Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ


Έρχονται νέες απεργίες των ΜΜΜ από Δευτέρα

Ν. Κουλουμπαρίτσης: Είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα του 2011 να είναι στην ίδια μοίρα με τη Σιέρα Λεόνε και να θέλει η κυβέρνηση το μισθό των 1300 ευρώ να τον κάνει 900 και 800 ευρώ.
Τις κινητοποιήσεις τους για μια ακόμα εβδομάδα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι το μεσημέρι της Παρασκευής (11/2) μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Υποδομών...
Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου πιθανότατα την Τρίτη 15/2- και σε πεντάωρη στάση εργασίας (11.00-16.00) την επόμενη.
Την αντίθεσή του ως προς το νομοσχέδιο εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Νίκος Κουλουμπαρίτσης υπογραμμίζοντας ότι «βάλει κατά των αστικών συγκοινωνιών, της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα του 2011 να είναι στην ίδια μοίρα μα τη Σιέρα Λεόνε και να θέλει η κυβέρνηση το μισθό των 1300 ευρώ να τον κάνει 900 και 800 ευρώ».
Κινητοποιήσεις αναμένονται και από τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μεταφοράς ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Νίκος Σιαπάτας τελικές αποφάσεις θα παρθούν το Σάββατο (12/2).
Ο πρόεδρος του ΗΣΑΠ ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι νέο σχέδιο νόμου «διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες και κατακρεουργεί του εργαζόμενους και για το λόγο αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα».
Παράλληλα, ο κ. Σιαπάτα τάχθηκε κατά της αύξησης του εισιτηρίου τονίζοντας πως δικαιολογείται η αντίδραση του «Δεν Πληρώνω».
«Όταν σου μειώνουν τους μισθούς κατά 30 και 40% δεν μπορείς να επιβάλεις αυξήσεις 40%», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.