Google+ Followers

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Τινάξανε την μπάνκγα και τώρα θέλουν ΕΝΟΤΗΤΑ.

(Σχολιασμός της τοπικής επικαιρότητας
από το γραφείο τύπου της κίνησης)

Στις 16 Δεκεμβρίου 2009, με τον πιό σαφή τρόπο, από αυτό το ιστολόγιο, αναφέραμε:
"...O Δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση περιπέτειας!
Δεν είναι μόνο ότι εγκαταλείπονται όλοι οι μεγάλοι στόχοι στους οποίους αναφερόταν μέχρι χτες η δημοτική αρχή. Υποθηκεύεται επικίνδυνα η μελοντική πορεία..."

Την επόμενη μέρα, η Μερόπη Κατσάνου, στην συνεδρίαση του προϋπολογισμού επανέλαβε την φράση
«...Η εικόνα, δυστυχώς, δεν παρουσιάζει καμία συνάφεια σε σχέση με τις διαρκείς πανηγυρικές αναφορές της πλειοψηφίας...» και αφού παρουσίασε με λιτά και ουσιαστικά στοιχεία την κατάσταση, κατέληξε:
"...Κύριε Δήμαρχε
Θα έπρεπε κανονικά σήμερα να αρχίσετε εξηγώντας και αναφέροντάς μας συγκεκριμένα πόσα είναι τα συνολικά δάνεια και ποιες ακριβώς υποχρεώσεις έχει αναλάβει η πόλη. ???
Πόσα θα πληρώνουμε για τους τόκους και πόσα για επιστροφές κεφαλαίου κάθε χρόνο.???
Και ακόμα να μας πείτε αν ισχύει ότι -όπως δείχνουν οι αριθμοί-,
του χρόνου -ενώ το έργο θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό-

ΙΣΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ...
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ???..."

Όπως εμείς τουλάχιστον καταλάβαμε, ο κύριος Δήμαρχος, απέφυγε να απαντήσει σε αυτήν, όπως και σε άλλες κρίσιμες ερωτήσεις της Μερόπης Κατσάνου. (Δείτε εδώ)
Στις 3 Ιανουαρίου, σε μιά εκδήλωση όπου εκ των πραγμάτων μιλάει μόνος του, με τον τρόπο του ο Δήμαρχος απάντησε. Είναι η πρώτη φορά, που (έστω και τόσο περίτεχνα όπως το έκανε), εμμέσα, αλλά σαφώς, ομολογεί την τραγική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί τα οικονομικά του Δήμου μας.
Η τοποθέτηση του στην φετινή κοπή πίτας, σε τίποτα δεν θυμίζει την περσινή ή την προπέρσινη αντίστοιχη εκδήλωση.
Αυτή η πλήρης απουσία ενότητας λόγων και έργων, αυτή η ασυνέχεια -και πολιτική ασυνέπεια- αποτυπώνεται και στην τελευταία έκδοση του Δημοσκοπίου. Αν τολμάει η πλειοψηφία, ας ξανατυπώσει τις "εξαφανισμένες" περσινές και προπέρσινες εκδόσεις για να διανεμηθούν μαζί με το καινούριο Δημοσκόπιο. Μπορούμε ευχαρίστως, να αναλάβουμε δωρεάν την διακίνηση. Και ξεκαθαρίζουμε, ότι αυτό είναι κάτι που δεν θα το αποφύγει ο κύριος Κασιμάτης, αλλά και όσοι άλλοι έχουν λόγο να το αποφύγουν. Γιατί η αναφορά στην πρόσφατη ιστορία της πόλης, η ιστορία των τοπικών παραγόντων και οι δεσμεύσεις των παρατάξεων, δεν είναι παρελθοντολογία, όπως ακούμε τελευταία, από "στημένους μπαλαντέρ" και κλακαδόρους . Είναι προϋπόθεση αυτοσεβασμού των πολιτών και των πολιτικών εκπροσώπων τους κυρίως.

Επί του θέματος αυτού, όχι απλώς θα συμφωνήσουμε με σχόλιο που γράφτηκε από Κορυδαλλιώτη αρθρογράφο
"... του προξενεί μεγάλη απορία η ιδέα ότι ο Δήμαρχος θέλησε να είναι εγγυητής της ενότητας..." (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Αλλά θα ξεκαθαρίσουμε ακόμη:
Εμείς, αναλάβαμε την ευθύνη μας και το εννοούμε.

Θα κάνουμε λοιπόν τα πάντα για να συμβάλλουμε ώστε ο προσανατολισμός των προοδευτικών ανθρώπων να μην παγιδευτεί σε καταστάσεις απατηλές και σε συμβιβασμούς σύμφωνα με συμφέροντα παραγόντων. Πρόσωπα που θα ενεργήσουν αντίθετα, από μας θα αποκαλυφθούν και θα αναλάβουν το μεγάλο κόστος που αξίζει στις καρικατούρες του προοδευτικού κινήματος.

Εμείς, αναλάβαμε την ευθύνη μας.
Ας αναλάβουν και εκείνοι που πρέπει την δική τους.


ΥΓ.στο ιστολόγιο της Δημοτικής Παράταξης ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, διατυπώθηκε πρόσφατα καθαρή θέση, όπου υπενθυμίζεται τι έλεγε ο ίδιος ο κύριος Κασιμάτης για το χρέος που παρέλαβε από την περίοδο του κυρίου Χρήστου.
Είναι ορατό, ότι η προσέγγιση που συνολικά διατυπώνεται με τον τίτλο "Ταινία τρόμου στη Γρ.Λαμπράκη..."
είναι πάρα πολύ κοντά στην δική μας θέση.
Προκύπτει επίσης, ότι μάλλον δεν αποδέχεται ούτε αυτή η δύναμη τον "εγγυητικό ρόλο" του κυρίου Κασιμάτη.

Τι σόι λοιπόν ενότητα είναι αυτή;
Αλλού λοιπόν αυτά...