Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Παραβίαση του όρκου του Ιπποκράτη από Χρυσαυγίτες

Η αφίσα, αλλά και αυτή καθαυτή η προσπάθεια που προπαγανδίζει εγείρουν πολλά ερωτήματα, καθώς αποτελούν, πέραν των άλλων, ευθεία παραβίαση του όρκου του Ιπποκράτη...
Είναι απορίας άξιο το ποιοι θα είναι οι αρμόδιοι για αυτές τις αιμοληψίες -προφανώς άτομα εξειδικευμένα και εργαζόμενα στον τομέα της υγείας- που θα δεχτούν, καταπατώντας κάθε λογική στην οποία βασίζεται το λειτούργημά τους, να συνδράμουν σε μια τέτοια ακραία ρατσιστική προσπάθεια. Ουσιαστικά το λειτούργημα κάθε εργαζομένου στον τομέα της υγείας υπηρετεί τον Άνθρωπο, χωρίς φυλετικές ή άλλες διακρίσεις. Η ανθρώπινη ζωή είναι το επίκεντρο χωρίς περιορισμούς.
Επίσης, το ερώτημα που δημιουργείται για τις φασιστικές αυτές πρωτοβουλίες είναι το αν δέχονται οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής να έχουν την ίδια αντιμετώπιση οι Έλληνες μετανάστες ή και επισκέπτες/τουρίστες σε άλλες χώρες.
Με άλλα λόγια, αν βρεθεί ένας Έλληνας σε χώρα του εξωτερικού και χρειαστεί περίθαλψη ή μετάγγιση αίματος θα πρέπει να πεθάνει αβοήθητος; Καταλαβαίνουμε όλοι τι θα σημάνει αυτό, αν παρόμοιες αντιλήψεις επικρατήσουν σε χώρες που ζουν Έλληνες μετανάστες και φοιτητές, σε
προορισμούς που χιλιάδες Έλληνες ταξιδεύουν για δουλειά ή αναψυχή.
Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι πέρα από ρατσιστικές και επικίνδυνες. Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου σε θέματα που σχετίζονται με την ίδια την ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά θεωρούνται απαραβίαστα από όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.