Google+ Followers

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011Πράσινος ήλιος με σφυροδρέπανες ανακοινώσεις από τη Νίκαια. Δεν είχα υπόψη μου την παρακάτω ανακοίνωση της γενικής συνέλευσηςτου συλλόγου εργαζομένων Δήμου Νίκαιας - Ρέντη όταν περίπου την ίδια στιγμή  χθες έγραφα εδώ ότι "...Ο Παπανδρέου ως γνήσιος αριστερός, έχει καταφέρει να κάνει την αποκαλούμενη αριστερά 30% σε δυο χρόνια. Άλλον ένα χρόνο αν τον αφήσουμε μπορεί να την κάνει και 40%..." 

 Λεπτομέρεια: Στο παρελθόν το Διοικητικό Συμβούλιο είχε καταγγελθεί από τον πρώην Δήμαρχο  κ. Μπενετάτο (ΚΚΕ) ως  ...μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ η οποία φέρει σε πέρας "ειδικές αποστολές..."
Δείτε την ανακοίνωση με τα λενινιστικά τσιτάτα που κηρύσσει ανεπιθύμητα πρόσωπα τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και πέριξ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ 21/10/2011
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων δήμου Νίκαιας - Ρέντη αποφάσισε ομόφωνα να καταστήσει τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Β’ Πειραιά ανεπιθύμητα πρόσωπα ως εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση…


Η αλαζονεία και το μίσος που επιδεικνύουν προς την εργατική τάξη είναι στα όρια της παραφροσύνης και αποτελούν γνήσιους εκφραστές των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.


Οι αποφάσεις που ψηφίζουν και στηρίζουν δεν έχουν καμία κοινωνική και εκλογική νομιμο- ποίηση κ είναι αντίθετες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος που εξαπάτησε χυδαία τον εργαζόμενο λαό.


Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, την δημιούργησε το κεφάλαιο, οι χρηματιστές, οι βιομήχανοι, ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά στο σύνολο της.


Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!


Μόνο “ντροπή” δεν είναι να “πέσει” αυτή η μισητή κυβέρνηση που έχει κινεζοποιήσει την εργασία, έχει οδηγήσει στην ανεργία και στην απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καθημερινά ληστεύει τον λαό με χαράτσια και φόρους…


Οι βουλευτές της περιοχής αντί να στρατευθούν με τον λαό και την δυστυχία που του επι- βάλλουν οι κυβερνώντες, επέλεξαν για άλλη μια φορά να περισώσουν τα πλουσιοπάροχα προνόμια που τους παρέχει η βουλευτική έδρα!


Η ψήφος που έδωσαν στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο διάσωσης των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θα τους στιγματίζει για τον υπόλοιπο βίο τους…


Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Λιντζέρης - Νιώτης - Διαμαντίδης) είναι ανεπιθύμητοι και εχθροί της εργατικής τάξης και μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται από την κοινωνία (προφανώς από τις ενοχές τους…) και να συναθροίζονται στα ελιτίστικα σαλέ των αφεντικών τους (τραπεζίτες, βιομήχανοι, χρηματιστές κλπ).


Δηλώνουμε ότι δεν εξαιρούνται από αυτήν την θέση οι βουλευτές της Ν.Δ. (Τραγάκης - Νεράντζης), ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. (Ανατολάκης) και οι πολιτευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.


Η αξιωματική αντιπολίτευση αφού καταλήστεψε ως κυβέρνηση το δημόσιο και “βόλεψε” τα “γαλάζια παιδιά” στην δημόσια διοίκηση, στην συνέχεια δια στόματος του κ. Μιχελάκη (εκ- πρόσωπος τύπου της Ν.Δ.) επιτέθηκε βάναυσα στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζό- μενων στην Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Είναι γνωστό επίσης ότι επινόησαν τον “θεσμό” της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα…


Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (της γνωστής καταστροφικής οικογένειας) έχει καταντήσει προπα- γανδιστικό φερέφωνο του κεφαλαίου και η μόνη θέση που στηρίζει είναι η προάσπιση των ισχυρών χρηματοδοτών της και η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων όπως επίσης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών…


Η Γ.Σ. του συλλόγου μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους βουλευτές και πολιτευτές των αστικών κομμάτων ότι η απάντηση στην τρομοκρατία της πολιτικής και των θέσεων τους είναι ο ταξικός αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων και των ανέργων!


Οι εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας - Ρέντη δεν τρέφουν πλέον καμία αυταπάτη για τις προθέσεις των βουλευτών! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα!


Σε αυτόν τον πόλεμο νικητής θα είναι ο εργαζόμενος λαός!!!


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ


 *Εννοείται ότι ο τίτλος της ανάρτησης στηρίζεται αποκλειστικά σε ορισμένα στοιχεία της ιστορικής διαδρομής και δεν αφορά, δεν χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους (η συμπλήρωση προς αποφυγή παρεξήγησης)