Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ξέχασαν για 60 ώρες αθλητή από τη Ρουάντα

Αύριο θα αναχωρήσει για την πατρίδα του ο αθλητής του Μαραθωνίου που συμμετείχε στους Special Olympics, ο οποίος βρέθηκε να… περιφέρεται νηστικός και αβοήθητος, για περισσότερες από 60 ώρες, στον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, αφού η αποστολή των αθλητών από τη Ρουάντα αναχώρησε χωρίς να τον αναζητήσει!
Μόλις εντοπίστηκε ο αθλητής διακομίστηκε αμέσως στην Πολυκλινική Αθηνών για περίθαλψη και έλεγχο της υγείας του και ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει κάποιο άμεσο κίνδυνο, ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι σύντομα θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.
Ηδη ενημερώθηκε και η αρμόδια Διεθνής Επιτροπή των Special Olympics, η οποία επιλήφθηκε της φροντίδας και της περαιτέρω φιλοξενίας του. Εκπρόσωπος των διοργανωτών δήλωσε έκπληξη για το γεγονός, ενώ αναμένεται να ζητηθούν και εξηγήσεις από τους υπευθύνους της αποστολής, που έφυγαν χωρίς να εντοπίσουν την απουσία του, να τη δηλώσουν, οπότε θα αναζητούνταν και θα εντοπιζόταν αμέσως ο ξεχασμένος αθλητής.
Τη στιγμή που εντοπίστηκε υπήρξε και πρόβλημα με την επικοινωνία, αφού ο αθλητής από τη Ρουάντα μιλάει μόνο τη γλώσσα Σουαχίλι. Βρέθηκε μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας άνθρωπος που μπορεί και συνεννοείται μαζί του και παραμένει συνέχεια κοντά του.
Η αποστολή της αφρικανικής χώρας αριθμούσε μόλις 11 αθλητές, γεγονός που γεννά ερωτηματικά πώς δεν έκαναν ούτε ένα απλό μέτρημα…
ethnos.gr 10-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.