Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ


Επιστολή του Δήμαρχου Παλλήνης προς τον Υπουργό Εσωτερικών Σχετικά με την Καθυστέρηση Καταβολής των Προνοιακών ΕπιδομάτωνΜε αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα τα προνοιακά επιδόματα του Γ΄ διμήνου 2012 προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος απέστειλε επιστολή στις 23 Ιουλίου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με την οποία ζητά την καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων.
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Ταχ. Διεύθυνση: Ιθάκης 12
Ταχ. Κώδικας: 153 44, Γέρακας
Τηλέφωνα: 210 6604658
Fax: 210 6612965
Γέρακας, 23/7/2012
Aρ. Πρωτ.: 22541
Προς: Tον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)
Κοινοποίηση: 1. Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ. Ασκούνη (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα)
2. Πρόεδρο Π.Ε.Δ.Α. κ. Ν. Σαράντη (Κότσικα 4, Αθήνα)
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 25355/26-06-2012 κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητήθηκε από τους Δήμους της χώρας να αποσταλούν έως την 29/6/2012 τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1945/4-7-2012 έγγραφο, ο Δήμος Παλλήνης απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) τη δαπάνη για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Γ΄ διμήνου 2012, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.954.087,06 ευρώ.
Έως και σήμερα 23/7/2012, το Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) δεν έχει πιστώσει το λογαριασμό του Δήμου με τα κονδύλια που απαιτούνται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους 4.500 περίπου δικαιούχους.
Στα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) η απάντηση είναι ότι «δε γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί».
Με δεδομένo ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άνθρωποι για τους οποίους το προνοιακό επίδομα καλύπτει θέματα επιβίωσης, αλλά και την αδυναμία του Δήμου μας να καταβάλει από ιδίους πόρους το ποσό αυτό, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας-δικαιούχοι.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ»
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΦΑΝΦΑΡΟΔΕΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ,ΜΑΚΕΤΕΣ,ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΕΛΕΩ ΜΕΤΡΟ,ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΙΚΑ;ΘΑ ΕΝΔΙΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ;ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.