Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΧΙΤΛΕΡ VS ΜΕΡΚΕΛ



ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΡΑΙΧ
ΣΤΟ
4οΡΑΙΧ














Στο Διεθνές Δίκαιο με τον όρο Ζωτικός χώρος (αντίστοιχος με τον γαλλικό "Espace Vital" και τον γερμανικό "Lebensraum") δηλώνεται μια οικονομική και πολιτική θεωρία που εμφανίσθηκε και έλαβε μεγάλη έκταση κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου στη Γερμανία και η οποία και απετέλεσε τη δογματική βάση του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος του Χίτλερ.
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε εδάφη, που αναγκαιούν σ΄ αυτόν, προκειμένου να ικανοποιηθούν δημογραφικές και οι εξ αυτών παραγόμενες οικονομικές ανάγκες του. Οι δημογραφικοί αυτοί λόγοι θεμελιώνονται επί της έννοιας πάντοτε του φυσικού δικαιώματος ενός λαού να μη στερείται του αναγκαίου γι αυτόν εδαφικού χώρου, άνευ της ικανοποίησης του οποίου εγκυμονείται ο κίνδυνος να υποστεί τις ολέθριες συνέπειες του υπερπληθυσμού. Από οικονομικής πλευράς η επιζητούμενη επέκταση αυτή δικαιολογείται από την ιδέα του να επιτευχθεί τουλάχιστον αυτάρκεια ως προς τα κυριότερα οικονομικά αγαθά και τις πρώτες ύλες.
Ας κατσουν καποιοι να σκεφτουν που οδηγουν την ευρωπη και τους λαους της.αυτο που δεν καταφερε ο χιτλερ με το αιματοκυλισμα της ευρωπης,θα το καταφερει η Μερκελ με τον οικονομικο πολεμο,οδηγωντας τους λαους της ευρωπης στην πεινα,την ανεχεια,την εξαθλιωση μεχρι την τελικη τους υποδουλωση στο ονομα του ζωτικου χωρου,που πρωτος ειπε ο χιτλερ και δεν το καταφερε και τωρα ερχεται η γκιοσα του βερολινου,να δημιουργησει το τεταρτο οικονομικο ραιχ εις βαρος ολων των λαων της Ευρωπης.Δεν θα υπαρξει μια ενωποιημενη ευρωπη των λαων,με αλυλεγγη αναμεσα τους,αλλα μια γερμανοποιημενη ευρωπη που θα κοιταζει τα συμφοραντα της Γερμανιας και μονο,και θα της εξασφαλιζει ολο των ζωτικο χωρο που αναζητησε ο χιτλερ και μετα η Μερκελ.

ΠΟΕ ΟΤΑ, απεργία Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 εως τις 15:00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάλυση, όπως υποστηρίζει, του ΤΥΔΚΥ (Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων).

Το μεσημέρι η Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους στο ΤΥΔΚΥ, στα γραφεία του Ταμείου και στην συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της δωρεάν μετακίνησης των ΑμΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



1. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) θα εξακολουθήσουν να έχουν δωρεάν μετακινήσεις, ή τις εκπτώσεις, που δικαιούνται, παρά το προσωρινό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί με τη μη υπογραφή, ακόμα, από το υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της σχετικής σύμβασης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Λεωφορείων, τόνιζαν στελέχη του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν στη βουλή, βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.
2. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΥΥΜΔ, υπάρχει παλαιότερη υπουργική απόφαση που προβλέπει πως ακόμη και αν έχει λήξει η σύμβαση του αρμόδιου Υπουργείου με τα αστικά λεωφορεία, η κάρτα ισχύει μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης.


3. Διευκρινίζεται ότι δωρεάν μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή έκπτωση στο εισιτήριο, έχουν ειδικές ομάδες πολιτών, όπως ΑμΕΑ, στρατιώτες, αστυνομικοί, φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών κ.α. και το αρμόδιο Υπουργείο, στο οποίο υπάγονται, υπογράφει κάθε χρόνο μία σύμβαση με τους φορείς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους οποίους καταβάλλει ένα ποσό ως αποζημίωση.
4. Σύμφωνα με το ΥΥΜΔ, το θέμα που προέκυψε σύντομα θα επιλυθεί. Διευκρινίζεται, δε, ότι δεν έχει δοθεί καμία εντολή στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων να μη δέχονται τις υπάρχουσες κάρτες των ΑμΕΑ.
πηγή
http://sotiras.blogspot.com/2011/02/blog-post_436.html

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κρυφο-συριζαίοι;

πηγή
http://mirmigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_9918.html


Σε ανάρτηση μου, στις 16 Δεκεμβρίου, με την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα γράψει
... το μοναδικό έργο, -με κεντρική χρηματοδότηση- που "προχώρησε" αυτή η δημοτική αρχή, το "νέο Δημαρχείο", ένα έργο σε διακοπή, (όπως αυτό το blog έχει πρώτο αποκαλύψει και κανείς δεν αρνήθηκε την αποκάλυψη), αλλά ούτε και έδωσε εξηγήσεις,
κινδυνεύει να μετατραπεί σε στόχο δεκαετίας για αυτή την πόλη... (εδώ)

Για μια ακόμα φορά, η εκτίμηση του blog επιβεβαιώνεται και καταρρέουν οι αντίθετοι, κατηγορηματικοί (και μάλιστα ειρωνικοί) ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής που διαβεβαίωνε το αντίθετο.

Η απόλυτα διασταυρωμένη πληροφορία είναι ότι: όχι μόνο το έργο έχει διακοπεί προ πολλού με ενέργειες του εργολάβου, αλλά ήδη υπάρχει διαταγή πληρωμής/ αναγκαστικής εκτέλεσης από το Πρωτοδικείο Πειραιώς κατά του Δήμου Κορυδαλλού για ποσό 800.000 ευρώ εκμέρους της κοινοπραξίας "Κ. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΤΕ - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΣ ΑΤΕ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ".

Συμπέρασμα:
Γνώριζαν το φαλημέντο και μας έλεγαν ψέματα εδώ και ένα χρόνο περίπου, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές.

Και ερώτημα: Επειδή το Δημαρχείο χτίζεται (χτιζόταν) με κεντρικούς πόρους... Θα μας πει κανείς αφού δεν πήρε τα λεφτά ο εργολάβος που πήγαν τα 800.000 ευρώ;

Μία εξήγηση είναι ότι ο κύριος Κασιμάτης, προσχώρησε στο κίνημα "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" οπότε σε λίγο θα γενικευτεί το κακό...

Βρέϊ! λές αυτοί οι γαλαζοπράσινοι στον Κορυδαλλό να είναι τίποτα ... κρυφο-συριζαίοι;

Οι προγενέστερες ερωτήσεις για το θέμα "νέο Δημαρχείο"

ΕΞΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ(Ι.Μ.F)


ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΑΣ ,Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΗ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ.ΤΟΤΕ Ο 18ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΣ,ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ,ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ,ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ,ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ,ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ