Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Για μια άλλη Ελλάδα ....


Βρισκόμαστε δυο μέρες  μετά τις  εκλογές , είναι αλήθεια ότι είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε  πολιτικά  συμπεράσματα , αλλά μπορούμε να δούμε τα βασικά κριτήρια βάσει των οποίων ψήφισε ο κόσμος. Σαν πρώτο  επιδερμικό  συμπέρασμα, λανθασμένο κατά τη γνώμη μου, που προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ  είναι ότι ο λαός  ψήφισε να γίνουν  κυβερνήσεις  συνεργασίας.
Στις  εκλογές της 17ης  Ιουνίου  συγκρουστήκαν δυο κόσμοι, πρόκειται για μια σύγκρουση που υπάρχει έντονα μέσα στην ελληνική κοινωνία.
 Από τη μια πλευρά  υπάρχει ένας  ακραίος  συντηρητισμός  που εκφράζεται  μέσα από τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από αυτόν τον συντηρητισμό διαπνέονται κυρίως οι ηλικίες  άνω των 50 ετών που πιστεύουν ότι μπορούμε να ζούμε με δανεικά, ότι  μπορούμε να έχουμε ένα φαύλο, πελατειακό κράτος, ότι είναι καθήκον μας να φοροδιαφεύγουμε ,ότι το κράτος πρέπει να

εξυπηρετεί τα ατομικά μικροσυμφέροντα του καθενός, ότι ο βουλευτής  πρέπει να διορίζει την κόρη, το γιο, τον ξάδελφο, στο δημόσιο, ότι  εντελή το κράτος είναι φέουδο του κάθε κόμματος που έχει την εξουσία ,των κομματαρχών (ας θυμηθούμε την ελληνική  ταινία υπάρχει και φιλότιμο όταν ο Κωνσταντάρας  ρωταγε  τον Παπαγιανόπουλο  τη δουλειά κανείς  Γκρουέζα του απαντούσε εγώ κύριε υπουργέ είμαι του κόμματος).
Από την άλλη έχουμε τα δυναμικότερα κομμάτια της ελληνικής  κοινωνίας. Οι ηλικίες των  18 και άνω που αναζητούν μια διέξοδο, ένα  όραμα, για μια άλλη  Ελλάδα, μια Ελλάδα που δίνει  διέξοδο στα σημερινά  αδιέξοδα, μια Ελλάδα της αξιοπρεπείας και της αξιοκρατίας ,μιας Ελλάδας που με θάρρος και αυτοπεποίθηση ατενίζει το μέλλον ,και στηριζόμενοι στα παιδιά της αντιμετωπίζει της προκλήσεις του μέλλοντος  και της υπερνικά.
 Αυτή  η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που, παρ όλον τον πόλεμο που δέχθηκε από τα κατευθυνόμενα μιντιακά  λόμπις, για αδυναμία διακυβέρνησης λόγω της πολυφωνίας, που τον χαρακτηρίζει (η οποία παρουσιαζόταν ως έλλειψη ιδεολογικής συνοχής) κατάφερε να εμπενεύσει ένα νέο όραμα, που δίνει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά. 
Ας συνεχίσουμε λοιπόν των αγώνα αλλάζοντας πρώτα εμείς ως  υποκείμενα και έπειτα την Πατρίδα μας .
Η νέα  κυβέρνηση που θα προκύψει κατά τα φαινόμενα  θα αποτελείται από τα δυο φαύλα κόμματα που οδήγησαν την χώρα εδώ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αριστερό άλλοθι τον κύριου Κουβέλη και αναρωτιέμαι ως απλός πολίτης πως θα μπορέσουν να συνυπάρξουν σε αυτό το συνοθύλευμα, οι αντιαριστεροί ακροδεξιοί της ΝΔ  Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης  κλπ κλπ ακροδεξιά φυντάνια που μάζεψε ο Σαμαράς  για να γίνει πρωθυπουργός με τον δήθεν κατ εμέ  αριστερό Κουβέλη.
Αυτή την ιδεολογικά δεμένη κυβέρνηση θα έχουμε………….
Γιώργος Πασσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.