Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


ΠΑΣΕΓΕΣ: ΣΤΟ 94% Η ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!
Εδώ και πολλούς μήνες ευρύτατα τμήματα τουπολιτικού συστήματος, δυστυχώς και δυνάμεις της Αριστεράς, διακινούν ή αναπαράγουναπίστευτα σενάρια τρομολαγνείας γύρω από τις δήθεν καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!
Τα σενάρια αυτά, φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμα και για σκηνές πείνας και"ανθρωποφαγίας", εξαιτίας της έλλειψης αυτάρκειας σε βασικά αγροτικά προϊόντα.
Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), Τζανέτο Καραμίχα, «ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», καθώς η αυτάρκεια της χώρας σε βασικά αγροτικά διατροφικά προϊόντα φτάνει το.... 94%!
Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον κ. Καραμίχα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν ο δυναμισμός και οι δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.
Μιας αγροτικής οικονομίας, που συνεχίζει να "υπάρχει" παρά τη συνεχή χτυπήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και των στρεβλών, πολλές φορές, επιδοτήσεων.


Τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με την αγροτική αυτάρκεια
Βάσει της σχετικής μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγήςδιαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.
Μάλιστα, από τότε η αγροτική παραγωγή έχει αυξηθεί οριακά κατά 2% (βλέπε παρακάτω)!
Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82%περίπου, το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνιαπεριορίζεται στο 67%.
Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων(39%).
Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%.
Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.
Εξελίξεις στην αγροτική οικονομία
Σημαντική πτώση της αξίας της παραγωγής του γεωργικού τομέα της Ελλάδος καταγράφεται στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011, ιδιαίτερα έντονη κατά το 2006 - με κάμψη μεγαλύτερη του 14%, αλλά και κατά τη διετία 2008-2009, με πτώση άνω του 4%.
Τη διετία 2010-2011 εκτιμάται ότι υπήρξε οριακή αύξηση, όχι πάνω από 2%.
Ιδιαίτερα έντονη είναι η πτώση της αξίας της φυτικής παραγωγής στο διάστημα 2005-2011, που συνδέεται κυρίως με την κάμψη των τιμών παραγωγού.
Βάσει εκτιμήσεων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η αξία της φυτικής παραγωγής σε βασικές τιμές, περιορίστηκε σε 6,89 δισ. ευρώ το 2011 από 8,24 δισ. ευρώ το 2006 (-16%).
Αναφορικά με την τραπεζική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, προκύπτει ότι ο τομέας της γεωργίας απορροφά μόλις το 1,7% του συνόλου των δανείων.
Τον Οκτώβριο του 2011, το υπόλοιπο των δανείων που προορίζονται για τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα ανερχόταν σε 2,018 δισ. ευρώ, ενώ από το 2009, από την έναρξη της ύφεσης στην οικονομία μέχρι και πρόσφατα, ο ρυθμός επιβράδυνσης της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις γεωργικές επιχειρήσεις, με βάση τη μεταβολή του υπολοίπου των δανείων (2009: 3,962 δισ., Οκτώβριος 2011: 2,018 δισ. Euro) καταγράφει πτώση της τάξεως του 49% και πλέον.
Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης των αγροτών και των επιχειρήσεών τους είναι μηδενική.
Εξέλιξη αγροτικού εισοδήματος
Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας από το 2008 και με μια εξαίρεση το2009, οπότε και καταγράφηκε μικρή άνοδος 2,1%, το 2010 διολίσθησε κατά 9,3% και το 2011 κατά 5,3%.
Στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011 το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται από τηEurostat, μειώθηκε κατά 22,6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο ίδιο διάστημα, συγκριτικά, το αγροτικό εισόδημα στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 19% και στις χώρες της ευρωζώνης κατά 5% περίπου.
Κρίσιμη παράμετρος της πτώσης του αγροτικού εισοδήματος παραμένει η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, με το μέσο γενικό δείκτη εισροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, να καταγράφει νέα σημαντική αύξηση, της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, προερχόμενη κυρίως από τη σημαντική αύξηση στους δείκτες της ενέργειας (17,1%), των ζωοτροφών (11,9%) και τωνλιπασμάτων (10,7%).
Η εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της δαπάνης για ενέργεια, που αντιπροσωπεύει το 25% και πλέον του συνολικού κόστους των εισροών στον αγροτικό τομέα, συνδέεται και με τη σημαντική αύξηση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 6% το 2011, ενώ και νέα αύξηση, κατά 9%, επιβλήθηκε το 2012.
Από την άλλη πλευρά, σημαντική κάμψη καταγράφεται στο πρώτο 10μηνο του 2011 στις τιμές παραγωγού, ιδιαίτερα έντονη στα κηπευτικά - με μεγάλη μείωση του δείκτη εκροών τον Οκτώβριο του 2011 στη νωπή τομάτα (-33,9%) και σε ορισμένα άλλα είδη, με συνέπεια την πτώση του γενικού δείκτη εκροών κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.

ΠΗΓΗ:http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6442%3Apaseges-94-autarkeia-vasika-agrotika-proionta&catid=103%3Aagrotikioikonomia&Itemid=299

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ




Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα» και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή».
«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση. Αυτά που ζητάει η τρόικα είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για έναν ωμό κυνικό εκβιασμό εναντίων ενός ολόκληρου λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

«Αποτυχημένοι σωτήρες» τιτλοφορείται άρθρο γνώμης της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για την αναποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους.
«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. Δύο χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση είναι σαφές: Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο πουθενά. Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο», επισημαίνει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Όλοι φέρουν ευθύνη γι' αυτήν την καταστροφή, ιδιαίτερη είναι ωστόσο η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία προέταξε σκληρό τόνο και επέβαλε αργότερα, ότι θα έπρεπε να απαλλάξουν οι τράπεζες την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος των χρεών της. Αυτό είναι γενικά σωστό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έκανε το χάος μεγαλύτερο, καθώς εδώ και εβδομάδες διεξάγονταν πάνω από όλα διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, γεγονός που μπλόκαρε άλλες αποφάσεις και προκάλεσε γενικευμένη δυσθυμία».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν δύο τρόποι για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Είτε να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη επιστρέφοντας στη συνέχεια στη δραχμή, είτε να δρομολογηθεί ένα αποφασιστικό και ακριβό, όπως εκτιμά η εφημερίδα, σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης. «Φυσικά υπάρχει και μία τρίτη δυνατότητα, η χειρότερη όλων: να συνεχιστεί η πρακτική που εφαρμόστηκε ως τώρα», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Πηγή: Deutsche Welle


Ομάδες Δράσης Ενάντια Σε Νέα Δανειακή Σύμβαση Και Μνημόνιο

Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 40 ετών. 
Η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο -οπερέτα- είναι προ των πυλών.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥΜ συνασπίστηκαν εντός βουλής, συνεργαζόμενοι με εργοδοτικές οργανώσεις,με εγχώρια επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα, και όλοι μαζί οχυρωμένοι πίσω από τους ξένους εταίρους τους, είναι έτοιμοι να μας καταδικάσουν σε πολυετή εργασιακό μεσαίωνα, ως σκλάβους, χωρίς μισθούς και συμβάσεις, χωρίς περίθαλψή και παιδεία, με μοναδικό στόχο τζάμπα εργατικά χέρια ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.
Όλοι αυτοί μαζί που εδώ και χρόνια λυμαίνονται και μονοπωλούν τον πλούτο της χώρας, και τον τον ιδρώτα μας, ετοιμάζονται για νέα μεγαλόπνοα σχέδια, για την γη, τον ορυκτό πλούτο, την θάλασσα ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.
Θα μας απειλήσουν με χρεοκοπία ξανά.. θα ενδώσουμε?
Θα μας απειλήσουν με καταστολή, θα φοβηθούμε?
Θα μας προτάξουν το δήθεν <<εθνικό συμφέρων>> θα τους πιστέψουμε?
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!!!
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΑΣ!!!
ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!!

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους να συμμετέχουν στην ομάδα ενεργά, εντός και εκτός διαδικτύου, να ενημερώνουν την ομάδα για πρωτοβουλίες ομάδων συλλογικοτήτων, και μεμονωμένων ατόμων σε όλη την Ελλάδα, να δυναμώσουμε ξανά τις λαϊκές συνελεύσεις, να δημιουργήσουμε και άλλες, και να θέτουμε σε αυτές ζητήματα οργάνωσής και δράσεις σε αυτήν την κατεύθυνση εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών από τώρα.
Οργάνωση Αντίσταση Ελεύθερη Πολύμορφη Δράση Αλληλεγγύη είναι η απάντηση μας
Θα νικήσουμε!!!
 
Από την σχετική ομάδα στο facebook
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=292895654102854&id=292886814103738

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Anonymous - Message To Greece (GREEK SUBTITLES)

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ

Πόσα λεφτά και που πήγαν;;;

Αυτό είναι ποδηλατόδρομος στην πράσινη διαρομή της οδού Αγίου Γεωργίου όπως θρυλείται από τον Δήμαρχο κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη και τον Δήμο επειδή πολύ απλά έχυσαν μερικά λίτρα κόκκινης μπογιάς ανεύ οτιδήποτε άλλου στο οδόστρωμα!!!

Τίποτα από όσα προβλέπονται και απαιτούνται περί επιπέδων, διαχωρισμών, σημάνσεων, διευκολύνσεων κτλ ποδηλατόδρομων, πεζοδρομίων και οδών δεν ισχυεί εδώ. Μόνο κόκκινη μπογια και σταυθμευμένα οχήματα.

Όμως αυτή κατάστση θυμίζει πολύ την παράνομη και καταστροφική πρακτική που ακολούθησαν και συνεχίζουν πολλά καμάρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πασπαλίζουν κάτι τόσο όσο να βγεί μία ανόητη φωτογραφία που θα μπει στο φάκελλο και κατα κάποιο τρόπο θα δώσει υπόσταση περάτωσης έργου για κάτι που ουδέποτε δεν έγινε...

Δήμαρχε το ερώτημα είανι απλό:
Υπήρξε μελέτη έργου και χρηματοδότηση για ποδηλατόδρομο;

Αν όχι γιατί σπατάλησες χρηματα για μπογιές;

Αν ναι που πήγαν τα χρήματα του ποδηλατόδρομου, ή είναι γαι εσένα οι μπογιές ποδηλατόδορμος;

Υ.Γ. οι Οικολόγοι Πράσινοι που είχαν στολίσει προεκλογικά το περίπτερο του κ. Κασιμάτη με ένα ποδήλατο έχουν δει την ταινία ¨Μούγκα στην στρούγγα¨ (αλλιώς η σιωπή των αμνών);
ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣ ΜΠΕΝΙ

Αφου ο μεγαλος φωστηρας των οικονομικων Βαγγελης Βενιζελος η ΜΠΕΝΙ εψαξε βαθια στα κιταπια του υπουργειου οικονωμικων,και αφου συνελαβε ολους τους φοροφυγαδες,ηρθε η ωρα να πληρωσουν και οι εκκατομυριουχοι αναπηροι ιδιοκτητες αναπηρικων αυτοκινητων.Εγω ως ελλην πολιτης με αναπηρια δεν εχω παρα να συν-χαρω τον<< ανθρωπο>> βενιζελο και μελλοντικο αρχηγο του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξη να γινη και πρωθυπουργος αυτης της χωρας.Ναι γιατι μονο αυτος ο μεγαλος εγκεφαλος καταφερε να δει την τεραστια τρυπα που δημιοργουν οι αναπηροι με τα πολυτελη τους αυτοκινητα,αφου αυτο το υπεροχο κρατος που ζουμε μας τα παρεχει ολα,δεν εχουμε απεριοριστη προσβαση σε ολα τα Μ.Μ.Μ,δεν εχουμε την απολυτη προσβαση σε ολα τα δημοσια κτηρια,και παντου δεν υπαρχουν ραμπες για τα αμαξιδια μας,δεν εχουμε παντου ηχητικα φαναρια για αυτους που εχουν προβλημα στην οραση αμ το ΙΚΑ αυτος ο υπεροχος οργανισμος δεν μας παρεχει τα παντα,και αμαξιδια αφου τα πληρωσουμε,και οποιδηποτε βοηθητικο αφου το πληρωσουμε βεβαια,και εσυ βρε αχαριστε αναπηρε φωναζεις γιατι θα πληρωνεισ τελη κυκλοφοριας,εχεις ενα κρατος που σου παρεχει τα παντα και εσυ φωναζεισ αγνωμονα ε αγνωμονα θα επρεπε να ντρεπεσαι.

Για όλους τους τρίτεκνους όλων των ηλικιών


ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για όλους τους τρίτεκνους όλων των ηλικιών
Γνωστοποιούμε στα μέλη μας ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων από αποθέματα παρέμβασης Ε.Ε έτους 2012» οι αιτήσεις και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών για το έτος 2012, θα διεξαχθεί στα γραφεία του Συλλόγου από 23/1/2012 έως και 20/3/2012 (κάθε Δευτέρα και Τρίτη 18.00-20.00).


ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
1
α. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου
    Εισοδήματος, του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος.
β. Αντίγραφο φορολογικής Δήλωσης που έχει παραληφθεί από την
    Δ.Ο.Υ(συνοδευόμενο από Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι γνήσιο
    φωτοαντίγραφο εκ του πρωτοτύπου)
  γ. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής
      δήλωσης, λόγω χαμηλού εισοδήματος, θεωρημένη  από την αρμόδια
      Δ.Ο.Υ

2
Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Επίσης τα σχετικά έγγραφα σε περίπτωση που ένας γονέας ασκεί την μέριμνα και επιμέλεια και των τριών τέκνων.
3
Επικυρωμένες φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων δικαιούχου και συζύγου
4
Βεβαίωση(εις) εάν το(α) τέκνο(α) είναι προστατευόμενο(α) έως 25 ετών:
α. Σπουδών για  τέκνο(α)  άνω των 18 ετών.
β. Βεβαίωση από την μονάδα του(ους) ότι  υπηρετεί(ουν) την θητεία
    του(τους)
5
Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας σε περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα
6
Υπεύθυνες δηλώσεις  του Ν. 1599/1986:
 α. Ότι δεν υπάρχει ιδιόκτητη κατοικία και προσκομίσθηκε το ΄Εντυπο Ε9
β. Ότι συμμετέχω στο πρόγραμμα μέσω ενός μόνο φορέα υλοποίησης

                                                                                      
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Δικαιούχος
12.000 €
Για την/τον σύζυγο
3.600 €
Για το 1ο προστατευόμενο τέκνο 30%
3.600 €
Για το 2ο προστατευόμενο τέκνο 30%
     3.600 €
Για το 3ο προστατευόμενο τέκνο 40%
4.800 €
Σε βαριά ασθένεια 50%
6.000 €  
Χωρίς ιδιόκτητη κατοικία 40%
4.800 €
                                                             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ-ΣΑΡΑΝΤΗ
ΠΗΓΗ:http://pamealliws.blogspot.com/2012/02/blog-post_01.html

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ


Κράξανε τον Χρυσοχοΐδη...

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ο στόχος όσων συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από ταβέρνα της οδού Σουρή, στον Κορυδαλλό, όπου βρισκόταν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας σε κομματική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας...

Γύρω στις 22.30, ομάδα ατόμων που είχε πληροφορηθεί την παρουσία του υπουργού πήγε έξω από το χώρο της εκδήλωσης και άρχισε...

να φωνάζει συνθήματα εναντίον του.

Όσο περνούσε η ώρα οι συγκεντρωμένοι αυξάνονταν και χρειάστηκε η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, για να τους απωθήσει.

Επικράτησε ένταση και τελικά η ομάδα των περίπου 80 ατόμων διαλύθηκε ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές.


Δημοσκόπησης Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι» 02.02.12

by ecoleft11

Χωρίς αναγωγή
ΠΑΣΟΚ 9,5%
ΝΔ 19%
ΚΚΕ 9%
ΛΑΟΣ 4%
ΣΥΡΙΖΑ 8,5%
Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%
ΔΗΜΑΡ 8%
ΔΗ.ΣΥ 2%
Άρμα Πολιτών 2%
Χρυσή Αυγή 2%
4% λέει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα
Το Λευκό και η αποχή είναι στο 19,5%
 οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%
Με αναγωγή
ΠΑΣΟΚ 13,5%
ΝΔ 27%
ΚΚΕ 12,5%
ΛΑΟΣ 5,5%
ΣΥΡΙΖΑ 12%
ΔΗΜΑΡ 11,5%
Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%
ΔΗΜΑΡ 3%
ΔΗΣΥ 3%
 Άρμα Πολιτών 3%
Χρυσή Αυγή3%
άλλο κόμμα 5,5%
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η εκτίμηση για την κατανομή των εδρών είναι η εξής: ΝΔ 121, ΠΑΣΟΚ 36, ΚΚΕ 33, ΣΥΡΙΖΑ 32, ΔΗΜΑΡ 30, ΛΑΟΣ 15, Οικολόγοι Πράσινοι 9, ΔΗΣΥ 8, Άρμα Πολιτών 8 και Χρυσή  Αυγή 8.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΕΔΡΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ Η ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ..

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Notis Sfakianakis-Xare na isoun anthrwpos-Aetos-Daneio Zwis Cyprus,Dali

Ο Χάρος μπορεί να μην είναι άνθρωπος...ο Νότης όμως είναι στα σίγουρα!

ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ





Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο

Τι συμβαίνει στον Άρειο Πάγο; Γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας λειτουργεί σαν να έχει αντικαταστήσει την τυφλότητα της Δικαιοσύνης με το πονηρό κλείσιμο του ματιού σε πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις και κατηγορούμενους;
Αν παρατηρήσει κάποιος τη λειτουργία του Δικαστηρίου στο πρόσφατο παρελθόν, διακρίνει δύο παράξενα πράγματα. Το πρώτο είναι ότι υποθέσεις που έχουν κριθεί με εμπεριστατωμένο τρόπο από τα προηγούμενα δικαστήρια,(και μάλιστα με τρόπο που το Εφετείο επιβεβαιώνει πλήρως την απόφαση του Πρωτοδικείου) αναιρούνται από τον Άρειο Πάγο. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δίκες με έντονη πολιτική χροιά.
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση δύο δικαστηρίων για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η καταδίκη, λένε νομικοί, ήταν πλήρως νομικά και λογικά τεκμηριωμένη.Ο πρώην Νομάρχης είχε σβήσει πρόστιμα κάποιου γνωστού του, ο οποίος κατ επανάληψη συνελήφθη να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων.Καθαρή περίπτωση και αποδεδειγμένη. Κι όμως ο Άρειος Πάγος «είδε» κακή νομική τεκμηρίωση σε δύο δικαστήρια
Στην περίπτωση του Εφραίμ,του Αρσένιου και της δικαστικού Ψάλτη, ο Άρειος Πάγος έχει επίσης ζητήσει να ξαναγίνει η δίκη τους. Είχαν υπάρξει δύο καλά τεκμηριωμένες αποφάσεις δικαστηρίων,καταδικαστικές για τους τρεις.Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ψάλτη,που δίκαζε το θέμα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας, δεν είχε καθαρογράψει την απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε το ελληνικό Δημόσιο. Και όχι μόνο αυτό.Ενημέρωσε τον Εφραίμ και τον Αρσένιο για την απόφαση ώστε να κινηθούν «πολιτικά». Οι τρεις καταδικάστηκαν με τεκμηριωμένα στοιχεία. Αλλά το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας θεώρησε πως πρέπει να ξαναγίνει η δίκη.
Στην περίπτωση του Γιώργου Μπατατούδη όμως, πολυκατηγορούμενου και ομοτράπεζου υπουργών, του οποίου η διαχείριση από την Δικαιοσύνη είναι σκανδαλώδης, ο Άρειος Πάγος δεν θέλησε να κάνει καμία παρέμβαση. Μια σοβαρή υπόθεση του Μπατατούδη παραγράφηκε γιατί διήρκεσε πολύ η ανάκριση! Ο Άρειος Πάγος σιώπησε. Σε μία άλλη υπόθεση στην οποία καταδικάστηκε με 11 χρόνια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και διέφυγε στην Λιβύη, αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες να του δοθεί αναστολή. Και πάλι ο Άρειος Πάγος δεν συγκινήθηκε
Το δεύτερο παράξενο που συναντά κάποιος στην λειτουργία του Αρείου Πάγου τα τελευταία χρόνια, είναι η συνεχής παραγωγή αντικρουόμενης νομολογίας.Ενώ δηλαδή υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου που αποτελούν σαφείς ερμηνείες νόμων και περιστατικών,άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νομική βάση,ένα άλλο τμήμα του Αρείου Πάγου, όταν εξετάζει αντίστοιχες υποθέσεις, αντί να κάνει αναφορά στην υπάρχουσα νομολογία, βγάζει μια διαφορετική απόφαση.Έτσι εμφανίζεται το τραγελαφικό, δύο κατηγορούμενοι σε δύο δικαστήρια για το ίδιο έγκλημα,ο ένας να αθωώνεται με την νομολογία ενός τμήματος του Αρείου Πάγου και ο άλλος να καταδικάζεται με την νομολογία ενός άλλου τμήματος.Είναι προφανές πως ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να δίνει διαφορετικές ερμηνείες για τον ίδιο νόμο και το ίδιο αδίκημα. Το κάνει όμως.
«Εκφραστικό» παράδειγμα, είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της «Ελεύθερης Ώρας». Ο Μιχαλόπουλος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό των επιχειρηματιών Λάτση και Αγγελόπουλου.Το 2008 ο Μιχαλόπουλος επιχείρησε να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου γιατί ήταν πλέον υπερήλικας. Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα 1012/2008 αποφάσισε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί με βάση τον νόμο,έπρεπε ο κατηγορούμενος να έχει εκτίσει πρώτα το ένα τρίτο της ποινής.Ο Μιχαλόπουλος προσέφυγε στο συμβούλιο εφετών Πειρειά,το οποίο με το βούλευμα 97/2009, είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα.Οπότε την σκυτάλη πήρε ο Άρειος Πάγος ,ο οποίος αποφυλάκισε τον Μιχαλόπουλο. Έχει σημασία, πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί για το θέμα αυτό σε αίτημα άλλου κατηγορουμένου. Το 1998 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σταύρος Κουτελιδάκης, είχε γνωμοδοτήσει πως ο νόμος ήταν σαφής και προκειμένου να αποφυλακιστεί υπερήλικας πρέπει να έχει συμπληρώσει το ένα τρίτο της ποινής.Ο Άρειος Πάγος όμως «παρήγαγε» περιέργως νέα νομολογία για τον Μιχαλόπουλο αν και ο ίδιος ο νόμος δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία.Με αυτή τη νομολογία απελευθερώθηκε και ο Παντελεήμων Αττικής ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια για κατάχρηση 190.000 ευρώ από την Μονή Εφραίμ και είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του 1,5 δις δραχμές «για τα γεράματα»
Τι συμβαίνει λοιπόν στον Άρειο Πάγο; Γιατί παράγει ανασφάλεια Δικαίου;Γιατί παράγει νομολογία και «ερμηνείες» που δεν χρειάζονται,και γιατί αμφισβητεί συστηματικά αποφάσεις δικαστηρίων όταν πρόκειται για συγκεκριμένες υποθέσεις; Τις μοναδικές ίσως που δηλώνουν στην κοινή γνώμη πως υπάρχει Δικαιοσύνη και μπορεί να απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση.
Θεσμικά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ελέγχει την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και τον εαυτό του. Ίσως είναι αναγκαίο ένα ελεγκτικό όργανο σαν αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη.Μέχρι να εξεταστεί η δημιουργία του, πρέπει να σταματήσει το ολισθηρό πατινάζ. Στον Άρειο Πάγο