Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ, ΤΙΜΗΣΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Χθες, παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Το Κίνημά μας τίμησε, πάντα, το Αναπηρικό Κίνημα. Στην πρώτη κυβέρνηση μας, το 1981, βάλαμε τις βάσεις, ουσιαστικά από το μηδέν, για το κοινωνικό κράτος, και ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.
* Σήμερα, όλοι οι Έλληνες αισθάνονται την απαξίωση των κοινωνικών υποδομών, του κοινωνικού κράτους, μιας οικονομικής πολιτικής που βάζει τους πολλούς στο περιθώριο. Ακόμη περισσότερο αισθάνονται την απαξίωση τα άτομα με αναπηρία, που βρίσκονται σε ακόμα πιο αδύναμη θέση.
* Μέσα σε μια κρίση, θα έπρεπε να ενισχύονται οι δομές του κοινωνικού κράτους, να ενισχύονται οι δυνατότητες για να βοηθήσουμε, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας. Αυτό για μας είναι δέσμευση. Είναι δέσμευση για την αυριανή μέρα που, ως κυβέρνηση, θα ενισχύσουμε τις δομές του κοινωνικού κράτους και θα εγγυηθούμε τη δυνατότητα στο Αναπηρικό Κίνημα, αλλά και σε κάθε άτομο με αναπηρία, να έχει όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και τη σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.