Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ


Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει για μια ακόμα φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για τον απίστευτο εμπαιγμό σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, που δεν συμπεριλήφθηκαν στους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης, όπως αυτοί ορίζονται από την τροπολογία που κατατέθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2009 στη Βουλή και θα ενσωματωθεί στο Νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.

Η Συνομοσπονδία, μετά την κατάθεσή της, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κο Παπαθανασίου, ζητώντας την άμεση συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στους δικαιούχους, αίτημα το οποίο είχε κάνει δεκτό σε δηλώσεις του ο προκάτοχός του κος Γιώργος Αλογοσκούφης, αναγνωρίζοντας τον δίκαιο χαρακτήρα του, ενώ είχε δεσμευτεί για την ικανοποίησή του τα έτη 2006 και 2007.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος και όλων των ατόμων με αναπηρία της χώρας και των οικογενειών αυτών για την απίστευτη αυτή ενέργεια που ακυρώνει αυτομάτως τις πρότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, φέρνοντας τα άτομα με αναπηρία ένα βήμα πιο κοντά στο απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο.

Αν ο κος Παπαθανασίου δεν απαντήσει στο αίτημα του εθνικού αναπηρικού κινήματος της χώρας μέχρι το πρωί της Τρίτης 27 Ιανουαρίου 2009 με την κατάθεση συμπληρωματικής τροπολογίας για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία, η Ε.Σ.Α.μεΑ. και τα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων-Μελών της την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009 ώρα 12:00 θα προβούν σε παράσταση - διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο διεκδικώντας τη δικαίωση ενός πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος.

Είναι αυτονόητο ότι η μη δικαίωση του αιτήματος χορήγησης θέρμανσης θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της Κυβέρνησης και αποτελεί τεράστιο εμπαιγμό για το σύνολο των ατόμων με αναπηρία. Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.