Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ

8:56pm
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ,
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5/1/2012
κον ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όταν στις 12 Μαρτίου του έτους 2005, αναλάβατε τα καθήκοντά σας, όλοι, όσοι γνωρίζαμε την προσωπικότητά σας, την ιστορία σας, τους αγώνες σας και τα «πιστεύω» σας, ήμασταν κάτι παρά πάνω από βέβαιοι, ότι οι ελπίδες, τα όνειρά μας, οι προσδοκίες και οι επιδιώξεις μας, για καλύτερη, δικαιότερη, δημοκρατικότερη και δημιουργική Ελλάδα, μετά την δυσοσμία των γνωστών και παρατεταμένων σκανδάλων των τελευταίων ετών και την ανικανότητα της Κυβέρνησης της Ν. Δ., θα αποτελούσαν γρήγορα παρελθόν για να μπει φρένο σε μια άνευ προηγουμένου ανεξέλεγκτη, αντιλαϊκή και φιλελεύθερη πολιτική.

Βέβαια γνωρίζαμε τις περιορισμένες σας αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες από το «Πρωθυπουργοκεντρικό» Σύνταγμα της Ελλάδας.

Επίσης, πολύ καλά γνωρίζαμε τις ισορροπίες που έπρεπε να κρατήσετε, με μια Κυβέρνηση που δεν είχατε, τότε, καμιά συγγενική, ιδεολογική, πολιτική και κομματική σχέση.

Έτσι κάναμε, (τι άλλο μπορούσαμε τότε;), υπομονή μέχρι ο λαός μας να την αποδοκιμάσει, όπως και έγινε, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, για να προκύψει μια Κυβέρνηση από τον λαό για τον λαό, και με την δική σας αγαστή και αρμονική συνεργασία, να δούμε επί τέλους, καλύτερες μέρες, μήνες, χρόνια και απώτερο μέλλον.

Αυτοί, που τους ψηφίσαμε, κι εγώ βέβαια, τι έκαναν;

Μας είχαν πει:

1. «Λεφτά υπάρχουν»
2. «Αν παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την οικονομία»
3. «Θα δώσουμε, έστω και μικρές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για να τονώσουμε την οικονομία».
4. «Θα ελέγξουμε τις τιμές και θα μειώσουμε τον πληθωρισμό, προς όφελος των μικρών εισοδημάτων»
5. «Θα μειώσουμε την φορολογία στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, που είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας»
6. «Θα βρούμε περισσότερα χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής – εισφοροαποφυγής και την δίκαιη φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, ώστε να δώσουν οι έχοντες και κατέχοντες»
7. «Θα εισπράξουμε τις ανείσπρακτες οφειλές απ τους οφειλέτες του Δημοσίου που ανέρχονται σε πολλά δις ευρώ».
8. «Δεν θα επιβάλουμε νέους φόρους, δεν θα αυξήσουμε τον Φ Π Α».
9. «Θα μειώσουμε την ανεργία με νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τους νέους.
10. «Θα δώσουμε οικονομική ώθηση στην χώρα με την πράσινη ανάπτυξη».

Θα μπορούσα κ. Πρόεδρε να απαριθμήσω, όχι 10 αλλά 1010, στα παραπάνω που μας έλεγαν προεκλογικά.

Θα μου πείτε, μα αυτά δεν τα είπατε, δεν τα εξαγγείλατε, δεν τα υποσχεθήκατε εσείς. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας.

Όμως κύριε Πρόεδρε, δεν θα σταθώ σ αυτά που είπαν και όμως έκαναν τα ακριβώς αντίθετα, εξαθλιώνοντας, ταπεινώνοντας, προδίδοντας και καταπατώντας δίκαια, αγώνες, κατακτήσεις, θυσίες και δικαιώματα δεκαετιών, ενός ολόκληρου λαού.

Όμως αξιότιμε κ. Πρόεδρε, πείτε μου σας παρακαλώ πάρα πολύ, τι κάνατε, πως αντιδράσατε, γιατί υπογράψατε, όλα αυτά τα «λίγα», που θα αναλύσω παρακάτω, εκτός κι αν εγώ προσωπικά δεν το κατάλαβα, δεν το διάβασα, δεν το πληροφορήθηκα, δεν το άκουσα, δεν μου το είπαν, δεν το είδα, παρ ότι το αναζήτησα εναγωνίως. Μήπως εγώ ζαλίστηκα από τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις, σφαλιάρες, κατραπακιές; Μήπως εγώ είμαι χαμηλού πνευματικού και διανοητικού επιπέδου αντίληψης, γνώσης και σκέψης;

Εκεί μας έφτασαν, να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας, να μη πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε, να νομίζουμε ότι, ο εφιάλτης που ζούμε, είναι στον ύπνο τον βαθύ που βιώνει η χώρα μας και κυρίως οι πνευματικοί της άνθρωποι, οι κάθε λογής «σοφοί», οι ακαδημαϊκοί, τα Επιμελητήρια (Εμπορικά, Βιομηχανικά και Οικονομικό), οι Οικονομολόγοι κλπ ταγοί, που ψάχνουμε να τους βρούμε, να τους ακούσουμε να μιλήσουν. Πέθαναν, χάθηκαν, εξαφανίσθηκαν, μουγκάθηκαν, σώπασαν και αδιαφόρησαν, για όσα τρελά, απίθανα, παλαβά, αντίθετα με την οικονομική θεωρία συμβαίνουν και επιβάλλονται, «δήθεν» για την σωτηρία μας. Είναι μια θηλιά στο λαιμό, ένα θανατηφόρο χάπι, μια τρελή πορεία στον γκρεμό, ένα «salto mortale», που μας στέλνει στον Καιάδα και στα Τάρταρα, κάθε μέρα και πιο γρήγορα.

Πώς αντιδράσατε αξιότιμε κ. Πρόεδρε, όταν, επίσημα Κυβερνητικά στελέχη και ο Πρωθυπουργός:

1. Βγήκαν και διέδωσαν στο εξωτερικό και στους «εταίρους», δανειστές και «φίλους» μας, την χρεοκοπία μας, την ίδια ώρα που ζητούσαν να δανειστούν από «κερδοσκόπους». Ανεβάζοντας έτσι το κόστος δανεισμού στα δυσθεώρητα ύψη!!!
2. Μας αποκαλούσαν συλλήβδην «διεφθαρμένους» σαν λαό, που ζητάει πολλά και παράγει ελάχιστα…… Μειώνοντας, απαξιώνοντας, εξευτελίζοντας και τον ίδιο τους τον εαυτό.
3. Κατηγορούσαν κάθε, για μένα, χλιαρή αντίθεση και αντίδραση, στα απανωτά σκληρά μέτρα τους, μία – μία ξεχωριστά κοινωνική ομάδα, στρέφοντας πολλές φορές την μία κατά της άλλης για να πετύχουν να τα επιβάλλουν. Ακούστηκε και το αμίμητο «ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ευθύνονται για ότι συμβαίνει και καταδυναστεύουν τον λαό»!!!!!
4. Μας έλεγαν «μαζί τα φάγαμε», λες κι εμείς μοιραστήκαμε τις μίζες των εξοπλισμών, της ΖΗΜΕΝΣ, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων και τόσων άλλων γνωστών και αγνώστων αμαρτωλών σκανδάλων, που κανείς τους δεν πλήρωσε, ούτε θα πληρώσει, γιατί φρόντισαν να παραγραφούν!!!
5. Αποκαλύφθηκε ή τουλάχιστον καταγγέλθηκε ότι παραποιήθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τα στοιχεία του Δημοσίου για να μεγαλώσει πλασματικά το Δημόσιο έλλειμμα πάνω από το 16%, για να ενταχθούμε αναπόφευκτα στο Δ. Ν. Τ.
6. Οι αγανακτισμένοι ονομάστηκαν «φασίστες, κομμουνιστές, ανόητοι», για να μη γράψω την κακόηχη λέξη που χρησιμοποιήθηκε (από τον απόγονο του παππού του)!!!!
7. Κινδυνεύει, αν δεν έχει εκχωρηθεί, έστω και μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας, με εποπτείες στις υπηρεσίες, στα Υπουργεία, και όπου αλλού έχουν όρεξη οι Τροϊκανοί και το ΔΝΤ. Αποκορύφωμα αποικιοκρατικής πολιτικής του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα, ο διορισμός από την Μέρκελ Γερμανού Υπουργού, με καθήκοντα «επίβλεψης» της χώρας μας.
8. Πως σας φάνηκε, όχι μόνο η Κυβερνητική συνεργασία με τους υμνητές της χούντας, αλλά δυστυχέστερα ακόμη και η υπουργοποίησή τους; Το «βρώμικο 89» διαδέχθηκε «το κατάπτυστο 2011».

Γιατί υπογράψατε αξιότιμε κ. Πρόεδρε νόμους και διατάγματα που:

1. Μας έβαζαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός, είχε εκφράσει σε όλους τους τόνους την πλήρη αντίθεσή του, μόλις πριν λίγους μήνες, λόγω των γνωστών καταστροφικών συνεπειών, όπου αυτό είχε επιβληθεί.
2. Το α’ μνημόνιο δεν πέρασε από την Ελληνική Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά με ρυθμό κατεπείγοντος, χωρίς καν να το έχουν διαβάσει, όχι μόνο οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί της Κυβέρνησης, σύμφωνα με δική τους ομολογία στον τύπο (έμοιαζαν με πρωτάρες κοινές γυναίκες….)!!!!
3. Ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται και μάλιστα αρκετοί αναδρομικά, αντεργατικοί νόμοι, αντίθετοι με το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Εργατικό δίκαιο. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, θεσμικών επιδομάτων, δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, εφ’ άπαξ, κλπ. που εξαθλίωσαν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, την αγορά και καταρράκωσαν την οικονομία.
4. Ψηφίστηκαν Νόμοι που καταργούν ακόμη και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικού δικαίου, χωρίς ούτε καν να συμφωνούν αυτοί που ωφελούνται, δηλαδή οι βιομήχανοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
5. Καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων υπαλλήλων, θεσμοθετείται η εργασιακή εφεδρεία, με επάνοδο στο καθεστώς των πρώτων 10ετιών του 19ου αιώνα. Όπου κάθε κυβέρνηση διόριζε τους δικούς της και απέλυε τους αντιφρονούντες.
6. Καθιερώθηκαν κεφαλικοί φόροι και φόροι ακινήτων, αναδρομικά, που ολοκληρώνουν την καταστροφή των ήδη κατεστραμμένων Ελληνικών νοικοκυριών, αγνοώντας παντελώς, τι επιβαρύνσεις επιβάλλονται σε εξαθλιωμένους, από τον αυξανόμενο συνεχώς, πληθωρισμό και τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις των εμμέσων φόρων, χωρίς τέλος.
7. Υπογράφηκε μετά το κούρεμα της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2011, νέο μνημόνιο, με νέο χειρότερο φορολογικό ορυμαγδό, που ψηφίστηκε πριν καν συνταχθεί η έγγραφη συμφωνία, που θα ισχύσει. Άρα ποιος από αυτούς που την ψήφισαν την γνωρίζει;
8. Τα παραχωρηθέντα θα τα μάθουμε ποτέ ή θα τα χάσουμε και τότε θα το καταλάβουμε;

Η Ιστορία γράφει κ. Πρόεδρε και είναι αμείλικτη. Αργεί να γράψει, αλλά δεν ξεχνά, όσο κι αν κάποιοι θελήσουν να την παραποιήσουν, κάθε φορά για να ξεχαστούν οι αλήθειες.

Ελπίζω αξιότιμε κ. Πρόεδρε, εγώ να μη τα γράφω σωστά!!!

Εύχομαι κ. Πρόεδρε, εγώ να κάνω λάθος, εγώ να βγάζω υπερβολές ή να εκφράζομαι λοξά!!!! «ή στραβός είν’ ο γιαλός…..».

Εγώ στην θέση σας δεν θα παρεξηγούσα τους υπερβολικούς χαρακτηρισμούς, ομολογουμένως, στο πρόσωπό σας, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, στην Θεσσαλονίκη.

Θα πήγαινα δίπλα τους, να τους δείξω ότι ήμουν μαζί τους.

Ίσως, αν ήμουν στην θέση σας, να είχα παραιτηθεί, τότε.

Γι αυτό και δεν θα γίνω ποτέ, σαν κι εσάς, τόσο μεγάλος!!!!


Με απεριόριστη εκτίμηση

Μιχάλης Π, Παγώνης
Πτυχιούχος ΑΣΟ & ΕΕ
τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος
Ν. Α. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχολιάστε χωρίς λογοκρισία αρκεί να μην πάμε φυλακή.