eforia
Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στην προτεινόμενη κατάργηση της εφορίας Νίκαιας και συγχώνευση της με την εφορία Κορυδαλλού.
Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίαση του, με το Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη να δηλώνει ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να «περάσει έτσι» και να προτείνει τον ορισμό μιας περιοχής κέντρου γύρω από την Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να δοθούν προσφορές και να βρεθεί ένα κτίριο που να εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δύο Δήμων.
Όσο για το λόγο της έντονης αντίδρασης από πλευράς Δήμου, δεν είναι όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, τοπικιστικός.Αλλά,  επειδή το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Εφορία του Κορυδαλλού και στο οποίο θα μεταφερθεί και της Νικαίας ,  δεν εξυπηρετεί ούτε τους ίδιους τους Κορυδαλλιώτες, αφού βρίσκεται στο Άνω Σχιστό σχεδόν πάνω στο βουνό, χωρίς σχεδόν συγκοινωνιακή σύνδεση και απομονωμένη. Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης, όπως τόνισε, και από τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, ο οποίος έχει ήδη κινητοποιηθεί για το θέμα.
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αρχές του καλοκαιριού το Υπουργείο κάλεσε τους ιδιοκτήτες των κτιρίων των δύο εφοριών, της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, να καταθέσουν προσφορές για τους χώρους που ήδη νοικιάζονται και για κάποιους ενδεχομένως, ακόμα χώρους.
Κατά τη διαδικασία αυτή, η εφορία της Νίκαιας για την οποία το ενοίκιο ήταν μέχρι τώρα 9.000 ευρώ, έδωσε προσφορά για 8.100 ευρώ και η εφορία του Κορυδαλλού, το ενοίκιο της οποίας ήταν 11.000 ευρώ, έδωσε προσφορά για 2.500 ευρώ. «Είναι μια διαδικασία που έχει πάρα πολλά σκοτεινά σημεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κλείνοντας.

                               Λογοθέτης : Θα νεκρώσει το κέντρο
Το φόβο ότι με την απομάκρυνση και της εφορίας το κέντρο της Νίκαιας θα νεκρώσει τελείως, αν δεν υπάρξει κάποιο σχέδιο ανάπτυξης, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στέλιος Λογοθέτης, αναφέροντας μια σειρά από υπηρεσίες που έχουν ήδη φύγει από το κέντρο της πόλης.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά, υπογράμμισε την ανάγκη να «σηκωθεί» το θέμα, προτείνοντας παράλληλα να καταγγελθεί η όλη διαδικασία. Διαφώνησε όμως με την πρόταση της διοίκησης να γίνει δημοπρασία για να μισθωθεί άλλος χώρος, ζητώντας να παραμείνει η εφορία στη Νίκαια.

Μπενετάτος : Να μείνουν και οι δυο
Το γεγονός ότι η εφορία της Νίκαιας εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό πολιτών επισήμανε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Μπενετάτος, ενώ αναφέρθηκε και στη γενικότερη προσπάθεια για συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών. Υποστήριξε επίσης ότι ο Δήμος δεν μπορεί να μπει σε μια διελκυστίνδα σχετικά με την πόλη που πάει η εφορία, προτείνοντας να διατηρηθούν και οι δύο εφορίες, τόσο της Νίκαιας, όσο και του Κορυδαλλού.

                                     Παπαδόπουλος : Ζωτικής σημασίας
Για ζήτημα ζωτικής σημασίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κόντρα στο Ρεύμα» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και υποστήριξε ότι οι μετακινήσεις υπηρεσιών γίνονται χωρίς κανένα σχέδιο, ένα παράδειγμα για το οποίο αποτελεί και η μεταφορά της εφορίας στο βουνό του Κορυδαλλού. «Υπάρχει ένας παραλογισμός σ’ όλη αυτή τη κουβέντα που γίνεται» ανέφερε και πρότεινε την άμεση ενημέρωση του κόσμου, προκειμένου να οργανωθούν κινητοποιήσεις.

Μαρωνίτης :Ποιος θα πηγαίνει να πληρώσει;
Παραλογισμό χαρακτήρισε τη μεταφορά της εφορίας και ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Πόλης» Γιάννης Μαρωνίτης, επισημαίνοντας το γεγονός ότι θα προκαλέσει περαιτέρω ταλαιπωρία για τον κόσμο που στήνεται ήδη στις ουρές, προκειμένου να τακτοποιήσεις τις οφειλές του. «Αν θέλουν πραγματικά να εισπράξουν λεφτά, δεν δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να πάει να πληρώσει» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί μια επιπρόσθετη δικαιολογία για να μην πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Ζαχαρόπουλος: Τόσα χρόνια τι κάνατε;      
Το θέμα δεν είναι καινούργιο, σύμφωνα με το Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Πρόδρομο Ζαχαρόπουλο. Όπως υποστήριξε, τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει απογυμνωθεί από μία σειρά βασικών υπηρεσιών, χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική αντίδραση.
«Αυτό που λέμε τώρα, ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε, να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε γι’ αυτό που γίνεται, και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, θα έπρεπε να το κάνουμε πολύ πριν, όταν η Νίκαια άρχισε να απογυμνώνεται και από βασικές υπηρεσίες» ανέφερε.

            Να εξυπηρετούνται και οι δυο Δήμοι 
Δήλωσε τέλος ότι δεν διαφωνεί με τη δυναμική αντίδραση σε μία τέτοια προοπτική και τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση για την εξεύρεση ενός κτιρίου εντός του εμπορικού τριγώνου που θα εξυπηρετεί και τις δύο πόλεις.
«Νομίζω ότι σ’ αυτό το τρίγωνο, πλατεία Αγίου Νικολάου, πλατεία Ελευθερίας και Περιβολάκι θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος αξιοπρεπής που να μπορεί, σε συνδυασμό και με το Μετρό που σε λίγα χρόνια θα αρχίσει να λειτουργεί στις δύο πόλεις, να έχουμε μια υπηρεσία που να μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες» κατέληξε.