Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Λες και ήταν χθες που φιλάκια σού ‘δεινα …..

του Κασαρτζιάν Χάικ, μέλος της ΝΕ ΣΥΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι επέτειοι καθιερώνονται στη συλλογική συνείδηση από τη στιγμή που επιτυγχάνουν να προσλάβουν κάποια πανεθνικά χαρακτηριστικά. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε τους πρωταγωνιστές της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και τους Σάλα, Λαλιώτη και λοιπούς, να την αναπολούν σε ένα πάνελ βάσει των σημερινών τους πολιτικών θέσεων και την όποια σημερινή τους πολιτική εγκυρότητα. Ο καθεστωτισμός όσο και να διεκδικεί μείζονα ιστορικό ρόλο στο Σεπτέμβρη του 1974 δεν μπόρεσε να τον βάλει δίπλα στο Πολυτεχνείο, στο ΕΑΜ, στην ΕΠΟΝ,  το 114 ούτε καν κοντά στον αγώνα για το άρθρο 16, αυτό μας έλλειπε θα πείτε, γνωστά πράγματα.
Το θέμα δεν είναι τόσο αν σήμερα ορισμένοι ερίζουν περί όνου σκιάς και κοπιάζουν αφελώς να προσελκύσουν τα βλέμματα πάνω τους. Το θέμα είναι ότι σε αυτούς δεν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής ή άλλης εγκυρότητας απ’ όπου θα αντλήσουν κάποιο έστω δικαίωμα να μας μιλήσουν σαν γνωρίζοντες. Ο κόσμος άλλωστε τους έχει σιχαθεί, τους βαριέται αφόρητα, γελάει μαζί τους και όλο και πιο λίγο εξοργίζεται με τα βλακώδη ψέμματά τους. Για φαντασθείτε να σας μιλάει ο Πάγκαλος για κοινωνική απελευθέρωση, ο Γιωργάκης για εθνική απελευθέρωση και ο Άκης για λαική κυριαρχία. Εκεί λοιπόν που συναντάται ο καιροσκοπισμός με τον πολιτικό χουλιγκανισμό στοχεύοντας στην έλλειψη μνήμης, διατυμπανίζεται ότι αυτά τα κλεμμένα από την αριστερά συνθήματα απαγορεύεται να τα εκφέρει άλλος εκτός από τους απόγονους του Κουτσόγιωργα και τους αρουραίους που ροκάνιζαν επί δεκαετίες το δημόσιο χρήμα.
Μόνο αν δουμε τα πράγματα μέσα από το πρίσμα της οξύτατης εκστρατείας κατά της αριστεράς και την ακραία επιθετική υπεράσπιση του παλαιού δικομματισμού βοηθούντος του Φανούρη της ΔΗΜΑΡ, εξηγούνται τα τακτενόμενα. Η προσπάθεια να συγκινήσουν και να συσπειρώσουν τον ” περήφανο λαό ” ψάχνοντας τη χαμένη παρθενιά τους στα ένδοξα χρόνια του πατερούλη Αντρέα, το λαό που εν πολλοίς μετάνιωσε πικρά για το πολιτικό του παρελθόν, δικαιολογεί την οξύτητα των λόγων για το κοπυράιτ κάποιων σκονισμένων συνθημάτων και μουχλιασμένων επετείων. Και οι ισχυρές δόσεις του αναδομημένου αντικομμουνισμού σήμερα ταιριάζουν γάντι με την τρέχουσα διάλεκτο άσκησης της πολιτικής  από το τουρκομπαρόκ ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Άρα αυτοί έχουν ανάγκη από ιστορικό παρελθόν για να σώσουν το παρόν τους, ενώ η αριστερά εκπέμπει στο μέλλον και ” στηρίζεται στην πολιτική ενότητα που θα συμπεριλαμβάνει δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της κομμουνιστικής αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας, των κινημάτων αντίστασης και δυνάμεις προερχόμενες από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ” σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικης συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.
Τα είχε πει ο Μχάλης Κατσαρός από το 1953, αλλά που καιρός για ποιητές.  Αυτά για να να μη μας νομίζουν όλους ηλίθιους και λωτοφάγους.
 
 
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΥΤΕ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΕΓΩ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΚΑΝ ΣΕ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟ 4% ΠΕΣΤΕΤΟ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.