Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Να 'μαστε πάλι εδώ Ανδρέα.....

Αγαπημένοι μου φίλοι !

αισθάνομαι την ανάγκη να πω δυο κουβέντες από καρδιά; ! Διακρίνω από πολλούς παλιούς συντρόφους ,αλλά και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ μια αγωνία για το μέλλον του κομματικού αυτού φορέα ! Σαν παλιοπασόκος (αναχρονιστής ,γραφικός, ντε μοντε κλπ) είμαι ένας από αυτούς που λιδωρηθηκαν ,γελοιοποίηθηκαν παραγκωνίστηκαν και σπεκουλαριστηκαν όλα αυτά τα χρόνια ! κι αυτό γιατί δεν συναίνεσα...,τόσο εγώ όσο και άλλοι πολύ πιο σημαντικοί από μένα ,στην αποιδεολογικοποίηση και στην πρετεντεροποίηση του σοσιαλιστικού μας φορέα! γιατί επιμέναμε , σε πείσμα των καιρών και ενάντια στην μόδα , να ανησυχούμε για την παγκοσμιοποίηση, γιατί αντιδρούσαμε στην απομάκρυνση μας από τα μαζικά κινήματα και την εκμαύλιση των συνδικαλιστικών κινημάτων ,γιατί ζητούσαμε εθνική στρατηγική στα πλαίσια μιας ενιαίας Ευρώπης ενάντια στον άκριτο φιλοευρωπαισμό των Ραγκούσηδων !
Η φωνή μας όλο και αδυνάτιζε μέσα στο ίδιο μας το κόμμα !
δυστυχώς για αυτούς οι προβλέψεις μας ότι το ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται ανεπιστρεπτί από της κοινωνικές ομάδες που το θέριεψαν επιβεβαιώθηκε ! Όποιος μπορεί να δει καθαρά και όχι εγκλωβισμένος στα παραμορφωτικά γυαλιά της εξουσίας και της χλιδής της , δε νοιώθει καμία 

έκπληξη για το προχτεσινό εκλογικό αποτέλεσμα !
το ΠΑΣΟΚ στα χέρια κάποιων απολίτικων ,εξουσιολάγνων και αδιστακτων αριβιστων απωλεσε την σχέση του με την κοινωνία και τον ιστορικό του προορισμό!
Δεν πέθανε όμως !!!!!!!!!!!!!!!! Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου , το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ,της ανεξαρτησίας ,της λαϊκής κυριαρχίας , της κοινωνικής δικαιοσύνης υπάρχει μέσα στις φλέβες μας ! όλων εμάς που όντας πια εκτος κομματικού φορέα το κουβαλάμε στην κοινωνια σαν μια άσβεστη φλογα έτοιμη να ανάψει την φωτιά !
Νέες συνθήκες , νεα ρεύματα , νέες δυναμικές αλλά διαχρονικές αξίες και ιδανικά !
την ίδια μάχη δίνουμε και σήμερα ,για την αριστερά και την ειρηνική επανάσταση ! για την κοινωνια και τον άνθρωπο!
Σ' ευχαριστούμε Ανδρέα ! μπορεί στον Γιώργο να έδωσες το επώνυμό σου σ' εμας όμως άφησες όλα τα υπόλοιπα!
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.