Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Διεκδικούμε τη λαϊκή εντολή για μια κυβέρνηση της αριστεράς»



Να βρεθούν ΠαΣοΚ και ΝΔ κάτω από το 50% και τις 151 έδρες ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
«Διεκδικούμε τη λαϊκή εντολή για μια κυβέρνηση της αριστεράς», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, το βράδυ της Τρίτης (3.4.2012), σε συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω. Στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σήμανε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Εθνικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς κ. Πιερ Λοράν, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) κ. Γκρέγκορ Γκίζι και ο Εθνικός Συντονιστής του Πορτογαλικού Μπλόκου της Αριστεράς κ. Φρανσίσκο Λούσα.
Οι τρεις ηγέτες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) εκπροσωπούν, όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας, την Αριστερά της Ευρώπης που σήκωσε τη σημαία της αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό. «Βροντοφώναξαν στο κοινοβούλιό τους. Σταματήστε την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη λαϊκή εντολή για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας που «θα καταγγείλει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας».
Έθεσε ως στόχο «να μην έχει το μνημονιακό ζευγαράκι Σαμαρά - Βενιζέλου, ούτε 51 ούτε 151. Ούτε 51% στο λαό ούτε 151 βουλευτές». Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, όπως υπογράμμισε, τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ , που αρνούνται τη συνεργασία «είμαστε βέβαιοι ότι τότε θα αλλάξει η στάση των ηγεσιών που αρνούνται τη συνεργασία. Θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί μας. Και θα αναζητήσουν λύση. Για να σπάσουμε από κοινού το μνημόνιο». Αν τότε αρνηθούν, «θα είναι υπόλογοι. Στην Ιστορία, στο λαό και στην κοινωνία. Αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δε θα πάρει την ευθύνη να αναστήσει το μνημόνιο».
Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων είναι να εκφραστεί στην κάλπη το ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης που ξεσηκώθηκε απέναντι στα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτή η εκλογική μάχη δε θα είναι σαν τις άλλες, καθώς, όπως είπε, «από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δε θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, αλλά η πορεία και η προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης». Εξήγησε ότι με τα μνημόνια η Ελλάδα έγινε το πείραμα της Ευρώπης. «Αν το πειραματόζωο όμως αντιδράσει, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης (4.4.2012), ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke κ. Γκίζι, μαζί με τον κ. Τσίπρα, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο προεδρικό Μέγαρο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.