Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Είμαι πολίτης του κόσμου ...

Ο μαίανδρος είναι το σύμβολο που επικαλείται η Χρυσή Αυγή για να αποδείξει ότι πρόκειται για Πατριωτικό Εθνικό Κίνημα κι όχι για Ναζιστικό. Πράγματι το σύμβολο αυτό έχει Ελληνικές ρίζες αλλά αν κατανοήσουμε τη σημασία του συμβόλου θα διαπιστώσουμε ότι πιο κοντά είναι στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στην Χρυσή Αυγή.
Ο μαίανδρος συμβολίζει την ένωση δυο χεριών (χειρώνιος λαβή) που αποτελούν ένδειξη αδελφοποίησης και αλληλεγγύης των ανθρώπων. Οι άνθρωποι ενωμένοι δηλαδή μπορούν να νικήσουν θεούς και δυνάστες. Το ιερό σύμβολο του μαίανδρου διακοσμεί πολλά ελληνικά αγγεία και μνημεία και τιμά την ειρήνη και την αλληλεγγύη.
Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά καθε πολιτιστική εκδήλωση θα δούμε ότι πρωτοστατεί το σύμβολο αυτό. Οι περισσότεροι χοροί της Ελλάδας είναι κυκλικοί και βασίζονται στην επαφή των χεριών με το σώμα του άλλου,στην αρχιτεκτονική και την αγγειογραφία ο μαίανδρος έχει επίσης περίοπτη θέση και συμβολίζει την ταξική συνείδηση.
Είναι ένα σύμβολο τέχνης και δημοκρατίας. Οι λαοί ενωμένοι μπορούν να νικούν τους δυνάστες
τους.
Μην ξεχνάμε ότι στην Αρχαία Ελλάδα είχαμε πόλεις - κράτη όπου δεν είχαν όλοι την ίδια φυλετική καταγωγή ήταν Αχαιοί, Ίωνες, Δωριείς, Κρήτες, Κυκλαδίτες ...
Αυτό που τους ένωνε ήταν η κοινή γλώσσα η Ελληνική και ο πολιτισμός των Ελλήνων ο οποίος δήλωνε την ένωση διαφορετικών λαών.
Η ουσία στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό βρίσκεται στο πνεύμα και όχι στο αίμα.
Ο Έλλην γεννιέται όταν ωριμάζουν μέσα του οι αξίες , η αντίληψη του για τον κόσμο και όταν αποκτά Ελληνική παιδεία κι όχι όταν γονιμοποιείται το ωάριο από το σπερματοζωάριο.
Δεν είχαν την ίδια φυλετική καταγωγή είχαν όμως την ίδια παιδεία την Ελληνική.
Αγαπώ σέβομαι και προστατεύω τον Ελληνικό πολιτισμό σημαίνει αγαπώ σέβομαι και προστατεύω κάθε πολίτη του κόσμου.
Είμαι πολίτης του κόσμου όπως όλοι οι άνθρωποι που γεννηθήκαμε σε αυτή τη γη, είμαι και Ελληνίδα γι'αυτό προορισμός μου είναι να μεταδώσω αυτό το δώρο (την Ελληνική παιδεία) σε όλο τον κόσμο και να γαλουχηθεί ο κόσμος με τα Ελληνικά ιδεώδη.
Όσο και να προσπαθούν να με πείσουν ότι είμαι Ελληνίδα εξ'ορισμού και εκ γενετής δεν μπορούν.
Γιατί αν δεν μελετήσεις βιβλία αν δεν εντρυφήσεις στον πολιτισμό στο θέατρο στην Τέχνη και στη γλώσσα Έλληνας δεν γίνεσαι.
Το να ταΐζεις και να δέχεσαι στο χώρο σου μόνο όσους γεννήθηκαν εδώ πως στο καλό σε κάνει Έλληνα;
Αν θέλουμε να αυξήσουμε τον πληθυσμό των Ελλήνων τότε δεν αρκεί η συνουσία μεταξύ Ελλήνων αλλά η συνδιαλλαγή με όλους τους πολίτες του κόσμου καθε εθνικότητας.
Έλλην είναι ο μετέχων της Ελληνικής παιδείας και μπορούμε να είμαστε όλοι μας. Έλλην είναι ο συνειδητοποιημένος πολίτης του κόσμου, ο πολιτισμένος, ο καλλιτέχνης, ο άνθρωπος του πνεύματος.
Στα Αρχαία χρόνια δεν υπήρχε πόλις-κράτος με το όνομα Ελλάς υπήρχαν όμως Έλληνες οι οποίοι διαγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς αγώνες ,μετείχαν της ίδιας παιδείας ,μιλούσαν την ίδια γλώσσα.
Ήταν όλες οι εθνικότητες μαζί αδελφοποιημένες υπό το πρίσμα της Ελληνικής συνείδησης.
Η Ελληνική μου συνείδηση με φέρνει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά σε οποιαδήποτε άλλη πατριωτική ομάδα η οποία μιλά για τον Ελληνισμό αλλά πουθενά δεν βρίσκω τον μεγαλείο του πολιτισμού μας στα λόγια και στις πράξεις τους.
Είναι οι λέξεις χωρίς το νόημα τους. Ακούω να φωνάζουν τιμώ την Ελλάδα και βλέπω να βιάζουν τον πολιτισμό και τις αξίες της. Εγώ τη σημαία την έχω ως κάτι ιερό δεν θα τη κάνω σύμβολο για να διώξω τον αλλοδαπό λαθρομετανάστη και τον αλλόθρησκο.
Αν ήξεραν τι πραγματικά συμβολίζει η σημαία μας τότε θα έντυναν με αυτήν τον κάθε ξένο.
Τι όμορφη εικόνα θα ήταν να φορούν το ένδυμα του Ελληνισμού, να τους αγκαλιάζει η σημαία μας, να απαλύνει το δράμα τους ο πολιτισμός μας, να πουν ευχαριστώ στη γλώσσα μας και να το εννοούν.
Όχι δεν θα κρατήσω τη σημαία για να ξεπλύνω τα βρώμικα χέρια μου πάνω της. Δεν θα μολύνω την γλώσσα μου βρίζοντας και φωνάζοντας να φύγει ο κάθε ξένος από τη χώρα μου. Θέλω την Ελλάδα της φιλοξενίας της αλληλεγγύης της Τέχνης και του πολιτισμού....
Θέλω ένα συνασπισμό δυνάμεων με ριζοσπαστικές αντιλήψεις που θα επιτρέψει την αναγέννηση των αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο.Όλοι οι άνθρωποι είμαστε οι συνιστώσες ενός κόσμου οι οποίοι ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε μια συνισταμένη. Την συνισταμένη της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού τα οποία είναι αγαθά και ιερά για όλους μας.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.