Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο Δατσέρης είναι το πρόβλημα;


 
Του Θέμη Τζήμα  
 ο Β. Βενιζέλος που με τη βοήθεια του Γ. Παπανδρέου απέκλεισε πραξικοπηματικά κάθε αριστερή φωνή από τη διεκδίκηση της προεδρείας του ΠΑΣΟΚ ”
Του Θέμη Τζήμα
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 15:45
Το κείμενο αυτό δεν έχει καμιά διάθεση κηρύγματος. Ωστόσο κάποτε θα πρέπει να αποδίδουμε στον καθένα τα “ίσα”. Επίσης απευθύνεται σε όσους έδρασαν στο όνομα ενός ψεύτικου κομματικού πατριωτισμού και συναίνεσαν σε αυτήν την τελική, υστάτη απαξιωτική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κος Δατσέρης αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ φούσκα. Είναι όντως εξοργιστικά ανιστόρητη, κυνική και χυδαία δήλωση από οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο από κάποιον που είναι σύμβουλος του προέδρου του κόμματος που φέρεται ως ΠΑΣΟΚ.



Είναι δε εντυπωσιακό πώς ο αντί- Πασόκ, συντηρητικός συρφετός της μεταπολίτευσης, η ηττημένη δεξιά και η ηττημένη ανανεωτική αριστερά, για καριερίστικους λόγους παρεισέφρυσαν στο ΠΑΣΟΚ και από το '96 το ηγεμόνευσαν, χάρη στην οργανική τους λειτουργία ως προς το εγχώριο, παρασιτικό κατεστημένο. Αυτό τους εγκατέστησε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με αυτούς απαξίωσε, ήλεγξε και διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να ποδηγετήσει το πολιτικό σύστημα συνολικά, εξέλιξη βεβαίως που δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ και που πάτησε σε προγενέστερες αδυναμίες του κόμματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που διά δηλώσεών τους ηγετικοί κύκλοι του ΠΑΣΟΚ απαξιώνουν το ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες συμπεριφορές ξεκίνησαν επί Σημίτη, διογκώθηκαν επί Παπανδρέου και απογειώθηκαν επί Βενιζέλου. Ως πότε όμως σύντροφοι θα υποκρίνεστε, χτυπώντας το σαμάρι και όχι το γάιδαρο; Σας φταίει για παράδειγμα τώρα ο Δατσέρης που με πολιτικά χυδαίο τρόπο εξέφρασε αυτό που συμβολίζει και σηματοδοτεί η ηγεσία Βενιζέλου, που έχει σύμβουλο το Δατσέρη; Σας θυμίζω ότι ήταν ο Β. Βενιζέλος που με τη βοήθεια του Γ. Παπανδρέου απέκλεισε πραξικοπηματικά κάθε αριστερή φωνή από τη διεκδίκηση της προεδρείας του ΠΑΣΟΚ, διαλύοντας την όποια πιθανότητα αλλαγής πολιτικής από πλευράς του ΠΑΣΟΚ και αποτροπής της τελειωτικής του απαξίωσης. Κατέλυσε κάθε δημοκρατική λειτουργία. Τότε όμως ταχθήκατε στο πλευρό του Β. Βενιζέλου, κλείσατε τα μάτια στον αποκλεισμό, γραφικοποιήσατε τις ενοχλητικές υποψηφιότητες, τρέχατε να υπογράψετε την υποψηφιότητα Βενιζέλου, γνωρίζοντας ποια πολιτική πρέσβευε και με ποιους ανθρώπους θα την υλοποιούσε. Ελπίζατε, κολυμπώντας στον αφόρητο κυνισμό της γραφειοκρατίας και του κυβερνητισμού ότι θα σας διασφάλιζε ένα 20%, ώστε να παραμείνετε ισχυροί παίχτες στο κρατικό- κομματικό παιχνίδι.



Ξεχνάτε ότι αφού πραξικοπηματικά εγκαταστάθηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Β. Βενιζέλος και δέσμευσε οριστικά το ΠΑΣΟΚ στη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη και άρα αντί- ΠΑΣΟΚ πολιτική εσείς θεωρήσατε προδότες όσους διακηρύξαμε ότι δεν ψηφίζουμε αυτήν την πολιτική; Ξεχνάτε ότι στο πλαίσιο ενός κομματικού ψευτοπατριωτισμού στηρίξατε και ψηφίσατε την πολιτική του μνημονίου ΙΙΙ; Λησμονείτε ότι σε όλην αυτήν την τελευταία τριετία ο εχθρός σας ήταν η αριστερά; ότι πάντα μένατε στην καλύτερη περίπτωση σε διακηρυκτικές αντιπαραθέσεις με τη μνημονιακή πολιτική ή ότι- πολύ συχνά- δε βγάλατε άχνα εναντίον της; Αντίθετα μάλιστα την υπηρετούσατε στο μεσαίο επίπεδο που κινούσασταν προθύμως; Πόσοι αλήθεια ήσασταν αντιμνημονιακοί επί Παπανδρέου και μνημονιακοί επί Βενιζέλου ή και το αντίστροφο; Τί κάνατε όταν ο Βενιζέλος με μια του ομιλία χωρίς να ρωτήσει ποτέ κανέναν τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ οριστικά, σε ρητορικό επίπεδο στο χώρο της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας και έμπρακτα στο χώρο της νεοφιλελεύθερης δεξιάς; Χειροκροτούσατε σύντροφοι.



Το πράγμα σύντροφοι είναι απλό τελικά: όπως ακριβώς ήταν ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου που επέτρεψε στη διαπλοκή και στον παρασιτισμό να τον ρίξει επειδή έγινε σύμμαχός τους και άσκησε την πολιτική τους, έτσι και εσείς είστε αυτοί που επιτρέψατε στον κάθε Δατσέρη και διά αυτού στον κάθε Βενιζέλο να εξευτελίζει, να υβρίζει και να ακυρώνει το ΠΑΣΟΚ.Μην κάνετε ότι απορείτε με τον κυνισμό των Βενιζέλου- Δατσέρη: αυτός ο κυνισμός σας εμπότισε από πολλά χρόνια πριν. Στο ίδιο κυνικό τέμπο κινείστε ακόμα και τώρα. Αν όντως σας ενοχλεί η ηγεσία Βενιζέλου, αν όντως θέλετε να φύγει το ΠΑΣΟΚ από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση γιατί δεν κινείστε έμπρακτα κατά της ηγεσίας Βενιζέλου και υπέρ της αλλαγής πολιτικής σε συνεργασία με την αριστερά; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα σύντροφοι: η σύγκρουση με τη μνημονιακή πολιτική, με την ηγεσία Βενιζέλου και με το δεξιό ΠΑΣΟΚ, που διαθέτει μια σειρά τηλεϋπουργών και τηλεβουλευτών. Εν τέλει σύντροφοι, το πρόβλημα δεν είναι κανένας Δατσέρης. Είναι ότι άλλοτε στο όνομα ενός κάποιου εθνικού καθήκοντος, που κρύβει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, άλλοτε στο όνομα ενός κομματικού ψευτοπατριωτισμού, που κρύβει τον ιδιοτελή κυνισμό, οργανωμένες δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ συναίνεσαν με μια κατεξοχήν αντί- ΠΑΣΟΚ πολιτική. Γι' αυτό ασχοληθείτε με την πολιτική και αφήστε το περιτύλιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.