Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Κοινή Ανακοίνωση των Δημοτικών Κινήσεων "Πάμε Αλλιώς" ,και 16χρόνης Πόλης

Κοινή Ανακοίνωση των Δημοτικών Κινήσεων "Πάμε Αλλιώς" , της 16χρόνης Πόλης και της Επιτροπής Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω γιά τη συγκέντρωση -συμβολική κατάληψη στα Παλαιά Λατομεία, αύριο, 5-6-2013 και ώρα 7μμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος




Τα ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ, ΩΡΑ 7 , ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Μπάζα παντού στα Λατομεία του Σχιστού Κορυδαλλού αντί για Αθλητικό Κέντρο και έργα Πολιτισμού και Αναψυχής 


Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Δημοτικές Κινήσεις "Πάμε Αλλιώς" και "Δεκαεξάχρονη Πόλη", η Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω και ενεργοί πολίτες/σσες καλούν την Τετάρτη, 5-6-2013 και ώρα 7 μμ, στο χώρο έξω από τα Παλαιά Λατομεία του Άνω Κορυδαλλού, σε συμβολική κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανοικτή χωματερή των 115 στρεμμάτων με μπάζα, σκουπίδια και απόβλητα στο χώρο των Παλαιών Λατομείων, στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω, κοντά σε σχολεία και κατοικίες.
 Σήμερα που η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν την πιο βάναυση οικονομική μεταπολεμική κρίση, ως αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων, οι αγώνες για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής δεν είναι πολυτέλεια και δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα, ήταν, είναι και θα είναι άμεση προτεραιότητα.

 Η χωματερή των Παλαιών Λατομείων και η χρήση τους από κάθε λογής καταπατητές συνιστά όνειδος για την πόλη μας και αποτυπώνει τις διαχρονικές ευθύνες αυτών που διοίκησαν και διοικούν το Δήμο Κορυδαλλού. Αποτελεί μια περιβαλλοντική και αισθητική βαρβαρότητα, ορατή από την Ακρόπολη, την Ποσειδώνος, το λιμάνι του Πειραιά, τη λεωφόρο Κηφισού.
 Παρά το γεγονός ότι ο χώρος απαλλοτριώθηκε, «υπέρ» του Κορυδαλλιώτικου λαού και τεράστιες ταμπέλες στο χώρο αυτό διαφήμιζαν το "Αθλητικό Κέντρο Σχιστού Κορυδαλλού", οι τοπικές , περιφερειακές και κεντρικές εξουσίες με παραλείψεις, ολιγωρίες και αδράνειες στη πράξη συνεργούν στην οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή κάνοντας τα «στραβά μάτια» σε καταπατητές και εργολάβους.
 Το μόνο που πέτυχαν ήταν με το πρόσχημα της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου να εκτιναχθεί το τίμημα της αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων ιδιοκτησιών από 3.500.000 ευρώ σε 18.000.000 ευρώ!!!, φροντίζοντας πριν να «φυτέψουν» το παράνομο, αυθαίρετο και κατεδαφιστέο με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας!!! Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ.
 Οι καταπατητές συνεχίζουν να κάνουν απτόητοι τη δουλειά τους εναποθέτοντας, χωρίς κανείς να τους ελέγχει, μπάζα, σκουπίδια και απόβλητα. Αυτοί την κάνουν την δουλειά τους καλά. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι κρατικές και δημόσιες αρχές , η Περιφέρεια και τα ελεγκτικά της όργανα πότε επιτέλους θα κάνουν την δουλειά τους;
Οι πολίτες του Κορυδαλλού, γνωρίζουν την αλήθεια!!!
Όλα αυτά τα χρόνια, αποδείχτηκε ότι η τακτική των «συγχαρητηρίων» και του «χειροκροτήματος» η αποδοχή αόριστων πολιτικάντικων υποσχέσεων, οδήγησε –όπως και σε άλλα ζητήματα- στο σημερινό, πολύ δυσάρεστο καθεστώς των «πρώην λατομείων».
Αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχίζεται μπροστά στα μάτια μας με την ανοχή μας, την αδράνεια μας, την απογοήτευση , το φόβο. Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκαν οι υπαίτιοι της αποτυχίας να δοθούν στον Κορυδαλλιώτικο Λαό τα Παλαιά Λατομεία και ν΄ αποφασίζει ο ίδιος για τη τύχη τους.
Γι΄ αυτό είναι μια ώρα κρίσιμη. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας όλοι εμείς οι πολίτες/σσες του Κορυδαλλού και διεκδικούμε το αυτονόητο : Να μας δοθούν πίσω από τους κάθε λογής καταπατητές τα 115 στρέμματα που μας ανήκουν.
Τώρα! Ή θα ενεργήσουμε δυναμικά, διεκδικητικά με παρουσία και ανατρεπτική δράση ή αυτή η απαράδεκτη οικολογική και περιβαλλοντική αυθαιρεσία σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος του Κορυδαλλιώτικου Λαού θα συνεχίζεται.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ξεμπαζώνουμε το πρόβλημα και το φέρνουμε στο φως του αγώνα, αναδεικνύουμε την απαίτησή μας, την απαίτηση των πολιτών/σσων του Κορυδαλλού, αλλά και όλης γύρω περιοχής, για Αθλητικό Κέντρο με προτεραιότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για έργα Πολιτισμού, Αναψυχής και Περιπάτου με ισορροπία μπετόν και πρασίνου. Η υπέρβαση της κρίσης και η ανατροπή της οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζούμε με τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που έχουν ανάγκη οι γειτονιές μας, με την τόνωση της απασχόλησης.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ
«Πάμε Αλλιώς» Επικοινωνία : 210-4990070-6944509625- 6974626660- 6932768655pamealliws@yahoo.gr/www.pamealliws.blogspot.gr/
«Δεκαεξάχρονη Πόλη» Επικοινωνία: 6937204037
Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.