Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ντόλιος, Λιακόπουλος, αποδέκτες νέων εγγράφων για τον Κορυδαλλό.

Θέμα: Υποβολή ένστασης ακύρωσης της απόφασης του 5ου θέματος στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού στις 21/4/2010.

Κορυδαλλός:30/4/2010.

Προς: Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής

κ. Ηλία Λιακόπουλο.

Κοινοποίηση: Υπουργό Εσωτερικών

κ. Γιάννη Ραγκούση.

Υφυπουργό Εσωτερικών

κ. Γιώργο Ντόλιο.

Υποβάλλουμε αίτηση ακύρωσης της απόφασης 140/21-4-2010 του δημοτικού συμβουλίου για τη λήψη δανείου του Δήμου Κορυδαλλού από το παρακαταθηκών και δανείων ύψους 2.800.000,00 ευρώ, λόγω ότι εισήχθη για συζήτηση χωρίς να υπάρχει στο φάκελο στο 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης την 21/4/2010 εισήγηση που να αιτιολογεί τη λήψη της απόφασης.

Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο σημαντικό θέμα να ψηφίζουν δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς να γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία και να δίνουν λευκή επιταγή.

Με εκτίμηση

Γιάννης Στ. Διάκος Ευάγγελος Γ. Ψαρρός

Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικός Σύμβουλος

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ο Ψαρόπουστας. Τον έχουμε....

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος πεινάει, υπάρχει ένας πούστης που μετά την λαϊκή αγορά όπου δραστηριοποιείται ανεβαίνει στο όρος Αιγάλεω και πετάει στο πευκοδάσος τα ψάρια που του μένουν μαζί με τα αφρολέξ και τα καφάσια...
ΠΗΓΗ:http://korydallos.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κορυδαλλιώτικος κλοιός για την αδιαφάνεια

Δώστε όλα τα στοιχεία στους πολίτες του Κορυδαλλού!!! Πόσοι εργαζόμενοι/ες και με ποιές αρμοδιότητες προσλήφθηκαν από 1-1-2007 μέχρι σήμερα;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται γιά τους 31"ενοικιαζόμενους'' εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού στον Δήμο Νικαίας,γιά την ακύρωση από το ΑΣΕΠ των προσλήψεων γιά πλήρωση 11 θέσεων με ειδικότητα ΔΕ Οδηγού Απορριμματοφόρου με οκτάμηνη διάρκεια, όπως και το πρόσφατο γεγονός της πρόσληψης της κόρης της Επιτρόπου Κορυδαλλού σε υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού (ο γιός προσλήφθηκε στο Δήμο Νικαίας),αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά χειρίζονται τα θέματα αυτά,αποκαλύπτουν με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού είναι αδιαφανείς και πελατειακές.
Σήμερα, που ο κόσμος της εργασίας δέχεται σαρωτική επίθεση σε όλα τα δικαιώματά του μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις της οικονομικής κρίσης ,είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι πολίτες του Κορυδαλλού να μάθουν από πρώτο χέρι και με στοιχεία τον αριθμό των εργαζομένων που προσλήφθηκαν,τις διαδικασίες και όρους πρόσληψής τους, όπως και τις θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκαν.
Οι άνεργοι/ες δημότες/σσες του Κορυδαλλού απαιτούν το δικαίωμά τους γιά εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση να μην μπαίνει στο παζάρι των ρουσφετιών τοπικών παραγόντων της δημοτικής πλειοψηφίας της πόλης και όχι μόνο,που καμώνονται ότι είναι στο πλευρό τους,ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν την ανάγκη των Κορυδαλλιωτών γιά δουλειά στις αδιαφανείς και σκοτεινές επιδιώξεις τους, κρατώντας τους εργαζόμενους όμηρους-ψηφοφόρους γιά πάσα χρήση!!!
Απαιτούμε να δώσετε όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα τώρα!!!Πόσες είναι οι θέσεις,με ποιές αρμοδιότητες προσλήφθηκαν;ποιά είναι τα κριτήρια;
Σημερινή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού"Πάμε Αλλιώς" (κλικ εδώ)

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

"Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

Προκειμένου να πάψει η παραφιλολογία ότι δήθεν το θέμα αυτό "το εγκαταλείψαμε" ή ότι μπορεί να απαντηθεί με αόριστες ανακοινώσεις, πρόχειρες φωτοτυπίες και διαβεβαιώσεις αναρμόδιων φορέων και προσώπων, προς εντυπωσιασμό των πολιτών, δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα το σχετικό ερώτημα της κυρίας Μερόπης Κατσάνου. Συνιστούμε ηρεμία μέχρι να λάβουμε την απάντηση του ΥΠΕΣ, η οποία πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει...

(Το γραφείο τύπου της κίνησης)


ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ - Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού.

Μερόπη Κατσάνου - Κουτσοδόντη

Πέμπτη 01/04/2010

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,

Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο

Κοινοποίηση: Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση,

Γεν. Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ,

Διευθύντρια κυρία Γιαβή

Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Αυτ/σης & Δ/σης Ν. Πειραιά.

Θέμα: «Οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν όλη την ευθύνη τους προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, σύμφωνα με το πνεύμα του 13726/15-03-2010 εγγράφου του ΥΠΕΣ. Ισχυριζόμαστε ότι: με τις απαντήσεις της, η Δημοτική Αρχή, δεν υπηρετεί τη διαφάνεια και δεν πείθει για την νομιμότητα των ενεργειών της».

Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα που έλαβαν δημοσιότητα και βρίσκονται σε γνώση μας:

* το 13726/15-03-2010, του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου η διευθύντρια κυρία Βίκυ Γιαβή, απευθύνεται προς την Περιφέρεια διαβιβάζοντας το ερώτημα και κοινοποιεί προς τους ερωτώντες και προς τον Δήμο Κορυδαλλού.
* η δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου μας προς τον
Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κύριο Ντόλιο (αριθμός πρωτοκ. 14, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου μας).

Κύριε Υφυπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε την με αρ.πρωτ. 11079 απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού στο έγγραφο ερώτημα δύο Δημοτικών Συμβούλων του Κορυδαλλού (επισυνάπτεται - http://korydallos16.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html).

Η απάντηση αυτή, θεωρούμε ότι δεν ικανοποιεί την ανάγκη της διαφάνειας αλλά και δεν πείθει για τη νομιμότητα των ενεργειών της Διοίκησης του Δήμoυ.

Αναπάντητα για το καθεστώς των «ενοικιαζομένων» παραμένουν:

1) Πότε ακριβώς ξεκίνησε; με ποια προγραμματική σύμβαση; με ποιών τις υπογραφές;

2) Ποιό ακριβώς είναι το εργασιακό πλαίσιο των συμβάσεων και ποιος ο τρόπος και το ύψος των αμοιβών;

3) Ποιο είναι το συνολικό κόστος της εργασίας και ποιο ακριβώς το αντίστοιχο έργο που παράγουν;

4) Ποιος είναι ο Nόμος στον οποίο στηρίζεται η «διάθεση» των εργαζομένων στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νίκαιας;

Η απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού στο 13726/15-03-2010 έγγραφο του Υπ. Εσωτ. Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διαφάνειας, δημιουργεί μέγιστο θέμα. Το πιο ανώδυνο στοιχείο της απίθανης απάντησης του Δήμαρχου, είναι ότι επιδιώκει –ανεπιτυχώς- μομφή, προς έναν δημόσιο λειτουργό που κάνει σωστά τη δουλειά του. Το πιο σοβαρό είναι ότι αν οι αρμόδιες αρχές δεν αναλάβουν αμέσως την ευθύνη τους, για να λάμψει η αλήθεια, τότε εδώ στον Κορυδαλλό οι πολίτες θα γίνουν καχύποπτοι, τόσο, ώστε να θεωρήσουν τα περί διαφάνειας ένα κακόγουστο αστείο. Αν ο καθένας, τελικά, μπορεί να θάβει οριστικά στοιχεία που αφορούν κρίσιμες ενέργειες των διοικούντων, μέσα σε ένα σκοτεινό συρτάρι, τότε οι πολίτες αυτοί θα έχουν δίκιο!

Κατόπιν αυτών και με δεδομένη πλέον την απροθυμία της Δημοτικής Διοίκησης να απαντήσει επί της ουσίας τα προφανή:

* Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
* Αναμένουμε ενημέρωση, ως Δημοτική Κίνηση, για όλη την σχετική αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου και των υπηρεσιών σας για το συγκεκριμένο θέμα.
* Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διαρκούς, υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, όπως οφείλουμε και όπως τους αξίζει.

Με εκτίμηση

Μερόπη Κατσάνου - Κουτσοδόντη

Ταξιαρχών 40 & Σερρών Κορυδαλλός, Τ.Κ. 18120


Email: 16xronipoli@gmail.com ιστολόγιο http://16xronipoli.blogspot.com
(επισυνάπτεται σε αρχείο η παρούσα επιστολή και τρία ακόμη σχετικά αρχεία)

Κρύβονται οι Δήμαρχοι, στέλνουν επιστολές οι συνδικαλιστές.

Διαίρει και βασίλευε...

μέσω korydallos.blogspot

Ενώ οι Δήμαρχοι λουφάζουν, ένας συνδικαλιστής (Νίκος Τράκας) από το Σωματείο της Νίκαιας υποστηρίζει ότι ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ για την συμμετοχή στη σύμβαση του κ. Κασιμάτη, αλλά ο κ. Μπενετάτος, (με τον οποίο την υπέγραψαν) δεν απαλλάσσεται και έχει βαριές ευθύνες για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας...

Έταιρος συνδικαλιστής, (Τσιχλάκης Δημήτρης) υποστηρίζει ότι
«...Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ...»

Και επίσης, ότι «οι θέσεις του κυρίου Τράκα είναι προσωπικές», και «δεν σχολιάζει»

«...ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΔΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...»

Δείτε εδώ τις χτεσινές επιστολές
Το neagenia «αναμένει τα στοιχεία» και επιμένει στο θέμα της διαφάνειας...