Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Είμαστε χιλιάδες...

Έγραψε σήμερα στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Παντελής Πασπαλάς.

Τα μάτια μας πάνω τους!



Δεν χρωστάμε σε κανέναν!
Σημαίνει, ότι διατηρούμε το δικαίωμα να αντιστεκόμαστε σε ότι φτωχαίνει την πολιτική, να αντιπαρατασσόμαστε σε όποιον παγιδεύει και εξαρτά τα όνειρά μας, να μην δεχόμαστε τη σημαδεμένη -από οικονομικά και πάσης μορφής συμφέροντα- τράπουλα, στο παιχνίδι της πολιτικής πρακτικής.
Σημαίνει όμως και κάτι ακόμα. ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ!

Όταν ζωντανές, ανανεωτικές, ελπιδοφόρες προσπάθειες βλέπουν το φως της πραγματικότητας, όταν συλλογικότητες σηκώνουν ψηλά τη σημαία της συμμετοχής και της ανιδιοτέλειας, να μην μασάμε τα λόγια μας. ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ.

Με το δικαίωμα ότι αν και γεννημένος στον Πειραιά απο γονείς Πειραιώτες,είμαι μεγαλωμένος στον Κορυδαλλό και με την προσωπική γνώση για τους ανθρώπους που με τον καθοριστικό τους ρόλο διαμόρφωσαν την συγκεκριμένη αυτό-οργάνωση, θέλω να εκφράσω τα εξής:
Σε μια εποχή που το κλασικό επαγγελματικό- διαχειριστικό μοντέλο της πολιτικής σε κεντρικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται αγκαλιά με την κρίση της χρεοκοπίας του, η ουσία της δημοκρατίας μας αμφισβητείται… Αυτοί, βρήκαν το κουράγιο να ονομάσουν την Δημοτική τους κίνηση
«Δεκαεξάχρονη Πόλη»

Για να σκεφτούμε λίγο... πώς δημιουργείται συνήθως μία Δημοτική Παράταξή? ...απλά ένας που θέλει να γίνει δήμαρχος μαζεύει φίλους και λοιπούς συγγενείς, αναγγέλλεται ανεπισήμως (να μετρήσει και δυνάμεις) , κατεβαίνει... και ότι πιάσει.. Δηλαδή.. η θα κατέβει μόνος του, η θα παζαρέψει να κατέβει με κάποιον ποιο δυνατό άλλα με «ρόλο» και άλλα τέτοια τερτίπια...

Αυτοί, λειτουργούν δυο χρόνια σχεδόν, χωρίς αρχηγό, με συνελεύσεις, συμβούλιο πόλης, συλλογικό προγραμματισμό, ανοιχτή δημοκρατική δράση, ανακλητότητα. Έχουν φτιάξει ιστολόγιο, τράπεζα ιδεών και εκλέγουν με καθολική ανοιχτή συμμετοχή τον επικεφαλής, αφού πρώτα έχουν διατυπώσει διακήρυξη αρχών και θέσεων.

Μια διακήρυξη που διατυπώθηκε στις γεμάτες «Πλειάδες» στον Κορυδαλλό, υπό συνθήκες απίστευτης καταιγίδας πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Κλέβω ένα απόσπασμα από την διακήρυξή τους:
…Όλη η σύνθεση του προγράμματος, παρακολουθεί και εντάσσεται σε μια κυρίαρχη επιλογή: Η πόλη πρώτα από όλους, ανήκει στην νέα γενιά.
Παρατάξεις, με υποτιθέμενα προγράμματα πολλά, για την νέα γενιά, πέρασαν από την πόλη. Εμείς, θα καταγραφούμε ως η ομάδα που δεν προτείνει (και) ένα πρόγραμμα για τη νέα γενιά. Προτείνουμε, απλά, ένα πρόγραμμα για όλους.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
Καλούμε όλους τους νέους, καλούμε όλους όσους νιώθουν νέοι, καλούμε όλους όσους σκέπτονται τους νέους, ν α τ ο δ η μ ι ο υ ρ γ ή σ ο υ ν. Είναι δική τους υπόθεση…
”.

Χαίρομαι που οι παλιοί μου φίλοι, τρόμαξαν το καλομαθημένο και βολεμένο σύστημα όλων των συμβατικών παραγονταραίων της ευρύτερης περιοχής.

Θέλω πραγματικά να τους πω ότι είναι ήδη νικητές άσχετα με την εξέλιξη του αποτελέσματος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Κατάφεραν να δείξουν σε πολλούς, πως φτιάχνεις ένα σχηματισμό σε αμιγώς συμμετοχική - πολιτική βάση. Κατάφεραν να ενεργοποιήσουν συντρόφους, φίλους, που κανείς άλλος δεν μπορούσε να το κάνει, ανθρώπους που διψάνε για προσφορά, και σιχαίνονται τα τερτίπια.

Θέλω επίσης να τους πω ότι θα είμαι δίπλα και μαζί τους, όσο και όπου μπορώ, μιας και η ενασχόληση μου ως Γραμματέας σε κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ του Πειραιά, δεν μου επιτρέπει να είμαι και εγώ στην πρώτη γραμμή μαζί τους.

Το ΠΑΣΟΚ και ο αποφασισμένος Πρόεδρος του, Γιώργος Παπανδρέου, μας οφείλουν τις μεγάλες ανατροπές που χρειάζεται ο τόπος, στην οικονομία, στην αναδιανομή του πλούτου, στο φορολογικό σύστημα, στην προσπάθεια να οικοδομηθεί κοινωνικό κράτος, ακόμα και πολύ περισσότερο στο πολιτικό μας σύστημα, με τον νέο εκλογικό χάρτη της χώρας. Κοντά σε αυτόν ένα μέτρο που έχει συζητηθεί πολύ και ιδίως στο τελευταίο συνέδριο του κινήματος , και έχει να κάνει με τον καθορισμό συγκεκριμένου αριθμού θητειών σε Βουλευτές Δημάρχους και Νομάρχες, ώστε να ξεφύγουμε από το μοντέλο πολιτικού καριέρας, και να περάσουμε στο μοντέλο πολιτικού προσφοράς.

Η Δεκαεξάχρονη Πόλη, κατά την γνώμη μου, ανήκει σε κείνες τις πρωτοβουλίες, που κινούνται ουσιαστικά σε αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στον κορυδαλλό, αλλά και ο κάθε ανήσυχος και ενεργός πολίτης θα ανταποκριθεί.

Τα μάτια μας λοιπόν είναι πάνω τους.
Καλό αγώνα

Πασπαλάς Παντελής


Στις 29 του Νοεμβρίου στήνουν κάλπη (αναγγελία εδώ)


Δείτε εδώ ποιος είναι ο Παντελής


Εδώ μιά φωτογραφία: ο Παντελής σχεδόν 16 χρονών στις καταλήψεις του 91

Είμαστε χιλιάδες... αυτοί που δεν θέλουν να πλουτίσουν από την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.