Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Μερόπης Κατσάνου με τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού (4-6-2010)



«ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 16χρονη πόλη» Τηλ. Επικοινωνίας: 210-4954906 ιστολόγιο: http://16xronipoli.blogspot.com
email: 16xronipoli@gmail.com

(συνάντηση Μερόπης Κατσάνου με τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού)
Κορυδαλλός, 4/6/2010
(συνοπτικά, αυτά που είπαμε εμείς στους εργαζόμενους)
"Η χώρα μας, πλήττεται από μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση και οι εργαζόμενοι βιώνουν με πολύ δυσάρεστο τρόπο τις συνέπειες της.

Το εισόδημα περικόπτεται βίαια, ενώ οι ίδιοι «ενοχοποιούνται» και πληρώνουν ως φερόμενοι «υπεύθυνοι» για την κρίση αυτή.

Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα συρρικνώνονται στο όνομα της περιστολής δαπανών.

Οι εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών ανατρέπονται στο πλαίσιο ενός αντιλαϊκού, αντιαναπτυξιακού προγράμματος.

Οι εργαζόμενοι όμως, δεν είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, αλλά τα θύματά της.

Αισθανόμαστε απολύτως φυσική την συμπαράταξή μας, με τους εργαζόμενους, που απορρέει πρώτα από όλα, από το γεγονός ότι είμαστε μια γνήσια κίνηση πολιτών, «βιώνουμε τα ίδια», δεν ανήκουμε στην κατηγορία των επαγγελματιών της συμμετοχής.
...
Σε προηγούμενες επαφές, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις μας, έχουμε ξεκαθαρίσει τις βασικές μας θέσεις που αφορούν τα εργασιακά ζητήματα.

Σε πρόσφατη - ομόφωνη απόφαση της πολιτικής γραμματείας, αναφερόμαστε ειδικά στην σημερινή κατάσταση και στα ειδικά προβλήματα του Δήμου. Φροντίζουμε - και γνωρίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι ενημερώνονται αρκετά για τις θέσεις μας αυτές, παρά τον αποκλεισμό και την περικοπή από μεγάλη μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης και την διαρκή παραπληροφόρηση που λειτουργεί στο πλαίσιο συμφερόντων.

Το έλλειμμα διαφάνειας, παραμένει από τα πιο σημαντικά προβλήματα που δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό αφορά και την Αυτοδιοίκηση. Στην πόλη μας, ιδιαίτερα, πρωταγωνιστήσαμε τα τελευταία χρόνια, με πολύ συχνές παρεμβάσεις μας, στα θέματα της αξιοκρατίας των προσλήψεων, της δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών στοιχείων του Δήμου και απαιτήσαμε την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών και όλων των ενδιαφερομένων σε στοιχεία και πληροφορίες...

Ανεξάρτητα όμως από τις διαφορές που εμείς διατυπώνουμε ως προς την σημερινή διοίκηση του Δήμου, τονίζουμε την ανάγκη συμφωνίας στην εξής βασική παραδοχή:

Η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και η σπατάλη, είναι πρακτικές που -αργά ή γρήγορα- υπονομεύουν την εργασιακή θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ειδικότερα για την καταψήφιση των δανείων ακούστηκε η άποψη ότι στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και τις αποδοχές τους. Εμείς, αντίθετα, θεωρούμε ότι είναι αντεργατική άποψη «να συναρτάται η μισθοδοσία με τον δανεισμό». Που κατά βάθος, δίνει το μήνυμα «ότι αν δεν δανειστούμε δεν δικαιούνται οι εργαζόμενοι την αμοιβή τους». Και πρέπει όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη να εξηγήσουν: ποιος την έφερε εδώ την κατάσταση; Για αυτό το λόγο, την ευθύνη της υποθήκευσης και των μελλοντικών συνεπειών της, την αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή.

Εμείς συνεχίζοντας τον αντιπολιτευτικό έλεγχο, που αποτελεί θεσμική μας υποχρέωση, αντιλαμβανόμαστε ήδη την πρόσθετη ευθύνη να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης του Δήμου. Ανασυγκρότησης, για το καλύτερο δυνατό παραγωγικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων για συνδιαμόρφωση των θέσεων μας μέσα από έναν διαρκή διάλογο μαζί σας".

Το διοικητικό Συμβούλιο, μας υποδέχτηκε με πολύ καλή διάθεση και η συζήτηση είχε θετικό αποτέλεσμα.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τρύπα στις φυλακές Κορυδαλλού;

Ένα εξαιρετικά περίεργο συμβάν που κρατήθηκε κρυφό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μια τρύπα που φέρεται να είχαν σκάψει κρατούμενοι, εντοπίστηκε πριν από τρεις μέρες σε χώρο των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.
newscity1


Συγκεκριμένα, η τρύπα βρέθηκε στη Γ’ πτέρυγα και οι «ποντικοί» και «ανασκαφείς» των φυλακών επεδίωκαν να σχηματίσουν δίοδο, που θα οδηγούσε στην ταράτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την τρύπα εντόπισε σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τον διευθυντή. Είναι ακόμα άγνωστο εάν ελέχθησαν μετά το συμβάν συγκεκριμένοι κρατούμενοι, εάν ψάχτηκαν εξονυχιστικά κελιά παραβατικών και εάν τελικά εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία. Πάντως, για μια ακόμα φορά, δημιουργείται προβληματισμός για το πώς κατόρθωσαν και ποιοι τελικά, να βρουν τον τρόπο να σκάψουν λαγούμι σε φυλακές που θεωρούνται -τυπικά- υψίστης ασφαλείας.

Στη Γ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού φιλοξενούνται σκληροί Αλβανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι, οι οποίοι, είτε κρατούνται για να μεταχθούν σε άλλες φυλακές είτε βρίσκονται προφυλακισμένοι μέχρι να γίνει η δίκη τους. Για τη δίοδο που εντοπίστηκε, υπάρχουν δύο σενάρια. Να προετοιμαζόταν ομαδική απόδραση σκληρών ποινικών ή να την άνοιξαν κακοποιοί που τον τελευταίο καιρό ζητούν επιτακτικά και με διάφορους τρόπους διαμαρτυρίας, χάρες και αποφυλακίσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, θεωρείται ότι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα στην πολιτεία ότι «δεν θα καθίσουν φρόνιμοι και θα προκαλέσουν γενική αναστάτωση, η οποία εδώ και καιρό προετοιμάζεται μεθοδικά σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας»

Θα διασχίσει τη Μάγχη χωρίς χέρια και πόδια


Ένας Γάλλος, που έχασε τα πόδια και τα χέρια του σε ατύχημα, ετοιμάζεται να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη.
Ο Philippe Croizon, εάν τα καταφέρει, θα κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς θα έχει διανύσει 22 μίλια από το Φόλκστοουν στο Κεντ μέχρι το Καπ Γκρι Νε, κοντά στο Καλέ.\

 Έχει τοποθετήσει βατραχοπέδιλα στην ειδικά σχεδιασμένη στολή του και έναν πολύ μακρύ αναπνευστήρα, που περνάει ανάμεσα από τα μάτια του.
Παραδόξως, ο Croizon πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσε σχεδόν καθόλου να κολυμπήσει στην πισίνα.
Ο 42χρονος Γάλλος και πατέρας δύο παιδιών, που έχει το παρατσούκλι «Iron Man» (Σιδερένιος Άνθρωπος), έχασε και τα τέσσερα άκρα του το 1994, όταν μία κεραία
τηλεόρασης, που προσπαθούσε να επιδιορθώσει, ακούμπησε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν 20.000 volt.
Οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα άκρα, αλλά ο Philippe κάνει από τότε τα πάντα για να έχει μία φυσιολογική ζωή.
Την ιδέα για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη τη σκέφτηκε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μετά από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση.
«Είναι ένα όνειρο και έχω σκοπό να το εκπληρώσω,» δήλωσε ο ίδιος, δείχνοντας τα ειδικά σχεδιασμένα βατραχοπέδιλά του.
«Στην αρχή, οι γονείς μου θεώρησαν την ιδέα μου τρελή, αλλά έχω σκοπό να συνεχίσω. Όσο πιο πολύ προπονούμαι στη θάλασσα, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση νιώθω.»
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Philippe κολυμπάει πάνω από 30 ώρες την εβδομάδα και ενδυναμώνει το σώμα του στο γυμναστήριο της περιοχής του, πάντα υπό την παρακολούθηση της φυσικοθεραπεύτριας Valerie Carbonnel.

«Όταν τον γνώρισα πρώτη φορά, το Σεπτέμβρη του 2008, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν γύρο στην πισίνα. Δεν είχε καθόλου αντοχές και τα βατραχοπέδιλά δεν του έδιναν καθόλου ώθηση προς τα μπρος,» δήλωσε η Carbonnel.

Το λιμενικό σώμα της περιοχής Σαράντ-Μαριτίμ συνοδεύει πάντα τον Philippe στις προπονήσεις που κάνει στον κόλπο της Λα Ροσέλ, βοηθώντας τον να συνηθίσει το κολύμπι στην παλίρροια και το παγωμένο νερό.

Ο ίδιος ο Philippe ελπίζει πως θα καταφέρει να διανύσει τα 22 μίλια σε περίπου 24 ώρες, ενώ θα τον συνοδεύει μία ιατρική ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός του.pathfinder.gr
http://korkos.blogspot.com/

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ
Το υποχρεωτικό πρόγραμμα θα ξεκινά στις 8.10 και θα ολοκληρώνεται στις 14.00 μμ για όλες τις τάξεις. Η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει είτε στην λήξη του προγράμματος στις 16.15 είτε κατά το διάστημα μεταξύ 15.30- 15.40, εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς. Επίσης, μπορεί να υπάρξει πρωϊνή ζώνη από τις 7.00 έως τις 8.00 με προυπόθεση τη συμμετοχή τουλάχιστον 10 μαθητών καθώς απογευματινή ζώνη απο τις 16.15 έως τις 17.00 εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 15 μαθητές.
Στο επιπλέον πρόγραμμα τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδάσκονται ορίζονται από το σύλλογο διδασκόντων με εισήγηση του διευθυντή. Η επιλογή μπορεί να είναι : Μελέτη, Αθλητισμός, Θεατρική Αγωγή, Αγγλικά, Μουσική, δεύτερη ξένη γλώσσα, Εικαστικά και πολιτιστικοι όμιλοι δραστηριοτήτων.

1o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

10o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

5o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

9o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

10o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

11o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

13o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

8o ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΠΗΓΗ:http://maxaliwtis.blogspot.com/2010/06/h.html

H Τράπεζα θα του έπαιρνε το σπίτι και αυτός αυτοπυρπολήθηκε!


ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Δεν είναι καθόλου απλό το θέμα με τον αυτοπυρπολισμό ενός 50χρονου σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης.

Ο αυτόχειρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό μέσα σε τραπεζικό υποκατάστημα καθώς η Τράπεζα του είχε κατάσχει το σπίτι και ήταν έτοιμη να το βγάλει σε πλειστηριασμό.
Μας έχουν φτάσει σημείο οι Έλληνες να μην βλέπουν...
"Φως", όλα μαύρα και άραχνα... Και αυτοί να χτυπάνε τα φλιτζανάκια στις εξεταστικές σαν Αγγλίδες κυρίες που πίνουν απογευματινό τσάι.
Η απογοήτευση γίνεται εύκολα οργή...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: "Απαγορεύεται αριστερά"


Αυτά συμβαίνουν όταν τοποθετείς πρόχειρα και βιαστικά τις νέες κατευθυντήριες πινακίδες.
Πίσω από το σήμα, κρύβεται το ..σχολείο δεύτερης ευκαιρίας...
(Ελήφθη).