Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Παρέμβαση της Μερόπης Κατσάνου για την διαφάνεια.




* Το νομοσχέδιο για την ανάρτηση όλων των πράξεων και αποφάσεων της Διοίκησης στο Διαδίκτυο, που προωθεί την διαφάνεια και τον δημόσιο έλεγχο στη διαχείριση των οικονομικών και του δημόσιου χρήματος, αποτελεί μια σημαντική δέσμευση της κυβέρνησης με πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο.

* Η εφαρμογή του νόμου αυτού είναι κρίσιμη και για την Αυτοδιοίκηση.Είναι ευκαιρία στο Δήμο μας, με τον ετήσιο προϋπολογισμό να γίνει μια αρχή.Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ανεξάρτητα από το νομοθετικό πλαίσιο, θέλουμε και μπορούμε να πράξουμε τα αυτονόητα.

Την πρόταση αυτή θα καταθέσω και στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Οι πρώτες εκτιμήσεις γιά την ανοιχτή εκλογή.

(Δελτίο ενημέρωσης)


Κατά την σημερινή μας συνάντηση εκτιμήσαμε ένα πρώτο συμπέρασμα σε ότι αφορά την
ανοιχτή εκλογή επικεφαλής της Δεκαεξάχρονης Πόλης.


  • Η αποφασιστική συμμετοχή 486 πολιτών, αποτελεί ένα σαφέστατο μήνυμα, αποκαλύπτοντας κατηγορηματικά τα νέα δεδομένα για τους συσχετισμούς δυνάμεων στην πόλη.
  • Με την εκλογή της Μερόπης Κατσάνου - Κουτσοδόντη στην ηγεσία της κίνησης, δεν πετύχαμε απλώς την οργανωτική ολοκλήρωση της Δεκαεξάχρονης πόλης. Δημιουργήσαμε, όλοι μαζί, τις καλύτερες προϋποθέσεις για την δυνατότητα απελευθέρωσης δυνάμεων της πόλης και των πολιτών της, που είναι απαραίτητο επιτέλους να περάσουν στο προσκήνιο των εξελίξεων.
  • Η Μερόπη Κατσάνου - Κουτσοδόντη και όλοι εμείς, που -μέσα από την πρωτόγνωρη διαδικασία της ανοιχτής εκλογής- γίναμε δέκτες της ανταπόκρισης και της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας, ζητάμε ένα πράγμα από όλους όσους συμπαρατάχθηκαν ήδη: Είναι η ώρα, όση εμπιστοσύνη χάρισαν σε μας, τόση αυτοπεποίθηση να αισθανθούν για τον εαυτό τους. Ξεσηκωθείτε! Γιά να αναλάβουμε όλοι μαζί, πρωτοβουλία και συμμετοχή, δημοκρατική δράση και να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη προγραμματική διατύπωση. Ώστε να ανατρέψουμε την δυσμενή εξέλιξη που έχει πάρει η ζωή της πόλης μας.
  • Θέλουμε σήμερα με όλη τη δύναμη της διαρκούς παρουσίας μας στα γεγονότα και στην καθημερινή δράση, να πούμε και στους άλλους, που το σκέφτονται, που δεν ήρθαν ακόμα, που κοντοστέκονται ή αμφιβάλλουν. Είναι η ώρα! Ξεσηκωθείτε και σεις! Μπορούμε!
  • Επαναλαμβάνουμε σήμερα, όπως από την εκκίνηση της πρωτοβουλίας μας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαστε παράταξη υποψηφίων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αυτό αποδεικνύει η πλατιά - συμμετοχική οργάνωση που δημιουργήσαμε. Αυτό θα εκφραστεί και στην συνέχεια. Με την επιλογή της ανοιχτής πολιτικής δράσης. Με διάθεση συνεργασίας και ισότιμου διαλόγου, με όλες τις πραγματικές δημιουργικές, ανήσυχες δυνάμεις. Χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις. Με την επιλογή των δημόσιων παρεμβάσεων και όχι των "ιδιαίτερων συμφωνιών στο δωμάτιο".
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η Γραμματεία του συμβουλίου πόλης

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΡΙΑΛ (Α.ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ Η ΚΟΥΤΟΥΠΙΑΔΑ)



ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΤΟΥΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΕΚΟ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ,ΚΑΙ ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΥΠΗ ΟΚ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ,ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΩΣΤΟ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΜΕΙΝΗ ΑΝΑΥΔΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΥΠΗ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ( ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ;) ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ.ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ,ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΗΝ Ν.Δ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ.
Γ. ΠΑΣΣΑΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Υ.Γ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ,ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ.ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΥΣ.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009



ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ
http://mirmigi.blogspot.com/2009/11/blog-post_30.html#links

Της κακομοίρας έγινε στην κάλπη τους.

Αφήνω το Αυτοδιοικητικό και τα Δημαρχιλίκια στην άκρη.
Πρόκειται για μιά συντριπτική γροθιά στο στομάχι της τοπικής κομματικής γραφειοκρατίας και των πατεράδων πάσης μορφής.


πηγή εικόνας ΕΔΩ



Από την εκλογή της Μερόπης Κατσάνου, για την οποία φυσικά το tenekedoupoli είναι όπως πάντα σωστά πληροφορημένο και από αύριο θα καεί το πελεκούδι.

Οι παμπόνηροι καθοδηγητές της ΠΑΜΚ του 80 αφού μας έριξαν στο τραπέζι όλους τους ρηγάδες, ΕΔΩ τράβηξαν ντάμα.