκευή (Βίβιαν) του Δημητρίου
Δικηγόρος
Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1985, αποφοίτησα από το 11ο Γυμνάσιο και το 12ο Λύκειο Πειραιά. Σπούδασα Νομική στη Θεσσαλονίκη και τα τρία τελευταία χρόνια εργάζομαι ως Δικηγόρος στον Πειραιά, ενώ παράλληλα είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ, στον τομέα «Πολεοδομία - Χωροταξία».
Συμμετέχω από τα φοιτητικά μου χρόνια στα κοινωνικά Κινήματα και στα Κινήματα της πόλης, που ζω, τον Πειραιά και είμαι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.
Αντί επιλόγου, προτιμώ να παραθέσω  μια φράση, που με εμπνέει : «Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;» Μ. Μπρεχτ.
Δρίτσας Θοδωρής του Παναγιώτη
Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών…
…απερχόμενος και υποψήφιος πάλι σε αυτές τις πιο κρίσιμες και ιστορικές εκλογές. Με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, για τη δικαίωση των αγώνων, για την πραγματική Δημοκρατία.
Στον Πειραιά γεννήθηκα το 1947 και εδώ μεγάλωσα με σόι καλό, που του χρωστάω πολλά και φίλους πολλούς κι αγαπημένους.
Συμμέτοχος από τα εφηβικά μου χρόνια συνεχώς, σε κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις στον Πειραιά & στις γειτονιές του, στην Αττική, στην Ελλάδα, στις ευρωπορείες, στην Παλαιστίνη…
Ανένταχτος, υπέρμαχος της ενότητας της Αριστεράς, συμμετέχω στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την ίδρυσή του. Το ίδιο στο «Χώρο Διαλόγου…», όπως και στο Ευρωπαϊκό & στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.
Τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος με «Το Λιμάνι της Αγωνίας», Δημοτικός Σύμβουλος για πέντε χρόνια. Πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής το 2007, επανεκλέχθηκα το 2009. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος από το 2010.
Μανουσάκης Γρηγόριος του Ιωάννη
Δικηγόρος
Ο Γρηγόρης Μανουσάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1962. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί ελεύθερη δικηγορία στον Πειραιά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Στην αριστερά από τα μαθητικά του χρόνια, συμμετέχει ανελλιπώς στα κοινά τόσο σαν φοιτητής όσο και σα νέος δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Ενεργός πολίτης στα Κινήματα πόλης στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή, υπερασπιζόμενος ελεύθερους χώρους από την τσιμεντοποίηση και διεκδικώντας τους, για να καλυφθούν βασικές ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.
Ιδρυτικό μέλος τοπικών και νομαρχιακών σχημάτων στη Νίκαια (Αριστερό Σχήμα, Μία πόλη για όλους) και στον Πειραιά (Ελεύθερη Αττική-ΜΑΑ). Μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2007.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, ο τρόπος ζωής του καθορίζεται από το ότι: «επιμένω να υπηρετώ ιδέες και δράσεις που ενώνουν, κινητοποιούν και μετασχηματίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, καθημερινούς μαχητές της ζωής, σε πολίτες με αξίες όπως η αξιοπρέπεια, η συνέπεια και η συλλογικότητα».
Σταθακόπουλος Δημήτριος του Οδυσσέα
Δικηγόρος –Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Συμμετείχε στο μαθητικό & φοιτητικό Κίνημα. Εντάχθηκε στην Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.) και σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της.
Νομική στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πολύγλωσσος. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE - Βρυξέλλες). Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.
Δίδαξε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως συνεργάτης του καθηγητή και Προέδρου της Ε.ΔΗ.Κ, Νεοκλή Σαρρή.
Υδατοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιά και σήμερα Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ομάδας. Ιστιοπλοΐα στον ΠΟΙΑΘ.
Μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Μουσικολόγος
Έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με θετική ανταπόκριση και έντονη παρεμβατική παρουσία στον Πειραιά.
Σταματάκη Ελένη του Παναγιώτη
Μέλος της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής Οικολογικής Αριστεράς (ΑΚΟΑ).
Γεννήθηκα στην Αθήνα, από γονείς πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.
Ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού κέντρου Στοά, πόλος πολιτισμού για την πόλη.
Εντάχθηκα στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στο γυναικείο – φεμινιστικό Κίνημα, Γραμματέας της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Πειραιά, μέλος της Ομάδας «S.O.S. τηλέφωνο από γυναίκες για γυναίκες» και της «Παγκόσμιας πορείας Γυναικών». Εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος το 1982. Ιδρυτικό μέλος του Λιμανιού της Αγωνίας.
Εργάστηκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά, ως παραγωγός εκπομπών.
Δραστηριοποιήθηκα στο Κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης και συμμετείχα σε όλες τις ελληνικές και διεθνείς συναντήσεις και δράσεις.Επισκέφτηκα τις αυτόνομες περιοχές των Ζαπατίστας στο Μεξικό, ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Συμπαράστασης.
Δραστηριοποιούμαι στο Κίνημα «Δεν πληρώνω» και στο Κίνημα ενάντια στο παράνομο Χαράτσι της Δ.Ε.Η.
Είμαι μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α .
Φράγκου Αποστολία (Λία) του Γεωργίου
Ιδιωτική υπάλληλος
Εργαζόμενη στον Ιδιωτικό τομέα, συνδικαλίστρια, έγγαμη, μητέρα δύο κοριτσιών, μέλος της ΚΠΕ Συνασπισμού και του Πανελλαδικού Συντονιστικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Η ένταξη στο μαζικό Κίνημα και στην πολιτική δράση, αρχίζει από τα μαθητικά χρόνια. Η διαδρομή συνεχίστηκε μέσα από τα Συνδικάτα, τα Κινήματα στις γειτονιές, τη συμμετοχή στα Κινήματα πολιτικής ανυπακοής ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στο Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της Επιτροπής «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», τις δράσεις ενάντια στα χαράτσια και στη συμμετοχή από την ίδρυσή του στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Από τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, την πλατεία Συντάγματος και τις πορείες, η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των αγώνων, που πρέπει να συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.